Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Cod roșu de caniculă și condiții inumane: O familie din Satu Mare, disperată în trenul spre București

O familie din Satu Mare a avut parte de o călătorie de coșmar. O mămică și fetița ei de trei ani, împreună cu bunicul copilei, sunt ținuți, în plină caniculă, fără aer condiționat în trenul spre București. Asta în condițiile în care au cumpărat bilete la clasa întâi și li s-au dat asigurări că nu vor întâmpina probleme.

Concret, familia a vrut să călătorească cu trenul de la Satu Mare la București și a cumpărat din timp bilete la clasa întâi. Oamenii au vrut să aibă condiții decente și neapărat aer condiționat în tren, mai ales că au pornit la drum și cu o fetiță în vârstă de trei ani, iar aproape întreaga țară se află sub Cod roșu de caniculă. Doar că totul a decurs exact pe dos…

Când a ajuns astăzi în gară, familia a aflat că nu va avea parte de aer condiționat, iar condițiile din tren, la clasa întâi, s-au dovedit a fi sub orice critică. Oamenii au încercat să schimbe biletele și să călătorească în vagonul cușetă, acolo unde aerul condiționat funcționa, însă nu li s-a permis acest lucru. Astfel că, împreună cu un copil de trei ani, familia s-a văzut pusă în situația de a călători sute de kilometri pe o căldură sufocantă.

Ei se află în acest moment pe tren, în drum spre București, și au transmis un mesaj prin intermediul PortalSM:

,,În urmă cu o lună, din Gara CFR Satu Mare, ne-am luat două bilete de tren cu plecare din Satu Mare în data de 16 iulie 2024. Biletele au fost achiziționate la clasa întâi, prețul fiind unul considerabil. Am întrebat dacă va fi aer condiționat în tren. Ni s-a spus foarte clar să stăm fără griji că va fi aer condiționat, în condițiile în care vom fi însoțiți de un copil în vârstă de trei ani. Azi, când am ajuns în gară, surpriză: ni s-a spus cu nonșalanță că nu este aer condiționat.

Este inuman să călătorești 680 de kilometri până la București fără aer condiționat. Am încercat să ne schimbăm biletele pentru  vagonul cușetă unde, culmea, este aer condiționat. Nu ni s-a permis acest lucru. Condițiile din tren (vorbesc strict pentru clasa întâi) sunt dezastruoase. Mi se pare inuman așa ceva! Am fost mințiți! Recomandăm viitorilor călători să evite transportul cu trenul!, este mesajul transmis de familie”.

5 comentarii

  1. PresiuneaANA Răspunde

    Asteptam punctul de vedere al “sifonatorilor” de bani publici.
    #sifonare #sifondepardoseala #sifonflexibil #cailefurateromanesti
    #aspiratordebanipublici

  2. INDIA Răspunde

    În India unde circulă pe vagoane arată așa.
    Dar ceferiștii sunt niște îmbuibați.
    Știu pe unu face a doua casă.

  3. Pop Răspunde

    Nici o diferență între Pakistan și Romanistan

  4. Varu Răspunde

    Dacă vreți o aventură de neuitat mergeți cu așa ziz tren care de fapt este un juji până la București.Dar nici pe șoselele patriei nu-i mai fain.Oricum noi sesizăm degeaba,oricum nu ne mai bagă nimeni în seamă

  5. @Norick Răspunde

    SĂTMĂRENII DIN PĂCATE SUNT O NAȚIE ATÂT DE ÎNCREZUTĂ CĂ NU LE MAI AJUNGI LA NAS!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.