Ultima actualizare: azi, 14:36

Locale

FOTO. Ea este tânăra din Satu Mare cu cea mai mare medie la BAC 2024. Felicitări!

Ea este tânăra din Satu Mare cu cea mai mare medie la BAC 2024. Andra Maria Mateș, absolventă a clasei a XII-a B, de la Colegiul Național Mihai Eminescu, a obținut media 9.96, și spune că va urma cursurile Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, la Facultatea de Informatică, unde a intrat deja cu notă maximă, informează dincolodesport.eu.

,,Sunt admisă cu 10 la Facultatea de Informatică de la UBB Cluj-Napoca, urmare a rezultatului obținut la Concursul de Matematică – Informatică UBB la care am participat în clasa a clasa a XI-a. Examenul mi s-a părut destul de ușor, cele mai multe emoții le-am avut pentru proba de limba și literatura română”, a declarat, pentru dincolodesport.eu, Andra Mateș.

Rezultatele la Bacalaureat 2024 au fost publicate luni, 8 iulie, pe bacalaureat.edu.ro, dar și la avizierele centrelor de examen. Rezultatele sunt în format anonimizat, ceea ce înseamnă că pe pagina online dedicată apar coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile.


6 comentarii

  1. 3.14 Răspunde

    Felicitari! Si inteligenta si frumoasa.

  2. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    …… și foarte curând se va putea discuta cu ea calculând de zor diferența de fus orar. Acum încă nu. Nu de alta dar am o cunoștință tot așa olimpic premiat care a terminat la Cluj la UBB și acum este plecat depaaaaarte cu masterul. Nici nu mai vrea să vină înapoi. Tot la IT.

  3. S Răspunde

    Felicitări, nota frumoasă, dar la admitere la facultățile de top nota de BAC și media de liceu nu se iau în considerație, doar daca ultimii care întră au medii identice la examenul de admitere, ca și metodă de departajare. Nu e cazul ei. Multi cu medii foarte mari în liceu, pe bază de pile, nu vor trece de primul an , e vorba de Babeș-Bolyai , informatică.

    • Peda Gogu Repetent Răspunde

      De aceea tot povestesc că este ceva problemă și cu notele acordate în clasă. Numai uită-te la lista rușinii cu acele licee fără candidați admiși sau marea majoritate respinși. Adică acei copiii au trecut clasa și aveau toți situația școalară încheiată, asta înainte de bac. Adică au știut cel puțin de un 5-6. Între timp au uitat? Îți zic eu că nu. Și ca să nu mai povestim că dacă îți pică Moara cu Noroc și tu dai din colț în colț și pici la română atunci se poate spune liniștit că nu ești copt pentru bac. Fără supărare. Bacul este examenul maturității la școală și ar trebui tratată ca atare. Ar trebui. dar la mulți picați asta a fost doar un intermezoo între două chefuri, pentru că nu au luat în serios examenul. Apoi peste 10 ani ce se vor văita că vai ce greșeală au făcut. Consider că cei care nu au luat anul ăsta bac-ul s-au autosabotat intenționat.
      PS. Știu de un copil care când a fost cazul nici nu s-a prezentat la examene. Că nu are nevoie de așa ceva. Elev de liceu de elită. Ca să se treească apoi că opa totuși ar fi mai bine! Între timp a luat bac-ul și acum face postliceala și între timp și lucrează. Dar astea sunt cazuri foarte rare.
      PS2. Stimați elevi! Dacă era să dați bac-ul după cerințele cum a fost pe vremea mea și la câtă materie se cerea voi dacă primeați subiecele ce primisem eu atunci 80% dintre voi ieșeați din sală după maxim 15 minute plângând. Și băgați la cap că ce aveți în cap, știința adică, nimeni nu vi-l poate lua. Dar dacă nu vreți să învățați apoi să nu vă plângeți că maistrul vă călărește pe bandă în trei schimburi și vă pune la ore suplimentare. Bine? Sau că pentru subzistență sunteți nevoiți să mergeți afară la cules sparanghel. În țara asta continuu să susțin că dacă ești bun în ceva îți găsești de lucru și nu e nevoie să pleci. Bineînțeles fără bac e infinit mai greu.

    • unu Răspunde

      Fata e admisă la informatică la UBB încă de anul trecut. Bac-ul e doar o chestiune de orgoliu, pentru ea.

      • Peda Gogu Repetent Răspunde

        👍. Trist este că la final există un scenariu foarte rezonabil ca pentru master să părăsească țara în favoarea unei instituții de învățământ mai titrate. Știu foarte bine despre ce vorbesc, am o cunoștință, sătmărean olimpic cu o grămadă de diplome încă din liceu care după facultatea făcută și terminată cu brio la Cluj la IT acum își termină masterul afară și nici nu mai vrea să vină înapoi. Deja are loc de muncă garantat acolo și deja lucrează de ani buni afară. la acest capitol ar trebui să lucreze ceva cei de la minister pentru că hemoragia asta de creiere la scara asta este deja prea mult. Cel puțin jumătate dintre copiii care termină liceul acum ajung într-un fel sau altul să-și termine studiile afară și la final îi pierdem, noi ca și țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.