Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

BAC Satu Mare 2024. Probele scrise au început luni cu examenul la Limba română

Luni au început probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2024. Absolvenții de liceu au susținut luni, 1 iulie,  proba la Limba și literatura română. Examenul a început la ora 9:00, iar candidații au avut la dispoziție trei ore să rezolve subiectele.

În partea A a primului subiect, elevii au avut de rezolvat cinci exerciții pe baza fragmentului primit la prima vedere și anume „O vizită la Tudor Arghezi” (din volumul „Amintiri și portrete”), de Gabriel Dimisianu. La subiectul II, elevii au avut de prezentat rolul notațiilor autorului, pe baza unui fragment din piesa de teatru „Omul cu mârțoaga”, de George Ciprian.

La ultimul subiect, cel mai amplu al examenului de Bacalaureat, candidații de la profilul real au avut de scris un eseu de minim 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unei nuvele. Copiii au avut de ales între „Moara cu noroc” și „Alexandru Lăpușneanul”.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, la probă scrisă E.a) a examenului național de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2024 au fost prezenți 1779 de candidați din totalul de 1791 de elevi înscriși.

Marți, 2 iulie, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar joi, 4 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată vineri, 5 iulie.  Examenul este organizat în 6 centre.

 

3 comentarii

  1. Viktor Răspunde

    Beny Kira, bafta la BAC!

  2. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Ungurii sunt de vină că s-a dat ceva atât de ușor! Asta nu înseamnă că vor fi note bune la final.

    • io Răspunde

      rezulatele vor fi desigur mult peste așteptări.
      mulțumim proiectului Ro ieducată si a lucrului ….bine făcut.
      cinste lor
      mulțămim din inimă partidelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.