Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

VIDEO. Kelemen Hunor, susținere pentru Kereskényi și Pataki: ,,Satu Mare poate fi dat ca exemplu”

Președintele Uniunii Democrate Maghiare în România (UDMR), Kelemen Hunor, s-a aflat, marți, 4 iunie, în Satu Mare, ca să-și arate susținerea față de candidații Uniunii la Primăria Satu Mare și la Consiliul Județean, Kereskenyi Gabor și Pataki Csaba. ,,Atât municipiul Satu Mare, cât și județul Satu Mare poate fi dat ca exemplu în România”, a spus Kelemen Hunor.

,,Astăzi pot să spun ce cred că toți sătmărenii știu deja că, în ultimii ani, în ultima perioada, municipiul Satu Mare și județul Satu Mare, cu toate localitățile, este și trebuie arătat ca un exemplu nu numai în această regiune, ci și în România. Oameni care aveau deziderate, aveau proiecte mari și au muncit împreună și au reușit să ducă la bun sfârșit aceste proiecte și să atingă aceste deziderate pentru fiecare om. Pentru că nu sunt de dragul investițiilor, de dragul podurilor, de dragul infrastructurii, sunt pentru oameni, sunt pentru suflete, sunt pentru cei care locuiesc în acest județ și acest municipiu. Peste 500 de milioane de euro, din bani europeni, deci peste o jumătate de miliard de euro au fost investiți și sunt în curs de investiție în județ. Este o sumă uriașă, este o sumă care vine în completarea bugetelor locale, bugetului Consiliului Județean și în completarea banilor care au fost investiți de la bugetul național. Din acest punct de vedere s-a schimbat enorm de mult și fața orașului și fața județului. Oriunde te duci, vezi că s-a îmbunătățit calitatea vieții. Există speranța și pentru orice om, speranța este un lucru extraordinar de important, fiindcă asta înseamnă că poți să schimbi lucrurile, poți să modelezi viitorul.

De aceea, eu cred că orice sătmărean, orice cetățean poate să fie pe bună dreptate foarte, foarte mândru de tot ce s-a întâmplat. Și de aceea, îi rog pe toți cetățenii să aibă încredere în acești doi lideri și în echipa UDMR pentru județul Satu Mare, pentru municipiul Satu Mare, pentru toate localitățile din județ și pentru lista europarlamentare. Fiindcă noi, într-adevăr, am dovedit în această perioadă, în acești ani, în acest mandat că suntem alături de oameni. Dacă oamenii din județ nu vor să aibă patru ani așa cum au avut în ultimele patru săptămâni, atunci nu au altceva decât să îl voteze pe domnul Pataki Csaba. Aici s-a întâmplat un lucru, iarăși, inedit. Parcă județul Satu Mare este județul în care fac unii experimente, aici PNL s-a cuplat cu AUR, ceea ce nu s-a întâmplat nicăieri. Este un lucru absolut inacceptabil. Au un simplu deziderat: să fie condus județul fără maghiari. Nu este un deziderat foarte măreț, dar atâta pot domnii din cele două partide. Din păcate, niciun lider regional, niciun lider național din PNL nu a avut nicio reacție la această aventură politică începută de cei din Satu Mare, ceea ce nu este bine. Deci, dragi sătmăreni, dacă nu vreți să aveți patru ani așa cum ați avut patru săptămâni, atunci întoarceți capul spre Pataki Csaba și, bineînțeles, în municipiul Satu Mare pe Kereskenyi Gabor”, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Kereskenyi Gabor și Pataki Csaba au vorbit despre campania electorală și au arătat că UDMR a încercat să se axeze pe proiecte, în timp ce alți candidați au ales ,,o altă cale”.

,,Sunt politicieni care vor să țină orașul nostru captiv în trecut. Acești oameni sunt în stare de orice și fac orice compromis pentru a-și atinge obiectivele. Însă noi trebuie să mergem înainte pentru că drumul nostru este dezvoltarea”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

,,S-au schimbat foarte multe și în municipiu și în județ. (…) Noi am făcut o campanie prin care am prezentat munca noastră, munca în echipă. (…) Din păcate, ceilalți fac doar campanie împotriva noastră. Noi poate am greșit, dar poate greși doar cel care încearcă să facă ceva. (…) Echipa asta cred că merită încrederea sătmărenilor care apreciază rezultatele”, a spus și președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba.

2 comentarii

  1. 🦁# nu-s maghiar Răspunde

    Eu nu sunt maghiar dar votez cu Pataki!
    Dc? – Pentru ca Domnul Pataki a promis și a făcut , simplu, degeaba se tot caca pe el supozitorul ca nu are dreptate. Uită Cozma când a spus ca el ajuta numai primari PNL nu și consilieri, acuma vrea voturi ???

  2. unul Răspunde

    Da ma hunor, cele mai dezvoltate judete din Ardeal: Mures, Covasna, Harghita si Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.