Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Un polițist din Satu Mare și-a depus actele de pensionare la 25 de ani! Direcția Anticorupție a deschis o anchetă

Direcția Generală Anticorupție din Ministerul de Interne și DNA au ridicat, marți, mai multe documente legate de pensionarea pe caz medical a unor politiști, jandarmi și pompieri. Documentele au fost ridicate de la Direcția Medicală a MAI și Spitalul Gerota care aparține tot de Ministerul de Interne, au declarat pentru G4Media surse oficiale.

Printre cazurile vizate de anchetatori este și cel al unui polițist din municipiul Satu Mare care și-a depus actele de pensionare, recent, la 25 de ani, dupa ce în 2023 a fost prins drogat la volan. După 5 ani în sistem, el a invocat probleme psihologice pentru a se pensiona, potrivit aceleași surse.

Direcția Generală Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne s-a sesizat din oficiu și, sub coordonarea procurorilor DNA, fac cercetări în legătură cu pensionarea din motive medicale a unor funcționari MAI. Anchetatorii au suspiciuni cu privire la legalitatea emiterii documentelor medicale necesare obținerii clasării apt limitat/inapt pentru serviciul în poliție, în condițiile unui număr semnificativ și în continuă creștere al cazurilor de acest gen, mai informează G4Media.

Cei mai mulți dintre pensionarii pe caz de boală au primit diagnostice cu depresii sau boli asociate.

Dosarul a plecat de la o sesizare din oficiu a DGA referitoare la creșterea numărului de pensionari MAI cu diagnosticul de depresie.

5 comentarii

  1. Varu Răspunde

    Întrebarea se pune cum dracu a ajuns drogatul ăsta polițist,acolo ar trebui să se facă anchetă

  2. Varu Răspunde

    Cum dracu a ajuns drogatul ăsta polițist,acolo trebuie făcută o anchetă serioasă

  3. addf Răspunde

    Daca o sa consum ceva si sunt prins si nu primesc pensie, o sa dau politia in judecata

  4. Vasy Răspunde

    Da, corect! A luat droguri fix din cauza problemelor pshilogice si da, nu mai e apt de munca pentru ca drogul l-a distrus complet asa ca poate intra la pensie… e perfect logic. Daca functioneaza, e un geniu!

  5. Daniela Răspunde

    Nu este singurul caz….cunosc un caz în care iubita subalterna a actualului insp.sef ISU sa angajat în 2006 deși avea dosar de pensie de boala,apoi după 15 ani de premii și ilegalități cu șefu și a făcut rost de alt dosar de pensie de invaliditate de data asta la spitalul Oradea. Sunt deja 3 dosare pe rol pt prejudicii și mai urmează…..concluzia cu bani orice este posibil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.