Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

DIGI construiește un bloc cu trei etaje în Satu Mare

DIGI construiește un bloc cu trei etaje în Satu Mare. Compania va construi clădirea pe drumul Careiului din municipiu.

Se precizează că blocul propus pentru a fi construit ,,reinterpretează printr-o expresie contemporană arhitectura din Satu Mare” și ,,se integrează omogen în ansamblurile de locuințe colective construite în a doua jumătate a secolului al XX-lea, continuând volumul clădirii de locuințe tip bară P+4 de pe Aleea Neajlov”.

De asemenea, se vor amenaja zece locuri de parcare, iar pietonii nu vor fi afectați. ,,Având în vedere că parcela nu va fi împrejmuită, accesul pietonal nu va fi afectat în perimetrul proprietății private, tocmai pentru a încerca păstrarea traseelor formate de-a lungul timpului de locuitorii zonei”

21 comentarii

  1. udemericeanu Răspunde

    La colț lângă fosta fabrică de pâine vizavi de NEPI. Ca nuca-n perete va fi acolo că iese cu clădirea mai în față decât aliniamentele existente ale blocurilor existente. Nu știu regulile de urbanism în orașul ăsta sunt opționale sau se aplică după bunul plac și după alte aspecte mai puțin ortodoxe? Totuși este pe ditamai drumul Careiului, vedeți că nu e pe ceva stradă prăpădită. Și am înțeles că locuitorii din blocul vecin comentează puternic. Au și făcut scandal din ce am auzit. Dacă rolul dezbaterii este consemnarea și rezolvarea acestor aspecte și totuși se continuă la fel atunci de ce se mai face???? Probabil va urma după asta (că se vede că se poate) vechiul proiect de pe vremea lui Sanfira, alea cu blocurile printre blocuri unde este spațiul verde și terenul de joacă în zona dintre fabrica de pâine și Burdea. Trei blocuri turn erau prevăzute acolo. Eu nu înțeleg un lucru. NEPI lângă buserica ortodoxă construiește nu știu câte blocuri, în locul IPSUIC la fel care va avea acces doar imediat în zona de după sensul giratoriu de la Burdea și așa încurcat. Numai asta mai trebuie și veți vedea câte accidente vom avea. Știți de ce? Pentru că blocul ăsta obturează câmpul vizual. Ca să nu mai povestim că să sperăm că nu va afecta fundația blocului vechi deja existent din vecini. Știu, știu pe hârtie toate se spun că va fi perfect. Apoi practica ne va omorâ la propriu. De ce se aglomerează în halul ăsta zona?????

  2. udemericeanu Răspunde

    Și încă atât că 10 locuri de parcare nu ajung pentru deservirea viitorilor locatari, HG 525/96 se poate aplica și arbitrar? Sau numai așa????? Asta când și așa este o problemă???? În toată campania pentru locale nu am auzit un cuvânt despre PUG-ul municipiului (că nu avem de un deceniu unul valabil și fiecare face cum îl taie capul) sau despre prețul exorbitant al apei. Am vorbit în schimb despre pasarelă și alte lucruri utile sau mai puțin utile/de fațadă care nu fac parte din dezvoltarea în ansamblu a orașului ci doar sunt un fel de tencuială a sărăciei. Că ne visăm noi oraș turistic dar cum de prindem un turist străin numai în cap nu îi dăm și îl jupuim de bani. Oare de ce nu vin la noi? Păi la ce????

    • @udemericeanu Răspunde

      Nu-ti convine? Da-i in judecata! Simplu!

      • udemericeanu Răspunde

        Deja s-au făcut exact sub nasul meu și casa mea lucrări care au afectat structura de rezistență a casei mele și judecătoria a decis că nu e din cauza lor. Adică fără o expertiză structurală pe clădire. În cazul de față nu pot pentru că nu locuisec acolo. Î n țara asta dreptatea din justiție este ceva care depinde de multe.

        • @udemericeanu Răspunde

          Hmm asa ramane! Asa-i umblat!
          Hai ca poti mai mult!

          • udemericeanu

            Tu încerci să faci mișto. Îți doresc să vezi cum e când ți se explică că trebuie să te sacrifici pentru un bine neprecizat și neclar al altora. Să te văd atunci când o decizie te arde pe tine direct. În cazul de față acest proiect în afară de folosul imobiliar și financiar adus lui Digi comunității numai probleme va crea. Va începe cu multiplicarea accidentelor la ieșirea de pe Al. Neajlov. Dar va veni sitimenajerul și stai fără frică va propune încă un sens giratoriu acolo!

        • @udemericeanu Răspunde

          O viata intreaga ne sacrificam, invatam, lucram, ne specializam si credem ca o sa fie mai bine.
          NU! NU VA FI MAI BINE! PENTRU OMUL DE RAND MURITOR CU TAXE SI IMPOZITE PE GAT, ASACEVA NU EXISTA.

  3. Pop Răspunde

    Da cum plm să primești aviz sa faci bloc acolo???? Să-mi bag pl in tot blocul administrativ bugetar din orașul ăsta.era un mic spatiu acolo putea sa fie cu băncuțe și se puteau planta câțiva copaci acolo,da nu,facem Orașul de Beton. Și să nu dorești să pleci din rahatul ăsta de țară,ROMANISTAN. MUWE DIGI

  4. Norick Răspunde

    ÎNCĂ NU AȚI ÎNȚELES NIMI???SE FAC TREI MILIOANE DE APARTAMENTE ÎN ROMÂNIA PENTRU NAȚIA AIA SPURCATĂ DE EVREI!!!

    • @Norick Răspunde

      Suspenda-te din viata

    • vadimT Răspunde

      Sigur, altii nu inteleg inca. Se vor muta incet aici si in Ucraina.
      Loc linistit fara calamnitati, cu rezerva de apa. Pe viitor asta va conta, dar unii nu inteleg. O treime din suprafata agricolo e vanduta strainilor. Ne vor da mancare cand vor ei si cu cat vor ei. Noi nu vindem tara, deja au vandut-o altii!

  5. Adi Hora 😎 Răspunde

    DDE CE **** CALULUI SE MAI TOT CONSTRUIESTE cand avem nenumerate cladiri si kocuri parasite, care se pot cumpara si/sau transforma in sediul Digi?!? Sa va dau exemple?!? Romtelecom din Micro 17 sau de pe str. Lucaciu, Romtwlecom de pe I C Bratianu, fabrica de paine, Fextila Ardeleana, Mondiala!!!🧐🧐
    De ce puii meu tot construim in acest oras si strada deja supraaglomerata?!? Sa-mai bag piciorul in administratie si in toti şpăgarii din orasul asta!! 🤮🤮🤮

    • udemericeanu Răspunde

      De ce ai tu impresia că se rea să fie un sediu? Se construiesc apartamente acolo tată! În țara asta am ajuns ca și Florisal din banii noștrii să fie dezvoltator imobiliar în Cluj!

      • Vasy Răspunde

        No ma da nu fi rau ca o sa ai cu inima si o sa umbli cu sertaru de medicamente dupa tine. Florisalul e o firma si ca orice firma umbla dupa profit, asa ca nu are importanta ce fac ei ca sa isi creasca profitul.Astia Digi la fel. e treaba lor, ca e sediu ca nu e sediu pentru mine e fix-pix. Se poate da in judecata daca ai motive intemeiate de ce nu e bine sa construiasca in locul ala iar daca castigi atunci nu mai construiesc, e simplu.

        • @Vasy Răspunde

          @Vasy, tu pe care lume traiesti? Nu vezi ca la Bucuresti la Catedral Plaza construit absolut ilegal acum 15 ani nici acum nu reusesc sa demoleze acea mizerie? Ca tot gasesc chichite si anuleza dispozitiile de demolare ale primarului? In rest afla de la mine ca numai cei care au interesele lor juste afectate (nu stiu cum este formularea corecta dar trebuie sa demonstrezi in justitie ca ti-a adus atingere directa) numai atunci poti fi parte la proces si poti actiona pe cel in culpa in justitie. Ca cei de pe Goga cand au dat primaria in justitie pentru largirea bulevardului au primit hotarare de la tribunal ca ei nu sunt afectati de aceea latire sub nici o forma. Si care hotarare nu se putea ataca. Pur si simplu a fost a constatare nu stiu in baza a ce a unui judecator, fara expertize tehnice, fara evaluare. Asa din pix. Asa ca lasa tu cu glume de genul da-l in judecata si restul. In tara asta poti muri cu dreptatea in mana.

          • Vasy

            Cainele moare de drum lung iar prostu’ de grija altuia.

          • @Vasy

            @Vasy, din ce se pare tu mori de grija altora și nu eu. Sau ai vorbit în oglindă?

  6. @Adi Hora 😎 Răspunde

    pentru bani! oare pentru ce?

  7. Costi Răspunde

    Inca o zona cu potential de oaza verde e paradita de conducerea orasului verde. Poate vom avea si noi urbanism candva, poate inainte de a sufoca toata artera Careiului in timp ce restul orasului e ignorat total sau partial.

    • urbanism dezorganizat Răspunde

      Deja când va fi gata și cartierul de blocuri al lui NEPI din spatele bisericii ortodoxe de pe Lalelei și ce se vrea să se facă (tot așa frumos aprobat fără cap) imediat după Burdea pe ce a mai rămas din IPSUIC și demolat recent cu singurul acces către lume exclusiv unde era poarta de intrare la IPSUIC putem zice că fi un Armagheddon urbanistic. Și nimeni nu ne-a obligat să facem asta, noi l-am făcut așa. Adică de fapt suspectez că în ecuație a intervenit și foamea de bani. Atât din partea dzvoltatorilor lui pește prăjit cât și din partea celor care au aprobat. Vă recomand călduros care mai locuiește în zonă să-și vândă apartamentul și să se mute. Idem pentru cei care locuiesc pe Independenței în zona unde va coborâ podul 3 sau cei puțin mai în spate unde era sediul Romtelecom și va da nas în nas la Lucian Blaga la trafic și la alt complex de locuințe și supermarketuri ce se va face (tot așa frumos aprobat) în locul Unio! Eu așa știu că orașul este pentru oameni, pentru confortul lor. Se pare că nu știu bine. Că așa la blocul mai din spate mașinile vor trece una după alta la nivel de etaj 1-2 și asta continuu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.