Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Defilare impresionantă, în weekend, la Satu Mare! Sute de participanți în porturi populare șvăbești

Forumul Democrat German Judetean Satu Mare va organiza în data de 27 şi 28 iulie 2024 Sărbătoarea Portului Popular intitulată „Sathmarer Trachtenfest”. Prin acest eveniment se dorește unirea formaţiunilor de dans polular german atât din țară, cât și din Ungaria pentru promovarea, păstrarea şi afirmarea identităţii etnice, culturale din această zonă a ţării, alături de celelalte formaţiuni de dans ale grupurilor etnice conlocuitoare.

La a treia ediţie sunt aşteptate formaţii de dans popular german din Vişeu de Sus, Reșița, Piatra Neamț, Recaș, Timișoara, Satu Mare, Ardud, Beltiug, Petreți precum și din Szulok, Ungaria.

Programul manifestării va începe sâmbătă la ora 10:30 cu o defilare impresionantă, pornind de la Casa Șvabilor de pe strada Vasile Lucaciu nr. 9 până la Casa de Cultură a Sindicatelor. La paradă vor participa peste 100 de perechi în porturi populare in frunte cu fanfara din Beltiug.

La Casa de Cultură formaţiile de dans vor prezenta un spectacol cultural.

Seara, începând cu ora 20:00 participanții se vor bucura de un tradițional Bal Șvăbesc alături de formația Petrifeld Band la Casa Șvabilor.

Duminică la ora 10:00 va avea loc slujba festivă în limba germană la biserica Calvaria, La ora 11:15 pornește o nouă defilare spre Casa Șvabilor unde după tradiționala „Cafenea de duminică”, va avea loc un mic spectacol al corurilor germane. În cadrul evenimentului domnul Karl-Heinz Rindfleisch, conducător grupa de dans german „Gute Laune“, cât și al Corului Bărbătesc, va fi decorat pentru meritele sale cu insigna din aur, reprezentând stema șvabilor sătmăreni.

Printre invitaţii de onoare se vor număra doamna Regina Lochner, Consul al Republicii Federale Germania la Timisoara , domnul Paul-Jürgen Porr, președintele Forumului Democrat German din România precum și directori și președinti ale Forumurilor Germane din țară.

Evenimentul este sprijinit de Departamentul de Relații Interetnice, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Asociația Culturală Sathmarense și firma Autonet SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.