Ultima actualizare: ieri, 21:35

Locale

După două săptămâni de lucru, a dat în judecată Biblioteca Judeţeană. Nemulţumită de salariu

Nici nu a primit primul salariul că o proaspăt angajată a dat în judecată Biblioteca Judeţeană Satu Mare. Potrivit documentelor consultate de PortalSM, femeia a fost angajată în 01.07.2024 pe postul de consilier juridic iar în data de 16.07.2024 a dat în judecată Biblioteca pe motiv că salariul nu i-a fost calculat bine.

În cererea de chemare în judecată ea solicită instanţei: “să dispuneţi obligarea pârâtei să îmi calculeze şi plătească, începând cu 01.07.2024: diferenţa actualizată cu rata inflaţiei şi dobânda bancară dintre salariul de bază stabilit conform art. 12, alin 2 din Legea 153/2017 şi salariul de bază acordat, corespunzător gradaţiei de vechime pe care o deţin şi să obligaţi pârâta să îmi calculeze şi plătească diferenţa sporului pentru condiţii de muncă”.

Teoretic, în calitate de jurist, ea ar fi trebuit să apere interesele instituţiei într-un proces cu angajaţii care au solicitat, tot în instanţă, recalcularea salariilor. Practic, fiind parte în proces de partea reclamanţilor nu mai poate apăra poziţia Bibliotecii, astfel că instituţia trebui să apeleze din nou la serviciile unui avocat, lucru care se va realiza contra cost.

12 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Consilier juridic pentru Biblioteca Judeteana? 😀

    • Alex Răspunde

      Tanti Elena a rupt o foaie din cartea imprumutata si a mai si intarziat cinci zile la restituire. Trebuie data in judecata.

      • Vulpea bi-polara Răspunde

        BTW….gornicii de la Folda ii retin si fufei asteia loc de parcare in fata? Sau intra si ea cu trotineta in cladire, ca unul dintre sefutii ei?

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      A “absolvit” la Goldis, unde vroiai sa mearga? Zi mersi ca so aflat de ea, ca visele ei erau sa isi faca stagiul si apoi sa se transfere in magistratura.

  2. Satmareanu Răspunde

    Directoarea rățușcă, nu a știut acest aspect? Tata nu a fost defață să aibă grijă de implant?

  3. Costi Răspunde

    Sa lase locul altora. Sa vina la privat sa vada acolo munca platita corect…

    • Bibi Răspunde

      Oare cum a juns sa lucreze acolo, ca sigur cu pile și acum e și nemulțumită. Subscriu. Sa meargă la privat. dar nimeni de la buget nu merge în privat pe bani mai putini și munca mai multa.

  4. fost sindicalist Răspunde

    Mă voi care comentați aiurea nu ați înțeles un lucru. Fiind nou la serviciu a făcut și el/ea ce au făcut și ceilalți. Ca fost sindicalist am întâlnit situații și mai absurde. Adică director recent numit să se dea singur în judecată pentru drepturi salariale neacordate anterior numirii sale în funcție. Fiind angajat tot acolo dar pe post de execuție nu și-a primit niște drepturi salariale. Drept urmare când sindicatul până la urmă a fost nevoit să dea în judecată instituția implicit și el era pe listă doar și el a fost lezat în drepturi. Adică persoana fizică-angajatul a dat în judecată instituția reprezentată prin director care tot el este. E chiar așa de greu de înțeles?

  5. meila marian Răspunde

    De cînd judecătorii hotărăsc salariile date de guvern, judecătorii au alte prioritatii ,salariile le da guvernul, nu îți convine, la revedere, căuta la privat .

    • tralala Răspunde

      Mă vii și tu cu teoriile tale! E vorba de drepturi salariale stabilite de guwernul tău măi! Apoi unii fac mișculații, fiecare interpretează cum le convine. La profesori salariile acordate și neplătite de Băsescu au fost plătite 8 ani mai târziu și pentru asta degeaba erau toate negru pe alb pe hârtie a trebuit dați în judecată. Și și așa au tărăgănat plata încă câțiva ani. Altă treabă e că dacă poziția respectivă nu este bugetată de la minister atunci poate să stea în cap directorul de la bibliotecă că nu are de unde să plătească. Așa că întoarce-te la bandă, aia este lumea ta asta e prea mult pentru tine ca să pricepi.

  6. No spa Răspunde

    Da veche poză, acuma strada arată altfel.

  7. Satmarean 1 Răspunde

    @tralala. Corect. E greu pt unii sa priceapa. Ei sunt obisnuiti sa se multumeasca cat le da patronul, de drepturi nu au auzit si atunci ii urasc pe altii care isi cer drepturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.