Ultima actualizare: azi, 11:58

Locale

FOTO. Micii donatori cu inimi mari: Jucării pentru copiii internaţi la UPU

Elevii din clasa a I-a B de la Școala Gimnazială “Petofi – Bălcescu”, sub îndrumarea doamnei învățătoare Tincu Olimpia, au vizitat, în această săptămână, Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Satu Mare și au donat jucării pentru micuții pacienți care trec pragul acestei unități.

Jucăriile adunate de elevii din clasa a I-a B au căpătat o nouă viață la atingerea magică a copiilor care se joacă cu ele în incinta UPU. Aceste jucării nu doar că oferă o sursă de confort și distracție, dar contribuie şi la ameliorarea fricii pe care micuții pacienți o pot resimți în timpul tratamentelor medicale.

Copiii care ajung la UPU au posibilitatea să se joace cu jucăriile pe loc sau să le păstreze și să le ducă acasă, ca o amintire a curajului pe care l-au avut.

Drept răsplată pentru inițiativa lor generoasă, personalul UPU-SMURD a organizat o tură specială pentru micii donatori. Elevii au avut ocazia să vadă aparatura și instrumentele folosite de medicii și paramedicii din cadrul unității, primind explicații despre modul în care acestea contribuie la salvarea vieților.

Prin această acțiune, copiii au demonstrat solidaritate, empatie și o înțelegere profundă a importanței de a-i ajuta pe cei aflați în nevoie. Această inițiativă reprezintă un exemplu deosebit de implicare comunitară și spirit civic, arătând că gesturile mici pot avea un impact mare asupra celor care trec prin momente dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.