Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

VIDEO. A fost găsit telefonul unuia dintre cei trei tineri din Satu Mare înghițiți de ape în Italia

La începutul după-amiezii de sâmbătă, 1 iunie, a fost recuperat telefonul mobil al unuia dintre cei trei tineri care au dispărut după ce au fost loviti de viitura râului Natisone în după-amiaza zilei de vineri 31 mai, în timp ce se aflau în Orsaria di Premariacco.

Telefonul mobil aparține uneia dintre cele două fete dispărute și este același de la care s-a făcut apelul la 112 cu care tinerii ceruseră ajutor odată ce s-au trezit blocați în apele Natisonei.

Acesta este același telefon mobil al cărui semnal a fost preluat de salvatori în noaptea dintre vineri, 31 mai, și sâmbătă 1 iunie.

Descoperirea a fost confirmată de comandantul pompierilor din provincia Udine, Giorgio Basile, la scurt timp după ora 12.30. Smartphone-ul a fost amplasat în apropiere de terasamentul Natisone, la mică distanță de podul roman, datorită sistemului Life Seeker care permite – datorită unui dispozitiv montat pe o dronă – să se cupleze și să localizeze poziția telefoanelor mobile chiar și cu dispozitivul uzat.

Citește și:

8 comentarii

  1. vadimT Răspunde

    cine e de vina? Primarul? nu mai comenteaza nimeni. Aici era o baltoaca si era de vina Gabor. Oamenii lui Cozma , nu mai comentati? Cuie Mozma!

  2. Darwin Răspunde

    Așa pățești dacă vrei să fii viral și să faci poze apocaliptice, cataclismice ca prostul fără minte și te expui singur la moarte sigură. Prostia ucide. Selecție naturală. R.I.P. Trei oșeni fără judecată dar cum BMW-ul de rigoare. Fain. Acum s-au rezolvat pe o viață, chiar și după aia. Vedeți de asta trebuie să vă educați copiii ca să poate să decidă și singuri, nu banul, averea sunt totul. Acum plângeți, da. Dar vedeți asta nu-i un joc video. Ca și prostul cu mașina de anul trecut care făcea drifturi la Băbășești și a căzut în Someș iar prietenul în loc să-l ajute a fugit de acolo.

    • Pop Răspunde

      Da ce prost ești!!! Nu știu cum te mai tine pământul asta

      • Chupacabra Răspunde

        Prost ești tu ! Era cod galben în vigoare pe acel râu. Du-te fă o baie în Someș când e cod galben.

        • Darwin Răspunde

          …. asta și mai ales datorită faptului că este râu de munte la care brusc crește debitul. Prostul nu știe că încă la izvoarele râului Natisone încă este zăpadă și râul curge într-un defileu! Adică nivelul apei poate atinge și 10 m brusc! Așa că prostule @Pop nu vrei să încerci și tu cum e când te ia puhoiul că vrei să fii și tu viral și num mai găsesc salvatorii nimic din tine? Ai face un bine umanității. Mențin tot ce am afirmat mai sus. Ba chiar consider că am formulat prea elegant. Tu @Pop consider că ții umbră degeaba pe Pământ. Sunt niște lucruri care trebuie să li se bage la oameni încă de copiii la cap. Că uite ce pățești altfel!

  3. Bitter Manelescu Răspunde

    Nu inteleg dece nu au mers spre mal in apa pana la genunchi….

    • un cunoscător Răspunde

      Cuvântul râu care curge torențional și la care debitul a crescut deodată de la 15 mc la 250 mc îți zice ceva?????? Tu știi că debitul mediu al Someșului este de 125 mc/secundă și are ditamai albia? Acolo e o albie foarte-foarte îngustă și care coboară vertiginos la vale! Și cum debitul este același ca să poată trece apa crește exponențional viteza de tranzit (se calculează cu la puterea a doua: secțiune x viteza apei la pătrat). Eu mă mir că se mai țineau pe picioare. Nici un pas nu puteau să facă pentru că în momentul în care își ridicau un picior apa îi lua imediat. Dar poate era mai bine să se lasă să fie luați cât mai repede. Că atunci încă apa era mică și puteau cumva să ajungă la mal. Ca din momentul când a ajuns viitura la ei clar nu au avut nici o șansă. Apa aia a săpat în mal pereți de stâncă abrupți. Ce e un om pentru ea???? Mută case cu tot cu fundație!

  4. Darwin Răspunde

    @Pop, uite omule bagă la goagăl la căutare “natisone foto” și vei vedea ce defileu a fost în stare să sape râul ăla mic. Că are maluri abrupte de pe puțin 10 m dacă nu ai mult săpate pe ambele părți în stâncă! Asta înseamnă că la o adică apa ajunge până acolo sus! Și dacă ești acolo sau ești din zonă și știi asta (că doar acolo trăiau de o vreme) instinctul de conservare ce-ți zice??? Că te duci în albia minoră că faci poze virale???? Că tu și prietenii atât de inconștienți puteți fi ???? Hai lasă! Eu înainte de a scrie ce am scris m-am uitat pe imaginile foro din zonă, inclusiv cu râul. Tu ????? Numai s-a demonstrat iar că natura te taxează dacă nu o respecți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.