Ultima actualizare: azi, 07:50

Locale

MONSTRU. Un bărbat eliberat din Penitenciarul Satu Mare a violat două femei

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Bihor, proaspăt eliberat din Penitenciarul Satu Mare, a fost arestat preventiv după ce, în noaptea de joi spre vineri, a pătruns în casa unei femei din Salonta, a sechestrat-o, a agresat-o și a violat-o. Autorul, identificat ca Mester Zoltán, a fost eliberat recent din Arestul Poliției, unde fusese închis pentru acuzații similare, potrivit ebihoreanul.ro.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Poliția Bihor, Mester Zoltán a intrat în locuința victimei prin escaladare și efracție după miezul nopții. Acolo, a agresat fizic și a amenințat cu moartea o femeie de 68 de ani, forțând-o să întrețină relații sexuale cu el.

Fapta a fost raportată autorităților prin numărul de urgență 112 în dimineața zilei de vineri, în jurul orei 8, de soțul victimei, care a găsit-o și a transportat-o la spital pentru îngrijiri medicale.

Investigații și arestare

Polițiștii din Salonta au demarat imediat cercetările pentru identificarea și probarea activităților infracționale ale suspectului. În dimineața zilei de 29 iunie, cu sprijinul Serviciului de Investigații Criminale, au efectuat o percheziție la domiciliul lui Mester Zoltán, unde au găsit și ridicat dovezi incriminatorii.

Mester Zoltán a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzațiile de viol, violare de domiciliu și lipsire de libertate. Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta a cerut arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, măsură dispusă de instanță și care poate fi contestată la Tribunalul Bihor.

Recidivist notoriu

În decembrie anul trecut, Mester Zoltán a fost arestat pentru fapte similare: a pătruns în casa unei femei din Arpășel, a bătut-o și a violat-o, amenințând-o cu moartea dacă îl reclamă. Deși inițial a fost arestat preventiv, victima și-a retras ulterior plângerea, iar pe 20 martie, Judecătoria Salonta a dispus încetarea procesului penal și eliberarea inculpatului.

Mester Zoltán este cunoscut autorităților pentru un lung șir de infracțiuni, petrecând peste 12 ani în detenție pentru tâlhărie, furturi și un viol comis în Ungaria. A fost eliberat din Penitenciarul Satu Mare în noiembrie anul trecut, după ce a ispășit o pedeapsă pentru tâlhărie.

 

5 comentarii

  1. Darwin Răspunde

    Apoi eu zic că dacă iar l-a arestat să-l lase pe judecate celorlalți deținuți. Că nu mai ai ce face cu ăsta reeducare și reintegrare că ăsta nu-i normal la cap. E păcat de resursele cheltuite pe el dacă în mod repetat tot și tot revine cu aceeași scenariu. Nu???? Păi și atunci???? Să te duci și dă dai iama în miezul nopții pe la sate peste niște babe bătrâne om normal nu face. Și asta repetat!!!! Acum aia din Arpășel oare ce gândește că a facilitat acest lucru prin retragerea plângerii? Probabil din comoditate sau că așa sunt oamenii de la țară. Un homo sapiens așa ceva nu face. Punct. Cel puțin unul normal.

  2. Vasy Răspunde

    Omu’ are nevoie de asistenta medicala, e dus cu pluta… parnaia nu il invata nimic, eventual specializare – mai auzi de la altii cum au procedat si poti sa te inspiri ca data viitoare sa nu te mai prinda.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Ce asistență medicală vrei la unul care iar și iar face? Aici numai cheltuiala clasică de 7 lei – adică glonțul poporului, o bucată de plumb poate rezolva. Că pentru el nu văd ce alt tratament poate fi bun. Adică îl prinde, în închide după care îl eliberează și tot face la fel?

  3. Ion Răspunde

    Sistemul functioneaza

    • Don Quijote de Satu Mare Răspunde

      Da. În gol și degeaba. Apoi pe judecător l-a durut în paișpe dacă baba nu a avut nervi să tot să facă naveta 10 km și să meargă să dea declarații la judecătorie. Așa s-a bucurat că scapă de o problemă că are destule pe cap și fain dosarul se claseză. Ches, șluspas! Nu-i mai comod așa???? A mai trecut o zi până la aia specială. Acuma nu știu bătrâna care a retras plângerea cum se mai simte. Că așa a facilitat să recidiveze. Uneori omul are impresia că de fapt asta este rolul sistemului. Că nu de alat dar scenariile astea se tot repetă. Și să nu-mi ziceți că nu au ce face dacă se retrage plângerea penală că nu se poate ca sistemul să fie atât de idiot! Și mai lătrăm de violența domestică sau alte treburi și închidem ochii sistematic??? Păi atunci ce folos mai are sistemul???? Că mergi pe stradă ziua și îți dă în cap iar derbedeul infractor maxim primește o pedeapsă cu supsenader????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.