Ultima actualizare: azi, 18:14

Naţionale

VIDEO. Revoltă la o biserică din Maramureș! Preot filmat: „Îți poruncesc, pune-te jos, la pământ!”

Un preot greco-catolic din localitatea Sarasău, județul Maramureș, a fost filmat de enoriași în timp, cu un ostensor în mână, strigă la un tânăr și îi poruncește acestuia să îngenuncheze în fața lui Isus. 

Tânărul i-a cerut preotului Gheorghe Năsui explicații legate de interzicerea accesului în biserică a fostului paroh, însă preotul a refuzat să îi răspundă.

“Îmbracă-te în umilinţă! Lasă mândria jos. În Numele Lui Iisus Hristos, pune-te jos, la pământ! Îţi poruncesc în Numele Lui Iisus, pune-te jos, la pământ! Pune-te jos, la pământ! Lasă mândria, pune-te jos la pământ în faţa Lui Iisus!”, a strigat preotul către tânărul care îi cerea explicaţii.

Preotul a declarat că o dispoziţie a Episcopiei a creat nemulţumire printre oameni, iar unii dintre ei au creat scandal în biserică, potrivit Vasile Dale, care a stat de vorbă cu acesta.

“Eu am primit o dispoziţie din partea Episcopiei, de a o pune în aplicare. A creat o nemulţumire. Oamenii au fost acolo, au primit răspunsurile care au fost necesare. În schimb, s-a organizat un grup de tensiune, de scandal în parohie, care a distrus toată liniştea parohiei. Se urlă în biserică, aşa ceva nu se poate. Există un dialog, putem vorbi. Au fost în audienţă la Episcopie, li s-a spus: oameni buni, preotul pe care l-a trimis nu are aprobare de la Roma. Nu mai poate celebra, îl scoatem afară disciplinar. E vorba de o instituţie, care trebuie să aibă reguli şi oamenii sunt nemulţumiţi. Ne pare rău de situaţie, dar eu nu pot să îi ajut, sunt un simplu slujitor”, a explicat Gheorghe Năsui, preot la Parohia Sfântul Spirit Sarasău.

Enoriașii, pe de altă parte, susțin că preotul în cauză ar fi comis un abuz, fiind protejat de superiori, potrivit aceleași surse.

”Este vorba despre un scandal în comuna Sarasău, județul Maramureș în cadul Parohiei Greco-Catolice avându-l drept protagonist pe părintele paroh Gheorghe Năsui. Totul a început de la solicitarea unui grup de credincioși de a primi explicații despre interzicerea intrării în biserică a fostului Paroh pe motivul că fostul paroh ar instiga la violență și ură. Ceea ce nu este adevărat. Preotul pe filmare a scos Sfânta Taină din Altar și a început să urle la enoriași. Pe unul dintre ei chiar l-a umilit, l-a înjosit!

Noi am cerut explicații, am transmis scrisori și la Episcopia Greco-Catolică însă nu am primit niciun răspuns. Nici măcar un comunicat oficial din partea lor. Considerăm că este un abuz al preotului iar superiorii îl protejează. Vor să mușamalizeze cazul.

Vă transmit și ce am scris noi enoriașii către Episcopie: ”Cristos a Înviat ! Cu mâhnire în suflet și cu revoltă umană vă trimit un video cu preotul care încalcă aspectele canonice, sacramentale dar și cele morale ale Bisericii Catolice Universale. Este scandalos un asemenea comportament față de niște oameni care nu doresc altceva decât niște explicații din partea Părintelui Năsui Gheorghe, paroh de Sarasău, parohie care este sub jurisdicția voastră, este dureros cum Sfânta Euharistie este terfelită de acest preot, nu acuz omul ci păcatul. Așteptăm un comunicat oficial din partea voastră!”, au mărturisit credincioșii.

6 comentarii

  1. Varu Răspunde

    Puțin pentru un popă,trebuia să-i ceară să io sugă, că-i la modă,în numele lui Lucifer
    Rusiniiiica

  2. Varu Răspunde

    Catolicii practiciasemenea acțiuni,sub pretextul că n-au voie să se căsătorească

  3. Pista Răspunde

    Ioi, apoi astea se rezolvă ușor cu un danț popolar numit bătută cu țâpurituri! După o bătută bună, așe se calmează poponelu’ de numa’!

  4. comentator Răspunde

    Simplu.Nu mai merge nimeni la biserică o lună de zile. Paștele a fost iar restul paote să aștepte. Apoi după ce se va uita o lună la pereți și va vorbi sungur veți vedea că se va schimba. Indiferent dacă a primit ceva oficial de la episcopie la enoriași nu țipi ca un bezmetic. Mai e puțin și începe să semene cu ce se petrece la emisiunile alea de telecredință neoprotestante transmise din America unde se scoate duhul rău sau ce o fi din credincioși. Totuși nu credeți că suntem în anul Domnului 2024 și asta ar presupune un comportament pe măsură, pliat pe secolul 21 în care trăim??? Nu de alta dar vedeți că la danezi s-a dat voie (drept la lutherani) ca enoriașii (intenționat nu spub credincioși) să poată juca la biserică pokemon go, în interior. Că poate așa se mai rătăcesc câțiva și îl ascultă pe preot. Voi știți că în Olanda sunt o grămadă de biserici fără slujitori și așa-zisele slujbe cese mai poate se țin în cerc restrâns între ei, unii așa mai inițiați citesc din Biblie, cântă și vorbesc între ei despre…..? E vorba de mii de biserici acolo. Asta e problema în multe domenii în țara asta. Că cei puși în poziții nu vor să priceapă că nu oamenii sunt pentru ei și ei îi slujesc pe oameni. Ce s-a petrecut este abuz. Nu știu ce este în spate dar nici nu mă interesează. Că tot așa tot de aici se trage că unii preoții se cred stăpânii cimitirului și mai și refuză din varii motive înhumări în cazul unor decedați față de care au dezvoltat niște antipatii. Nu este ceva normal. Repet, lăsați-l singur o lună să vorbească cu pereții.

  5. Vulpea bi-polara Răspunde

    Il doare pe poch la patina de greva oilor. Pana la boboteaza nu prea au cu ce sa-l strange de ousoare, ca e bugetar..leafa oricum ii vine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.