Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

FOTO/VIDEO. Cavaleri, războinici și domnițe în Satu Mare. Paradă spectaculoasă în centrul orașului

Cavalerii și domnițele au intrat vineri în municipiul Satu Mare. Sătmărenii prezenți în centrul orașului au putut asista la o paradă spectaculoasă și au avut ocazia să guste un moment special marca Mediev Art Fest, chiar înainte de deschiderea oficială a festivalului. 

Înainte de deschiderea oficială a celei de-a XII-a ediții a festivalului medieval Mediev Art Fest Ardud, organizatorii evenimentului au organizat o paradă în municipiul Satu Mare. Astfel, vineri, 19 iulie, cavalerii și domnițele au luat cu asalt centrul orașului și au oferit publicului un spectacol medieval desăvârșit.

Mediev Art Fest 2024 are loc în acest sfârșit de săptămâna, între 19 și 21 iulie, la Cetatea din orașul Ardud.

Imagini de la parada Mediev Art Fest de la Satu Mare:

24 comentarii

  1. ==== Răspunde

    Parada a fost langa Londra.

  2. Varu Răspunde

    Bravo!eu susțin acțiunile țiganilor din Londra, așa le trebuie Britanicilor, să învețe minte că dreptul omului nu-i o glumă.Va susțin țiganii mei,dați pe ei ,ca pe hoții de cai.

    • Jeno György Rácz Răspunde

      Nu sunt țigani…..ei sunt români.

      • Sâcă Răspunde

        @ Jeno …Când vezi un ungur de departe cum zici ?? Uite un om ..! ugy borat (borât )

        • @Sâcă Răspunde

          Fmm. De aia a filmat Borat la noi????? Cât de handicapat mintal ești man? Numai adu-ți aminte ce au făcut recent ai noștri la Leeds! Auzi asta despre alte nații să facă în afară de musulmani??? No ia zi!

        • Hop si sar! Răspunde

          Astai-i banc cu tziganii. Ii vechi. Da tu l-ai adaptat. Poti sa il adaptezi si pentru români. Ca se potriveste. Nicio natie nu-i fara pata. Sa-ti intre bine…intre urechi!

          • aedilis

            Doar că sunt cam multe rușini la noi comparativ cu alte nații. Aici e buba și sunt și cam gălăgioși. La Leeds autoritățlle locale s-au săturat că într-o casă erau trei familii de rromi cu peste 10 copiii și erau lăsați toată ziua singuri. Că din ce am înțeles nu asta a fost primul caz. Și totul a început cu arestarea părinților. Că naiba știe cine la care era părinte. Asta nu se zice că vai hai să nu-i supărăm pe minoritari. Dar acolo toți țipă că sunt român. Fac țara de kkt.

    • Hop si sar! Răspunde

      Da ai dreptate. Daca nu le place britanicilor, pot sa plece.

  3. History Răspunde

    Nici nu mai spun nimic. Ultima cruciadă a fost în 1444 și s-a încheiat cu înfrângerea rușinoasă de la Varna. Dar la momentul respectiv fundația cetății încă nici în proiect nu era, construcția a început în 1481! Un fleac pentru voi! Cavalerii ăia cu crucea sunt ca nuca-n în perete. Consultant istoric stai jos nota 1. Este ca și cum peste secole urmașii noștri ar face pe același loc să zicem spectacol istoric despre secolul 21 cu migrația sirienilor și africanilor pe pe la noi. Nu? Că perioada e în regulă doar locul este puțin aiurea. Să-mi spună careva coordonator de proiect de unde au visat pe ăia cu crucea? Sau asta era pe stoc, asta se poate aduce?

    • Hop si sar! Răspunde

      Lasa-ne cu istoria. Ca mai citim si noi, si ne mai uitam la Viasat History.

      • History Răspunde

        dar tot nu se lipește nimic de voi. Apoi după o vreme semiadevărul sau adevărul modificat după pofte devine fapt istoric și ce te vei supăra că vine altul și te contrazice că nu e char așa. Pentru că nu e chiar așa. Ce a fost trebuie trata ca ater așa cum este și nu cosmetizat că nu știi niciodată cum se răzbună asta și nu o să-ți convină. Nu e mare lucru doar trebuie să fii corect. Iar documente cum a fost sunt destule numai trebuie folosite. Că vezi tu când a fost Simion în campanie ce spectacol grobian a trântit aici la Ardud cu Vlad Țepeș! Dar tu care te uiți din ani în Paști la Viasat History pe tine asta sigur nu te deranjează. La tine poate veni Traian în Dacia și pe tancuri Abrams.

        • Hop si sar! Răspunde

          Repede raspunzi. Nici chatbootul nu raspunde asa de repede. Hai, jet, ca nu am rabdare sa-ti citesc elucrubatiile.

        • Hop si sar! Răspunde

          Voi esti tu cu ma-ta!

        • Hop si sar! Răspunde

          Du-te la un psiholog. Daca nu rezolva mergi la un psihiatru. Succes!

          • History

            Tu vorbești care dai trei replici fără să spui ceva? Dacă îți bați joc de propria istorie chiar și cea locală apoi să nu te miri ce iese de acolo. La tine probabil dacă sindrofia este asociată cu niște mici și bere gratis atunci este permis orice. Așa că hai lasă poveștile și du-te vezi ce capeți. În rest ți-am răspuns la 6 minute diferență că așa s-a nimerit în schimb tu ai trântit trei replici fără să zici ceva concret în 2 minute. Așa că nu știu cine este roboțel de răspuns.

  4. citizen Răspunde

    După faza de la Leeds să vedeți voi când mai pupăm noi Schengen. Că la unii numai drepturi are, obligații ciuciu. Copilul în cauză s-a rănit grav la cap că a fost lăsat nesupravegheat cu zilele doar în grja fratelui. Ce puteau să facă cei de la spital când li s-a adus un minor cu capul spart și plin de sânge? Voi ce credeți dacă este așa ceva la noi la spital medicii noștri nu fac la fel? Vă spun eu că fac tot așa. Părinții umblau dracu știe pe unde toată ziua. Dar asta la noi e absolut ceva obișnuit. Dacă copilul pățește ceva facem altul. Și nu vă atingeți de puradei că de acolo ne vine alocația măi!!!! Idioții continentului, că niciodată nu vă vine minte la loc. Veșnic ne faceți de rușine.

    • @citizen Răspunde

      Deci “traiasca familia traditionala cre(s)in ortodoxodacica”

      • citizen Răspunde

        Motivul principal pentru care nu suntem în stare să facem un pas decisiv către lumea normală, tot ne trage înapoi. Nu tot timpul dar când e ceva șansă tot reapare.

    • Hop si sar! Răspunde

      N-are nicio treaba Leeds cu Schengenul. Asa ca nu te panica. Si sa nu iti fie rusine. Ca nu tu ai dat foc la autobuz.

      • citizen Răspunde

        Am fost în vest în repetate rânduri și din cauza de astfel de conaționali de-ai noștri au tras pe dreapta tot grupul organizat și ne-au verificat la sânge. Normal că nu găsisre nimic dar când au văzut pașaportul român s-a aprins becul la frontieriști. Și nu aș fi remarcat nimic dar de prea ulte ori s-a întâmplat asta în varii cazuri în diferite țări. Ei și atunci m-am supărat și mi-am făcut acte ungurești. Nu vrei să știi cum treci ca prin brânză la control. Și așa eu deja sunt în Schengen. Apoi mai e și idioata de Șoșoacă în parlamentul UE. Deputații extremei drepte franceze au zis că vedeți-vedeți toți românii sunt așa. Așa că nu e chiar așa cum crezi. Dacă stai în țară nu te vei lovi de asta dar cum treci de Csenger imediat simți asta. Dar e valabil doar la noi și la albanezi. Mai erau și ucraineenii pe vremuri dar acum nu e voie. Ei aveau cam interzis în Olanda.

  5. Beny Kira Răspunde

    Unii se distreaza, altii muncesc!

  6. Varu Răspunde

    Marea Britanie nu mai este în Schengen, așa că să se spele cu ei pe cap.Ati văzut și la campionatul european 80% din jucători erau colorați.

    • @Varu Răspunde

      Khm. Hai să povățuim atunci despre naționala franceză maghreb-saheliană cu ceva importuri congoleze (Kolo Muani, care a luat cetățenie franceză recent la 20 de ani) care națională este în Schengen? Sau cea spaniolă? Sau cea olandeză? Ei pare-mi-se cam sunt în Schengen, nu? @Varu ai grijă ce zici și cum scrii că pe mine un site m-a blocat pentru că am scris despre francezi că e națională maghreb-saheliană. Păi nu-i așa? Dar asta că sunt, te citez colorați știi bine că nu e voie. Ei nu sunt colorați. Au stat puțin mai mult la soare la plajă. 🤔😉 S-a întors lumea asta globalistă cu fundul în sus și ce nu e normal vor să fie ceva obișnuit. Jumate Rotterdam deja sunt străini, în principal marocani și din coloniile olandeze iar omul alb (sper că e voie să scriu că nici nu mai știu) a ajuns minoritar la Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.