Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

FOTO. Consulul Republicii Federale Germania la Timișoara, Regina Lochner, în vizită la Satu Mare

Prefectul județului Satu Mare, Ioan Tibil, alături de subprefectul Romeo Pop și directorul Cancelariei, Radu Iancu, a primit astăzi vizita doamnei Regina Lochner, consul al Republicii Federale Germania la Timişoara.

Doamna consul se află la a doua vizită în județul nostru, de la preluarea mandatului care a avut loc în luna iulie 2021. Astăzi a fost însoțită de Josef Holzli și Ioan Leitner, președintele Forumului Democrat German (FDG) din Transilvania de Nord respectiv președintele Forumului Democrat German din județul Satu Mare.

În prima parte a discuțiilor, prefectul a făcut o prezentare a specificului județului nostru, atât din punct de vedere geografic, demografic și multicultural, cât și economic, investițiile germane sunt semnificative în economia județului Satu Mare și creează locuri de muncă stabile și competitive.

,,Am venit să continuăm relațiile noastre, avem o colaborare foarte bună cu autoritățile sătmărene și vom căuta împreună noi parteneri pentru dezvoltarea noastră reciprocă. Observ cu deosebită plăcere îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește infrastructura și mediul de viață în județul Satu Mare. Am să revin în luna octombrie, pe data de 08.10.2024, Consulatul Germaniei la Timișoara organizează la Satu Mare un proiect deosebit, vom sărbători împreună ”Ziua Unității Germaniei”. Mulțumesc pentru deschiderea dumneavoastră, pentru discuția bună avută și pentru dorința de colaborare”, a apreciat doamna Regina Lochner.

,,Vă asigur de toată deschiderea și implicarea noastră. Vă provoc să identificați noi posibilități de dezvoltare a relațiilor și schimburilor culturale, sociale și economice. De asemenea vă rog să fiți liantul între investitorii germani și autoritățile administrației sătmărene. Împreună putem dezvolta această zonă. Apreciez foarte mult prezența dumneavoastră la Satu Mare”, a transmis la finalul întâlnirii bilaterale prefectul Ioan Tibil.

Un comentariu

  1. Mircea Covor Răspunde

    Iancu Radu nu are cumva interdicție de ocupare a unei funcții publice? A mai vrut să fie și primar, culmea tupeului, dar a fost respins, judecătoria Satu Mare a decis că: ”În prezenta cauză, interdicția de 3 ani operează de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești, respectiv de la data de 30.09.2021 data pronunțării Deciziei Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie și până la data de 30.09.2024”, este decizia judecătorilor. Aloooooooooooooo, prefectura, clarificați problema, are sau nu are voie să fie funcționar public, sunteți instituție publică, ați uitat că sunteți plătiți din taxele și impozitele noastre?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.