Ultima actualizare: azi, 13:22

Naţionale

Veste proastă pentru șoferi: Se scumpesc benzina și motorina

O veste neplăcută îi așteaptă pe șoferii din România: prețurile la carburanți vor crește considerabil de la 1 iulie, atât pentru motorină, cât și pentru benzină.

După o perioadă de ușoară ieftinire la pompă, scumpirea va fi resimțită semnificativ. Astfel, benzina se va scumpi cu 43 de bani pe litru, iar motorina cu 40 de bani. Concret, un plin de rezervor va costa cu aproximativ 20 de lei mai mult pentru motorină și 21 de lei mai mult pentru benzină, iar motivul principal al creșterii este majorarea accizelor.

Guvernul a împărțit, la finele anului trecut, creșterile de accize la carburanți în trei etape, astfel.

  • 33% din procentul de creștere anuală de la 1 ianuarie 2024
  • 33% din procentul de creștere anuală de la 1 aprilie 2024
  • 33% din procentul de creștere anuală de la 1 iulie 2024

Este important de reținut că această creștere se referă doar la taxele impuse de stat. Prețurile finale la pompă ar putea fi influențate suplimentar și de fluctuațiile pieței, la fel cum s-a întâmplat și până acum.

8 comentarii

  1. Muie Cozma Răspunde

    Na Cozma fututi rasa ta de pacalici boschetar alcoolic ce esti. Promiti scadere de carburant de ani de zile si numa creste. In timp ce arunci cu noroi in altii, ca mint, ca fura etc. La fel faci si tu. Sa va mance lepra pe toti ca nu va saturati de furat si mintit niciodata. Sa infundati toti puscaria

    • Sâcă Răspunde

      M-aș bucura să fie această impotență singura in anii pierduți prin Bucale

  2. vadimT Răspunde

    Bine Cozma! Vei vedea in iunie, poti sa numeri pe degetele tale voturile primite. Mincinos , scarba, lepra, ciuma galbena de Cozma! Sper ca te-ai vaccinat!

  3. Dacus Răspunde

    ba bine ca la vecinii hunguri scade..

  4. Ciuciu Răspunde

    Colegii bine zic. Cozmaaaa!!! Bulangiuleeeeee!!! Ai zis ca va scade pretul benzinei! Asa sa te credem porculeeee!!!!!????

  5. Varu Răspunde

    Să vedeți după alegeri fraților ce haos va fi

    • Dan Negru Răspunde

      O sa fie foarte greu. Noi taxe si impozite, pe langa toate preturile astea care si asa sunt deja in cer. O sa se intample ceva la nivelul societatii.

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Vor urca vertiginos impozitele locale. Plus ca in loc sa mai primeneasca armata din subordine se catara cu taxele si mai mult pe privat din cauza ca nu au bani. Pai s-a ajuns ca merg si amendeaza de rup AF-urile in loc sa recupereze TVA-ul de la smecheri??? Chiar daca fac si aia ceva smecherii ce mare lucru poti recupera de la AF-uri? La sfarsit se va rupe filmul ca nu poti amaneta la nesfarsit viitorul tarii. No, atunci va fi jale. Iar aici la faza cu taxele locale eu numai nu pricep cum de pot exista tari si functiona fara taxe si impozite anuale pe case si terenuri (Ungaria, Italia). Dar ca sa vezi la ei evaziunea pe nerecuperarea TVA este infima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.