Lucrări intense în centrul municipiului Satu Mare. Proiectul ”Transformarea zonei degradate malurile Someșului între cele 2 poduri în zonă de petrecere a timpului liber pentru comunitate” merge înainte, iar în aceste zile se lucrează la montarea pontoanelor pe râul Someș.
Proiectul este finanțat din fonduri europene și va consta, de asemenea, în remodelarea terenului și transformarea acestuia într-un parc și un loc de promenadă pentru sătmăreni. Zona pontoanelor reprezintă un element important din acest proiect, iar joi dimineața, 27 iunie, aceste pontoane au început deja să fie montate.
În cadrul proiectului se va realiza dotarea zonei cu facilități de recreere și petrecere a timpului liber prin amenajare de alei, locuri de joacă, terenuri de sport / fitness, montarea de mobilier urban, instalații de iluminat, supraveghere video, distribuție semnal Wi-Fi.
Lucrările cuprind:
MAL DREPT
- Nivelarea terenului şi însămânţarea gazonului pe platformele orizontale dintre taluzurile malului drept unde urmează a fi realizate aleea principală şi poteca;
- Gazonarea terenului între dalele aleilor, potecii şi piaţetelor;
- Salubrizarea terenului degradat, cosire şi însămânţare iarbă;
- Toaletare copaci existenţi
- Se propune realizarea unei alei pietonale principale din dale tip lespezi de beton aşezate în fâşii ţesute intercalate cu fâşii de zonă verde – gazon. De-a lungul acestei alei pietonale s-au propus şase puncte de interes după cum urmează:
1. Loc de joacă pentru copii 558 mp;
2. Zonă de fitness în aer liber 163 mp;
3. Două zone ponton
4. Scena evenimente cu gradene 125,81 mp scenă + gradenă de 500 de locuri;
5. Pavilion expoziţional suprafaţă construită de 220,82 mp şi suprafaţa utilă de 200,92 mp;
6. Zona socializare tineret – la hamace.
- Se propune realizarea următoarelor căi de circulaţie/accese: alee pietonală; potecă; rampă pentru persoane cu dizabilităţi; scara acces ponton; scara acces zona fitness.
MAL STÂNG
- Nivelarea terenului şi însămânţarea gazonului pe platforma orizontală dintre baza digului şi primul taluz din partea superioară a malului stâng;
- Salubrizarea terenului degradat, cosire şi însămânţare iarbă;
- Toaletare copaci existenţi;
- Refacerea aleii existente şi dotarea acesteia cu bănci coşuri de gunoi şi un sistem de iluminat cu stâlpişori pitici cu rol de ghidare şi marcare a traseului.
Ar fi meritat puțină atenție asupra modului cum se vor ancora aceste pontoane. Fiind în zonă inundabilă nivelul apei poate fluctua serios. Adică lipsește din materialul prezentat pentru că sigur este prevăzut în proiect. Și ce măsuri presupune a se lua în caz de ape mari sau viituri vizavi de proiect. Adică dacă nivelul Someșului este ridicat ce se evacuează și ce se întâmplă cu restul.
Ce conteaza asta? Se reface de fiecare data de firma executanta:)))
Sperăm să curețe si rămășițele podului vechi ,care arată ca dracu , dacă nu-l țin de..muzeu.
Nu se poate. Află de la mine. La momentul demolării podurui în 1990 s-a încercat dar cum la vreme aia când s-a făcut acel pod nu s-a făcut rabat de la niște lucruri și au băgat la beton în picioarele alea ca să țină o veșnicie. Nu uita că inginerul care l-a făcut a făcut pușcărie ani grei pentru consum excesiv de materiale că cică a sabotat economia socialistă. Apoi după 1970 l-au eliberat brusc că podul a rămas în picioare! dacă bagă explozivi să scoată ce a mai rămas paote afecta structura podului Decebal. Care structură și așa lasă de dorit. Sper că reacția mea iar îți va provoaca o explozie de mârlănie, asta ca să nu-ți uiți vorba. Ești jalnic omule.
Întrebare către tine. În 1990 unde ai fost? Că s-a zis de pe atunci că nu au ce face cu rămășițele. Sau stăteai prin Vînju Mare și nu ai de unde a știi asta? No atunci s-a înțeles. 😮🤮
Sper sa nu uite sa faca (cum au uitat la mareata pasarela) si rampa pentru persoane cu dizabilitati!