Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

FOTO. Înotătorul Avram Iancu a trecut Someşul prin Satu Mare

După trei zile de efort susținut, în care a înotat timp de 27 de ore și 15 minute, Avram Iancu a ajuns la destinația finală alături de echipa de vâslași condusă de profesorul Horea Nașcu. Aventurierul a fost întâmpinat cu căldură la intrarea în Satu Mare.
Redăm postarea acestuia:
“Misiune îndeplinită
După 3 zile de efort susținut, în care am înotat 27 de ore și 15 minute, am reușit să ajung la destinația finală, împreună cu temerara echipă de vâslași, în frunte cu profesorul Horea Nașcu, coordonatorul flotilei inedite.
Între timp, au sosit și fotografiile 😀
Așa că pot face radiografia ultimei zile de aventură.
Încă de la intrarea în Satu Mare, am fost întâmpinați de domnul Florian Sălăjeanu și de soția acestuia, care ne-au primit cu apă rece, ciocolată, cafele și multe altele.
La podul Decebal din Satu Mare m-a așteptat înotătorul Daniel Graner, jandarm și om al locului. Ceruse permisiunea de a înota alături de mine și de echipă. Evident că am acceptat cu bucurie solicitarea acestuia, legându-se o prietenie pe viață. Împreună am înotat și mărșăluit traversând Satu Mare. A făcut și treabă de ghid: „uite aici e clădirea Consiliului Județean”, „uite aici se deversează apele menajere”, „hai pe stânga” etc.
Pescarii de pe mal, nu doar în această ultimă zi, m-au folosit pe post de sonar. Cum mă vedeau, mă întrebau cât de adâncă e apa în locul în care mă aflam. 😀
După 8 ore de efort efectiv, ajungem în localitatea Dara, ultima așezare românească înaintea frontierei cu Ungaria.
După 9 zile de efort al vâslașilor (venind de la Dej) și după 3 zile de înot pentru mine, venind de la Fărcașa, am fost așteptați de reprezentanți ai presei: un site maghiar regional, cu sediul în Cluj-Napoca.
Am fost recuperați de un microbuz, transbordați la Baia Mare, unde am făcut un duş și am mâncat copios la Gabi Stan acasă, colegul bibliotecar a cărui mamă a gătit pentru toată echipa. Mulțumim!
După 8 ore de înot, după vreo 2 ore pierdute cu recuperarea, masa, dușul, am plecat, cu mașina lui Marius Botea, spre Petroșani, deoarece a doua zi trebuia să fiu la serviciu. A condus el în prima parte a traseului, iar la ieșirea de pe autostradă, la Simeria, am trecut eu la volan. Ultimii 80 de km îi cunosc ca în palmă. Am ajuns acasă la 2:30 noaptea. Marius Botea a dormit până dimineață, continuându-şi drumul spre Snagov.
Așa că sunt și acum obosit, dar merită tot efortul pentru a transmite din nou acest îndemn: să păstrăm apele curate!
În plus, mi-am administrat și un excelent antrenament în vederea DUBLEI traversări a Canalului Mânecii.
Dumnezeu să binecuvânteze România!”

19 comentarii

  1. Jeno György Rácz Răspunde

    Provocări… iarăși provocări.
    Ce vreți să demonstrați. ??????

    • Pișta Răspunde

      Ești un șovin prost!
      Mă-ta ne-a provocat pe toți, când te-a fătat!
      Să sugi cariciu la toți românii, jegule!
      A kurva isten a faszát raktavolna a kurva anyadban, te geci!

    • Sârmă!!!!!!! Răspunde

      Hagyjad, ne szívd mellre. Legalább tisztította a Szamos vizét. Meg megfürdött soron kívül. Akinek ilyesmibe van gusztusa belemászni……..🤮🤮🤮 Ne foglalkozz vele.

  2. Feri Poker Răspunde

    România este în Spațiul Schengen maritim și aerian,adică tot ce ține de calătorii cu barca,vapor sau avion.Așadar Avram Iancu a trecut granița în Ungaria fără să trebuiască să prezinte vreun act.Doritorii de călătorie în Ungaria fără să trebuiască să prezinte acte la graniță să-și cumpere bărci și s-o ia pe Someș în jos.

  3. Gheorghe Berende Răspunde

    Nui nici o provocare dacă citiți articolul veți citi astfel un mesaj prin care ne cere…să păstrăm apele curate…prvocator e pentru uni că poartă numele de Avram Iancu.

  4. Gheorghe Răspunde

    Bravo omule!Viata este si asa,cu riscuri,cu provocarea de a fi cat mai bun,de a face lucruri pe care unii nici nu le viseaza.Bineinteles ca se pot intampla si accidente sau neprevazut dar si astea fac ca viata sa fie mai frumoasa.Bravo tie ca te numesti Avram Iancu sau ca te-ai numi Bella Naghy,important e Omul.Ca unii au basini in cap si vad peste tot provocari asta e alta treaba,adica treaba lor.Sunt curios daca il chema Horty Miclos mai era provocare sau curgeau laudele cu caru?Tot provocari tot bla-bla?Hai sa fim sanatosi.

    • Spitalul 9 Răspunde

      Consideră-te somat să te prezinți urgent după rețeta ta.

      • Ion Răspunde

        Dacă nu ai fi idiot ai ști ca rețeta este pentru tine, dar cum mămica ta nu a reușit să facă doar un retardat, asta e, nu e ea de vină…și poate nici tu… așa a fost să fie…
        Când nu te descurci cere ajutor…mai 💩

        • Spitalul 9 Răspunde

          Vezi că tu singur ai recunoscut că ai mai trecut pe acolo și nu ai luat medicamentele de pe rețetă. În schimb la diagnosticul tău de până acum văd că se poate adăuga și personalitatea multiplă. Și lasă tu mămica mea în pace acolo unde este , asta cât ți-e bine și încă ai toți dinții din gură, că nimeni nu s-a legat de vaca care te-a fătat pe arătură undeva pe ceva câmp. Vezi că primul pas către însănătoșirea mentală este acceptarea faptului că ai o problemă. Cum tu refuzi asta și vezi peste tot inamic însemană că nu lumea este cu crezi tu ci tu ai o problemă deja urgentă. Așa că fii copil cuminte până nu trimit salvarea după tine.

          • Gheorghe

            Ioi spitalu 9 nu mai da,lasa-ma sa traiesc si io….hai fii asa de intelegator fata de un biet traitor pe terra.Am fost la voi si mi-ati dat medicametu gresit,ca sunteti atat de nepriceputi(n-am zis prosti) incat ati gresit si mi-ati dat alte medicamente si ale mele le-ati luat ,,voi si prietenii”de aia ma ataci pe aici impreuna cu sleahta.
            Io is Gheorghe nu ion….pe bune.Am doar numele asta pe aici.Serios eu nu ma dau dretp altul….Indurareeeeee,fie-ti mila.Tu esti de vina ca imi consumi medicamentul si pe mine m-ai lasat fara el.Multumesc frumos…He,he,he,he…Hai ca trebuie sa ies de la munca si iar m-am distrat copios.Nici o zi fara distractie.Multumesc spitalul9&co.
            Aceasta este o anecdota si trebuie tratata ca atare.

          • Ion

            Vezi @Spitalul9, ca daca devii agresiv se schimbă și tratamentul care ți se aplică… eu doar îți spun, să nu fie ca n-ai știut…🤮

          • Spitalul 9

            @Ion, așa cum ai spui referitor la treba cu agresivitatea hai să-ți reproduc reacția ta și apoi hai să discutăm despre cine a început să fie agresiv.
            Ion
            3 iulie 2024 Răspunde
            Dacă nu ai fi idiot ai ști ca rețeta este pentru tine, dar cum mămica ta nu a reușit să facă doar un retardat, asta e, nu e ea de vină…și poate nici tu… așa a fost să fie…
            Când nu te descurci cere ajutor…mai 💩
            În rest află de la mine că nu eu am nevoie de pastilelel alea ci tu. Crezi tu că ești haios dar când îți trimit la domiciliu vesta aia faină o să-ți dispară rânjetul de pe față. Că nici nu vei fi primul. Stai bând până îți este bine.

  5. Varu Răspunde

    Cetățeni de mana a doua

    • @Varu Răspunde

      Nu te tot plânge. Ți s-a păstrat și ție un loc în față. Nu ai pierdut nimic.

  6. Loop Răspunde

    Un dobitoc.

  7. Gheorghe Răspunde

    Pentru asta cu spitaliu9.Vad ca o dai inainte ca eu as fi si Ion si Gheorghe,de fapt ca as avea doua sau mai stiu eu cate nume pe aici.Ti-o spun intr-un mod serios ca sunt doar Gheorghe si cine intervine si te atata cu alt nume chiar nu ma intereseaza.Imi pare rau ca la cat te dai de inteligent si vrei sa pari chiar ca esti tu pui botu chiar la toate coscariile de pe aici,Orice mi-ai zice,orice mi-ai face eu nu te injur de MAMA,pur si simplu mama este un lucru sfant.ma io nu te injur de mama!!!Pricepi verre??Da asta-i alta poveste.Unii stau si rad de asta ca pui botiu la orice.Vad ca ma tot ameninti ba cu una ba cu alta ca vii dupa mine ba ca -mi torni medicammente ba ca vii cu camasa de forta nu stiu ce buricu pamantului esti tu.Si asta numai pentru ca nu pot sa fiu de acord cu tot ceea ce comentezi tu pe aici ca si cum altii nu au voie sa-si spuna parerea.Este site-ul tau?pai hai sa-ti spun ceva,blocheaza pe cine nu-ti convine si GATA.S-au speriat deja gainile de amenintarile tale.Au inceput sa nu-mi mai dea oua si trebuiie sa merg sa cumpar de la piata.

  8. H&R Răspunde

    A trecut Somesul prin Satu Mare, sau a trecut Satu Marele prin Somes? Intreb pentru un prieten maghiar.

  9. desma Răspunde

    alte stiri nu aveti?..asta vad de o saptamana!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.