Ultima actualizare: azi, 16:33

Locale

FOTO/VIDEO. Podul peste Someș de la Potău a fost inaugurat. Leagă Țara Codrului de Țara Oașului

Podul peste Someș de la Potău a fost inaugurat. Mult așteptată, noua construcție va lega de acum înainte Țara Codrului de Țara Oașului.

Inaugurarea noului pod a avut loc marți dimineața, 4 iunie, în prezența mai multor oficialități, dar și a numeroși sătmăreni. Podul va face legătura între Țara Codrului și Țara Oașului, nefiind necesară efectuarea unui ocol de zeci de kilometri. În următoarea perioadă urmează să fie puse la punct și drumurile de acces către noul pod.

,,Cred că în următorii 200 de ani nu se va mai realiza așa ceva în zona noastră”, a declarat primarul comunei Medieșu Aurit, Marian Torok.

Podul are două benzi de circulație, având un gabarit de 9,80 m între parapete în care se încadrează lățimea carosabilă de 7,80 m și un trotuar de 2,0 m.

Are structură din beton precomprimat, grinzi simplu rezemate pe patru deschideri, rezultând o lungime totală a suprastructurii de 121,50 m si o lungime totala a podului de 131,30m.

13 comentarii

  1. Alex Răspunde

    “Leagă Țara Codrului de Țara Oașului” – tot așa puteai sa zici ca leaga Roma cu Helsinki, Caraseu nu aparține de “Tara codrului” si Potau si mai putin de “Tara Oasului”

    • Bou Vagon Răspunde

      Ai dreptate. Ce lagatura au? Osenii vorbesc oseneste si codrenii codreneste. Nicio legatura.

  2. Vizionaru Răspunde

    Țara noastră-i țara noastră! Unde dracu in lume se mai inaugurează un pod fără drumuri de legătura, deci nu unește nicio țara sulii cu nicio țara pulii, nu unește nimic! Bine ca șleahta de politicieni idioți s-a înghesuit ( cum dracu au ajuns, pe drumul tehnologic?) la deschiderea podului către nicăieri! Și eu v-aș vota, da nu am drum spre secția de vot!

    • Baba Vanga Răspunde

      In Singapore. In Chile. In Brazilia. In jungla. Si in multe tari din lume. Pentru ca un pod face cat o mie de drumuri. Potecile salveaza oamenii. Da ma rog, te inteleg, ca tu traiesti numai in Satu Mare. Si esti un vizionar…

      • Baba Oarba Răspunde

        Acuma mai ramena sa vedem cum traverseaza oamenii podul pentru ca pana la un drum poteci sau drumul agricole de pamant. Cand va ploua va fi minunat pentru oamenii de la sud de Somes ca sa ajunga la Alu Menziken sau unde s-ar mai duce. Da, asa este noi trim in epoca de piatra si nu intelegem viziunea pe care tu o intelegi. Si stii de ce??? Pentru ca noi nu am fumat cei ai tras tu pe nas, de aia!!!! 🤔🤮 Si schmiba-ti numele in Baba Oarba ca ti se potriveste mult mai bine. In ideea asta a ta eu nu intelege primarul Kereskenyi de ce a asteptat pana sa se faca legatura cu malurile la pasarela. Nu ce fain se putea inaugura si fara????? Era un pic mai dificil de folosit dar unii stii ca comenteaza si sunt vesnic nemultumiti. Vor ca lucrurile sa fie facute cum trebuie. Acum ma astept ca pentru drumul de legatura la pod sa se faca doua inaugurari separate. Una la nord de rau si alat la sud. Ca le vad in stare.

  3. Petrica Silupu Răspunde

    Dau si eu sa citesc un articol pe portalsm. Deschid site-ul si…o puzderie de candidati. Stau inghesuiti ca puii de o zi cand ii duci la piață. Sus panou electoral cu densitatea pe un centimetru patrat. Nu pe un km patrat.
    La dreapta Govor, la stanga Cozma (no bine, nu eu am gresit asezarea ) sus USR, jos AUR (la fel, doar o coincidenta).
    No bine, mai incerc, ca sunt ambitios, mai citesc doua randuri si…Si colac peste pupaza apare Govor sau Cozma…Fac cu inima!!!! Va dati seama? Peste articol.
    No bine:
    Sa va citeasca articolele Cozma, Govor, Orban, Ciolacu, Ciuca, Simion si toti alesii neamului. In frunte cu Alexandru Lapusneanu.(pentru cine nu stie. “Daca voi nu ma vreti ! Eu va vreau!” ) Ca oameni suntem. Si oamenii sunt satui de minciuni. NICI NU VA IAU IN SEAMA! De politicieni vorbesc, nu de portalsm.
    PS
    portalsm. Eu inteleg ca este campanie electorala, sunt de acord cu publicitatea, in limite rezonabile. Ca doar din asta traiti. Dar cand am de-a face cu cersetori milionari, spun STOP joc! Si votez cu… Petre Roman 😁 Vorba aia celebra, o gluma, cand la mitingul prostituatelor din Capitala era un slogan de genul: Nu vrem bani nu vrem valuta! Petre Roman sa ne f***tă.

    • comentator Răspunde

      Era muncitoarele de la APACA (ceva combinat de textile era, acum e praf si pulbere sub atenta coordonare a celor pe care ii aparau cu atat indarjire), si nu prostituate. Iar muncitorii de la Republica tipau ca “Nu suntem inculti daca suntem multi”. Iar daca purtai ochelari si aveai barba sigur erai legionar. Trist e ca de atunci nu s-a schimbat mai nimic in bine in relatia politicului cu oamenii. Doar ei s-au mai profesionalizat in minciuni si mai mult. Eu daca votez o sa cer tusiera. Ca am nevoie sa pun multe stampiule sa mi le anulez. Ca nu pot vota pe niciunul.

      • Vizionaru Răspunde

        La APACA si Pufinaș ( fabrica de chiloți) femeile proletare strigau “ Nu vrem bani, nu vrem valuta ! Vrem ca Petre ( Roman) sa ne …fută!”Macar atunci prim ministru era și taur comunal… acu din aia de pe pod, cine?Govor a fost?😅😀😅😀

  4. cetatean Răspunde

    are dreptate vizionarul, nu traim pe alt continent fata de restul europei, nu e Brazilia aici, ma rog la cati bronzati sunt. Trebuia facut si dum la pod!

  5. Vizionaru Răspunde

    @Vanga.Gata m-ai convins,potecile salvează omenirea.O sa merg la vot pe poteca, dar dacă cumva ploua o sa ajung marți, poate miercuri! Nu- i stres pe poteca e fain și bine! De aia suntem codași la toate in loc sa o luam pe drum … preferam poteca!
    PS. Și așa, sa mori tu, ăia in Singapore merg pe poteci și potecuțe?Te pomenești ca mai și înoată dacă nu au poduri….

    • Baba Oarba Răspunde

      @Vizionaru. Trebuie sa-l intelegi. Tu nu poti vedea ce viziune are dumenalui pana nu ajungi sa consumi ce trage si dumenalui pe nas. Idiot trebuie sa fii sa aplauzi o asemenea lucrare care se stie prea bine ca nu se poate folosi ca efectiv nu ai drum de acces. Sunt niste drumuri agricole folosite de utilajele care au carat si betoanele dar la prima ploaie acolo ramai si nu mai jos. Iar scopul unui pod trebuie sa fie asigurarea accesului, tranzitului.Despre ce tranzit se poate vorbi daca după o ploaie zdravana oamenii se vor uita la podul lor fain si inutil ca si inainte? Adica este inutilizabil!!!!! Sau legatura este sezoniera exclusiv pe vreme uscata. Eventual cand totul este inghetat bocna???? Ma astia care aplaudati orice fara sa judecati nu mai mancati atat kkt ca se simte!

  6. Tekei Stefan Răspunde

    Tara Oașului lângă Potău ….voi sunteți retardați. Voi nu numai din istorie ați fost corigenți și din geografie. 🙂 🙂

  7. c-block Răspunde

    Eu numai un lucru nu pricep în toate. Dacă în județul ăsta nimic nu se face și Adiță Cozma visează să-l schimbe pe Pataki că-i “nem jó”, probabil pentru el, atunci cum de mama focului s-a găsit să fie prezent la această inaugurare tocmai el ca să-și facă campanie fără nici un merit????? Cum se cheamă asta la voi??? La mine obrăznicie, și încă am formulat elegant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.