Ultima actualizare: azi, 07:54

Locale

DECLARAȚII. Medicul controversat de la UPU le făcea vaci pe asistente: „Treci sub tejghea să sugi p***”

Medicul controversat de la UPU Satu Mare din cadrul Spitalului Județean Satu Mare a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, purtare abuzivă și abuz în serviciu, în legătură cu moartea Ștefaniei R.K., o adolescentă de 15 ani, care a decedat la spital în ianuarie 2023.

Potrivit dosarului din aces caz, medicul a avut un act medical deficitar și a manifestat superficialitate și dezinteres în privința stării de sănătate a pacientei. Procurorii consideră că nerespectarea legii și a procedurilor medicale de către inculpat au dus la decesul fetei.

Analizând ansamblul probatoriu administrat cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă, […] există probe din care rezultă că inculpatul este vinovat pentru decesul pacientei, existând o legătură de cauzalitate între actul medical al acestuia şi decesul pacientei”, se arată în dosar.

Inculpatul este acuzat și de purtare abuzivă, fapta de a fi adresat în mod repetat cuvinte și expresii jignitoare personalului medical și pacienților. De asemenea, se menționează faptul că medicul a încălcat în mod repetat legea în ceea ce privește exercitarea atribuțiilor sale, prin nerespectarea drepturilor pacienților.

În cadrul anchetei, o asistentă care a lucrat cu medicul în cauză a precizat că acesta se comporta urât cu pacienții. Ea a spus că medicul le spunea pacienților bolnavi de cancer “pentru ce ai mai venit, oricum o să mori”, “du-te să mori acasă” sau în cazul pacienților în vârstă le spunea “ești nespălat, miroși”, precizând că au fost situații în care a consultat brutal pacienții, lovindu-i cu stetoscopul sau pe cei în vârstă îi strângea din zona cervicală și îi apăsa, unii pacienți plângând de durere.

Aceasta a mai declarat că față de persoanele de etnie romă se comporta urât numindu-i “țigani, ciori”, iar cu persoanele de etnie maghiară care nu vorbeau limba maghiară refuza efectiv să vorbească deși medicul vorbește limba maghiară.

De asemenea, medicul avea un comportament urât și față de colegi, iar pe asistente, potrivit dosarului, le considera inferioare lui.

Potrivit dossarului, „doar vacile îmbracă halatul pe care îl porți”, “o să mori în chinuri”, “sugi p***” “treci sub tejghea să sugi p***”, “vacă, “curvă” sunt câteva din cuvintele vulgare și jignitoare pe care i le adresa unei colege asistente. Asistenta a precizat că medicul obișnuia să se comporte la fel și să folosească același limbaj vulgar și la adresa colegilor sau colegelor sale, obișnuia să li se adreseze folosind cuvinte precum, “proaste, curve, vaci”.

Aceasta a mai declarat că medicul se considera un om superior, ținea să precizeze des faptul că el are studii superioare, iar asistenții sunt zero pe lângă el, iar prin limbajul folosit și comportament îi făcea pe cei din jurul lui să se simtă inferiori lui.

Familia Ștefaniei a depus plângere penală împotriva medicului, considerând că fiica lor ar fi putut fi salvată dacă ar fi primit un tratament corect.

Totodată, întrucât Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a depus un denunț la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare împotriva medicului, alăturat denunțului formulat au fost atașate un număr de 77 înscrisuri constând în declarații date de către personalul medical din cadrul Unității de Primiri Urgențe Smurd Satu Mare, iar în majoritatea înscrisurilor sunt relatate aspecte cu privire la comportamentul necorespunzător al medicului, față de colegii și pacienții consultați, fiind relatate aspecte cu privire la întrebuințarea de către acesta de cuvinte vulgare și jignitoare, se mai arată în dosar.

 

16 comentarii

  1. Unul Răspunde

    Se stie de mult timp ca acest nemernic de medic ce face si cum se comporta la spital. Intrebarea mea este catre asistente: de ce doar acum iesiti si spuneti ce si cum facea acest individ? De ce nimeni nu a luat atitudine? Sper ca va ajunge unde trebuie ,sa vezi atunci Raule cum vei umbla tu sub masa si vei suge tu p..e !

    • Fasz Răspunde

      Domnul doctor a vorbit urât asistentelor? Iată ce le povatuieste Teodosie Petrescu, înalt cleric român ortodox, membru al Sfântului Sinod al BOR, întâistatator al Arhiepiscopiei Tomisului pe asistentele abuzate ” Duceți – vă crucea”! Ați vrut medicină, veți avea medicină, sub tejghea, în sala de operații, la ATI, în ambulanță, la morgă, în toate pozițiile, chirurgii sunt inventivi.

  2. Varu Răspunde

    Foarte bine le face, că doar le place,dar cred că de la ăsta nu prea au ce suge

    • Vasy Răspunde

      I-o mai tragi lui mă-ta?

      • @Vasy Răspunde

        Păi să-l pupi tu undeva pe Raul ăsta dacă așa îți place! Și să te trateze printre înjurături pe caldarâm că asta meriți!

  3. Varu Răspunde

    De ce nu au ieșit?pentru că toate sunt cu pile, și atunci sunt și obediente sistemului

  4. omerta Răspunde

    …. când a reînceput scandalul (pentru că nu-i așaș a fost unul mai vechi în urma căruia l-au dat afară dar a dat spitalul în judecată și a câștigat), deci când a reînceput scandalul cu medicul problemă au apărut în repetate rânduri, chiar insistent apeluri către cadrele medicale din spital (că doar oamenii nu sunt surzi și orbi) ca să susțină și ei cu declarații. Dar ca să vezi inclusiv onor managementul spitalului a tărăgănat mai mult de un an de zile cercetarea medicală internă. Așa că degeaba toate astea acum pentru că vedeți voi cei care încă lucrați acolo și voi sunteți vinovați moral că s-a ajuns până aici! Ce se întâmpla dacă deschideați gura și voi? Vă înjura? Nu mai lucra cu voi? Păi oameni buni, până atunci nu tot așa era? Dacă ăsta e un animal să meargă la veterinari. Să vedem cum tratează un taur! Nu sunteți oameni buni deloc credibili. Și vedeți voi să vă mai gândiți la un lucru. Oricând, dar absolut oricând acest sistem medical se poate întoarce împotriva voastră Știiți de ce? Pentru că acceptând așa ceva perpetuați incompetența, și celebra P.C.R! Numai gândiți-vă la cazul recent al socrului lui Cozma. Că era dintre voi. Rumegați vitelor. Sincer după tărășenia asta chiar îmi doresc să vedeți cum este de partea cealaltă. Că și pe mine m-ați servit în două rânduri. Una a murit iar unul este irecuperabil cu sechele pe viață. Spitalul Satu Mare se cheamă cauza. Vedeți că am dovezi cât pentru trei. De fapt s-au și dovedit în justiție. Hai pa, nesimțiților. Că nu schimbarăți așternutul de sub unul de la terapie intensivă până nu vă băga careva din familie 10-20 de lei zilnic!!!!

    • Varu Răspunde

      Tu ești gunoiul de 3 puncte?

      • Varu Răspunde

        Eu sunt un gunoi de brancardier angajat pe pile și tare m-am ofensat acum. Cum adică să nu am dreptul la alea 10-100 lei sau cât o fi ce le capăt de la aparținători????? Păi tu știi ce s-au scumpit toate?

      • ... Răspunde

        Mă înduioșează îngrijorarea ta profundă. Află că sunt foarte bine. Ceea ce despre tine nu se poate spune că se întrevăd semnele de agravare a psihozei. Nu ți-am tot spus că du-te și te tratează până nu e târziu??? Problema e că nu recunoști că ai probleme la mansardă. Câte țigle îți lipsesc???

      • Sâcă Răspunde

        L-ai dibuit și tu.. Vărule … Pe acest Mârlan il recunoști după două rânduri scrise …și asta nu că aș ține parte infractorilor..

        • ... Răspunde

          Și îngrijorarea ta mă înduioșează profund. Dealtfel află de la mine că nu m-a “nimerit”. Dar chiar nu pricep care este scopul acestei obsesii a lui @Varu=@Sâcă???? Ai ajuns să te susții singur? Că uite și eu pot spune de astea așa fără nimic! Îți convine??? Dacă vă preocupă persoana mea înseamnă că nu aveți treabă. Iar dacă la ora asta nu aveți de lucru înseamnă că sunteți doar niște trântori.

  5. Varu Răspunde

    Jegoșii ăstea din medicină și acuma umblă cu buzunarele crăcite, dacă nu le dai mori cu zile, așa că lăsați vrajeala.

    • Varu Răspunde

      Ar trebui să mă hotărăsc jegosul de mine până la urmă de care parte a poveștii mă situez. 🤔😲 Că numai recitind comentariile mele la acest articol mă ia amețeala. Și asta pe sec fără să fii băut sau consumat ceva.

  6. Sandu Răspunde

    Mare lucru. Haideți la firma Europrima să vedeți patronii cum vorbesc cu muncitori și cu angajați.

    • părerea mea Răspunde

      …. sau la Vetis la stii tu care. Birjarul vorbeste mai elevat cu caii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.