Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Tinerele din Satu Mare moarte în Italia, înmormântate în rochii de mireasă

Tinerele din Satu Mare moarte în Italia, Patrizia Cormoș și Bianca Doroș, care și-au pierdut viața în urma viiturii de pe râul Natisone din Italia, au fost îmbrăcate în rochii de mireasă în sicriile care au fost aranjate la Udine, la agenția funerară Mansutti de pe via del Calvario, în apropierea cimitirului San Vito.

Tradiția de a îmbrăca tinerele decedate în rochii de mireasă este una veche, mai rar întâlnită, dar încă vie în unele regiuni din România.

Dacă persoana decedată era tânără și necăsătorită încă, există obiceiul ca aceasta să fie îmbrăcată în haine de mireasă, iar înmormântarea devine și nunta de care nu a avut parte în timpul vieții.
Astăzi, 5 iunie, cei care doresc pot aduce un omagiu la capela mortuară la agenția funerară Mansutti de pe via del Calvario, în apropierea cimitirului San Vito care va fi deschisă de la ora 8:30, iar la ora 16:00 va avea loc o ceremonie de rugăciune ortodoxă.
Patrizia și Bianca vor fi repatriate și înmormântate la Tarna Mare, județul Satu Mare.

Tragedia de pe  râul Natisone

Cei trei tineri români, Patrizia  în vârstă de 20 de ani, Bianca în vârstă de 23 de ani și Cristian Molnar de 25 de ani au fost surprinși de viitură în timp ce se plimbau pe malul râului. Aceştia au ieşit să se relaxeze după un examen susţinut de Patrizia la facultate.

Surprinși de viitura puternică, nu au mai putut să se salveze, deşi pompierii le-au aruncat frânghii, însă din pacate tinerii nu au reușit să le prindă.

La sfatul unuia dintre pompieri s-au îmbrățișat toți trei, sperând că așa apa nu va reuși să-i doboare, crescând greutatea lor, dar au fost luați de viitură chiar sub ochii celor care ar fi trebuit să fie salvatorii lor.

Apelurile Patriziei pentru salvare

Patrizia a sunat de cel puțin patru ori la 112, iar la ultimul apel nu i-a mai răspuns nimeni. Prima apelare a fost la ora 13:29, urmată de altele în minutele imediat următoare. Un alt punct critic este faptul că elicopterul de salvare a sosit prea târziu, venind tocmai din Veneția, prea departe de locul tragediei.

Trupurile neînsuflețite ale Patriziei și Biancăi au fost găsite duminică, după două zile de căutări, la 700 respectiv 1000 de metri de locul unde au fost văzute ultima dată.

Cristian Molnar, cel de al treilea tânăr, nu a fost găsit încă. Căutările continuă şi în aceste momente, în ciuda condiţiilor meteorologice defavorabile care îngreunează şi mai tare munca echipajelor de salvare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.