Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

TRAGEDIE | Tineri din Satu Mare, înghițiți de ape într-o viitură ce a avut loc în Italia

Tinerii din județul Satu Mare, dați dispăruți după ce au fost luați de ape în Italia, sunt în continuare de negăsit. Este vorba despre Bianca D., în vârstă de 23 de ani, și un prieten apropiat de 25 de ani, alături de Patrizia C., în vârstă de 20 de ani, studentă la Academia de Arte Frumoase Tiepolo din Udine. 

Potrivit Il Messaggero Veneto, Bianca sosise recent din România pentru a-și vizita părinții aflați la Udine, iar prietenul lor locuiește în Austria.

Cei trei au fost surprinși de viitura râului în după-amiaza zilei de vineri, 31 mai, în timp ce se aflau în localitatea Premariacco din provincia Udine. Căutările au început imediat și au continuat pe tot parcursul nopții trecute, fiind implicate echipe de pompieri din Udine și Cividale, sprijinite de drone și un elicopter de la Comandamentul de Zbor din Veneția.

Cu toate acestea, până în dimineața acestei zile de sâmbătă, 1 iunie, nu s-au găsit încă urme ale celor dispăruți.

„Am văzut acei tineri în dificultate de pe Podul Roman, apa creștea rapid și păreau că nu pot traversa cursul de apă. Am sunat imediat la carabinieri”, a relatat Massimo Macorig, șoferul autobuzului școlar care a alertat autoritățile.

În acea dimineață, Patrizia susținuse un test esențial pentru examenul de „Modelare 3D” programat în iulie. Ea și prietenii ei plănuiseră o ieșire la „Premariacco Beach”, o plajă populară de pe râul Natisone, pentru a se relaxa și a face fotografii.

Mama Patriziei, vizibil afectată, a povestit: „Patrizia s-a întâlnit cu doi prieteni, o fată cu prietenul ei din Austria. Mi-a spus «Lasă-mă să merg cu ei, să stăm puțin împreună și să facem câteva poze». I-am spus să nu meargă, pentru că era obosită, dar până la urmă am cedat. Nu am știut că locul unde se duceau era atât de periculos.”

Directorul Academiei de Arte Frumoase, Fausto Deganutti, a spus: „Sunt profund îndurerat să aflu că Patrizia, una dintre cele mai dedicate studente ale noastre, se numără printre cei dispăruți. Este o tragedie imensă pentru noi toți.”

Sursa: Rotalianul

Citește și:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.