Ultima actualizare: azi, 14:18

Locale

FOTOGALERIE. Malul Someșului va deveni o zonă atractivă pentru sătmăreni. Lucrările avansează

Lucrările de amenajare a malurilor Someșului avansează, anunță Primăria Satu Mare. Proiectul, în valoare de peste 8 milioane lei, este finanțat din fonduri europene și ar urma să fie finalizat anul viitor.

,,Suntem siguri că după realizarea acestui proiect de reabilitare, malul Someșului va deveni o zonă atractivă pentru sătmăreni’’, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Proiectul are ca obiectiv general reconversia și refuncționalizarea terenului degradat și neutilizat din zona malurilor Someșului între cele 2 poduri rutiere din municipiu. Se are în vedere remodelarea terenului și transformarea acestuia într-un parc la dispoziția comunității sătmărene și dotarea parcului cu facilități de recreere și petrecere a timpului liber.

Între cele două poduri rutiere din municipiu, pe o suprafață de 57998 mp, se amenajează spații verzi publice de mari dimensiuni, alei, se amplasează bănci și coșuri de gunoi, se instalează un sistem de iluminat, de supraveghere video, distribuție de semnal Wi-Fi.

Pe suprafața pe care se realizează proiectul vor exista nuclee de atracție și agrement: un loc de joacă amplasat în zona cea mai însorită, între aleea pietonală și baza digului, cu elemente de joacă pentru diferite categorii de vârste, inclusiv pentru copiii cu dizabilități, o zonă de fitness pentru adulți, prevăzută cu un covor elastic și dotată cu echipamente de fitness pentru exterior.

Două pontoane vor facilita accesul la apă, inclusiv pentru antrenamentele de caiac. Totodată, va exista o scenă pentru evenimente în dreptul căreia va fi amplasată o gradenă de 500 de locuri, ambele din structuri metalice acoperite cu lemn de larice siberian. Vom avea un pavilion expozițional sub formă de tub cu secţiune rectangulară realizat dintr-o structură metalică şi închideri din lambriuri din lemn de larice siberian și avand în mijloc o „curte interioară„ în care s-a propus plantarea simbolică a unui platan ce urmează să străpungă pe verticală volumul pavilionului prin golul liber de deasupra curții interioare.

Și, nu în ultimul rând, se amenajează o zonă de socializare la capătul aleii pietonale înspre podul Golescu, amplasată într-o piațetă din dale de beton și mobilată cu bănci. Se are în vedere inclusiv realizarea unei zone cu hamace ancorate de arborii maturi din zonă.

Valoarea totală a proiectului este de 8,493,748.01 lei. Termenul de finalizare este 31 mai 2025.

default

default

default

39 comentarii

  1. 🤖 Răspunde

    Don’șoara cu țizmulițe țe rol are? Joacă bătuta pe loc pentru tasarea malurilor? Ha ….. ce mișto!

    • Jiji l’amoroso Răspunde

      Aia don’sosra?!!!
      Aia e trecuta de multa vreme…
      Nici măcar din spate nu pare don’soara… A fost odată…😂😂😂

    • Fasz Răspunde

      Se amenajează tot felul de spații de agrement dar un bordel modern de ce nu, credeți că nu ar avea căutare? Pentru Satu Mare 500 de frumuseți ar fi suficiente deocamdată.

  2. Loop Răspunde

    FĂRĂ ȘTRANDUL TERMAL NU ARE NICI UN FARMEC!!!

  3. Alex Răspunde

    Da cine plm v-a sta pe malul Someșului sa adulmece mirosul de raht și sa fie înțepat de țânțari și ploșnițe. Asta se numeste sifonare de bani

  4. comentator Răspunde

    Halgass mert igaza van. Ne legyél azért annyira elvakult. A Kubik park is tele van kullanccsal. Nem is megyek oda többet. De óriási felelőtlenség ilyet tolerálni főleg hogy számtalanszor lett már jelezve.

  5. Anonim Răspunde

    Elkepeszto hogy barmit csinal az ember, itt semmi nem jo, mindenre van valami kommentalas! De ha meg nem csinal semmit, akkor meg arra lenne kommentalas, hogy semmit nem csinal! :)))))))) rohejesek eggyes szatmariak

    • comentator Răspunde

      Ja. Röhejesek veled az élen. Na most nyomás szaladj az uradhoz a zsoldodért. És bújj el a magyar tanárnőd szeme elől. Nem az ékezetekkel van a baj. Ahogy mondani szokás a főúr árnyékában a szolgának is minden rózsaszín.

      • Brandon Răspunde

        Te szopós.

        • Bruce Lee Răspunde

          @komcsi, meg lett mondva hogy ülj nyugton a golyóidon. Felforrt az agyvized? Akkor tedd le azt a kevertet és ne vedelj annyit de disznó.

      • Brandon Răspunde

        Apám meg anyám testvérek. Azt nem merem állítani hogy édestestvérek mert nagyanyámnak gőze nincs ki volt az apa. Nekem is van három apám a listán. Szuper.

  6. nutu Răspunde

    Urmaresc de mult portalul.
    Un lucru e cert:ungurii se tâmpesc pe an ce trece.Nu mai au imaginatie,nici valori,nici bun simt…
    Nu-i mai trimiteti dincolo de Tisa!
    Măcar aici ii vede lumea si rade de ei 😩

  7. Anonim Răspunde

    Csak veled az elen, eleg kotekedo es cinikus ember vagy kovetkeztetve abbol ahogy irsz, az ilyennek semmi nem jo! Es torodj a magad dolgaval, ne azzal foglalkozz hogy ekezetekkel van irva vagy nem.

    • comentator Răspunde

      Mondom nem az ékezettel van a baj. Az nálad megvan hogy xcsinálunk dolgokat de egyiknek sincs vége? Adok neked lüke gyerek egy konkrét példát. Három éve nekiláttak megcsinálni az emelkedőt a bicikliseknek hogy úgymond a biciklisek majd az újközpont felől az emelkedőn mennek fel a töltésre és onnan majd a gyalogos hídra. Kíváncsi vagyok megnézted-e hogy hogyan lehet ezt megcsinálni. Mert az az izé amit odabiggyesztettek sok EU pénzből teljesen használhatatlan. Mikor fogod fel végre hogy nem kutyakötelesége a magyar választóknak tapsikolni mindenre amit csinálnak. Majd meglátom mit mondassyz majd akkor amikor 36 hónapot le lesz zárva a Transilvania sugárút párhuzamosan a Decebal híd újra javításával egyetemben. Vagyis minden egyszerre. Még egyszer nem az ékezettel van nálad a baj hanem az eszeddel. A legnagyobb – marha nagy hiba ez – “eggyes”. Ha netalántán a Kölcseybe jártál bújj el szégyenedben. És a Kubik tényleg tele van kullanccsal. Van fogalmad róla milyen veszélyt jelent ez a gyerekekre? Mellesleg a park tele van kóbor kutyával is. Most tapsolj te agymosott.

      • @comentator alias kozma Răspunde

        A feljáró amiről károgsz a főtérfelújítási projekt szerves része volt azért kellett elkészüljön. A Transi fölötti 2 felüljáró miatt max 1 hónapig lesz lezárva a Transi, még jóval a Decebálhidi munkálatok előtt.
        Szóval nyugi és most mehetsz vissza csutakolni a lovakat

        • comentator Răspunde

          Nem vagyok Kozma de hogy te biztos valaki a polgármesteri hivatalból vagy az az egy is biztos. itt az a baj hapsikám hogy az az emelkedő használhatatlan. A hivatalban egy hadseregnyi ember azért kap fizetést hogy ilyesmi ne forduljon elő. Értem? Urbanisztikának-városrendezésnek hívják az ilyet. Na nálunk ez nincs ahogy PUG sincs. De te le se xarod mert nem kellett megdolgozni érte, nem a te pénzed, a Tarr pedig belevágott 5 kamionnyi felesleges betont a hiábavaló projektbe. Leverném az árát azon aki ezt engedélyezte. Mert szólva lett hogy inkább várni kellene és össze kellene igazítani a kettőt. Ismét – urbanisztika. És még mielőtt elkezdenéd osztani nekem az észt előre szólok hogy volt tanácsos vagyok. RMDSZ-s. Így világos faszikám? A kutyám inteligensebb mint te. Ne legyél úgy elszállva magadtól mert nem vagyunk egy súlycsoportban. És leégetitek a hivatalt plusz municiót adsz Kozmának. Gratula. Mellesleg az anyucikád, az károg. Rátok kellene küldeni a számvevőszéket főleg a Fabricii úti buszmegálló miatt. Mert hogy is van az hogy 4 éve legalább kész van de mégsincs kész? Na nyögj csak most de gyorsan ide valami választ. Legközelebb gondold meg kétszer ha belém akarsz kötni fiacskám.

        • @komcsi Răspunde

          Egy aljas áskálódó szarmagazin vagyok. Ha jól fizetsz neked is nyalok.

      • Kulacs Răspunde

        Téged már megcsípett egy kullancs, agyhalott.

        • 🤔🤔🤔 Răspunde

          Legalább kapott egy kis kölcsönvért a szomszéd kutyától. Szerintem fel sem tűnik. 🤔😄😅😂

  8. Vasy Răspunde

    No ce fain! Dar totusi 8 milioane de euro…. cred ca o sa fie ceva cu foite de aur sau placat cu diamante… na ata ete, toate-s scumpe :-)))

  9. rexxx55 Răspunde

    Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. !!Preț foarte frumos– https://use.my/arctrum

  10. comentator Răspunde

    @comentator alias kozma, mellesleg nyugodtan kezdhetet magad szégyelni. Mondd meg anyukádnak hogy hiányos a nevelése. Ez a baj veletek volt MIK-esekkel hogy azt hiszitek mindent tudtok. Az hogy ősszecsődültök és mind ugyanazt mondjátok az nem jelenti hogy úgy is van. Tessék meghallgatni a más véleményt. Valakik ezért 89 decemberében meghaltak. De te a tojásjhéjjal még a fenekeden nincs honnan ezt tudjad. Körülbelül abszolúte nem érdekel hogy megsértelek. Ugyanis nem én kezdtem sértegetni. Velem így nem beszélhetsz. Ai priceput?

    • @komcsi Răspunde

      Nekem már bőven elég, hogy felkúrtam a csökött extanácsos agyadat :))))

      • comentator Răspunde

        Mert annyira idóta seggfej vagy. Nem kúrtad fel. Nyomába nem érsz Anderconak vagy Popannak a volt bunkó titkárnak aki azért is keresztbe tett. Te egy taknyos, nyálas senki vagy. És az is maradsz. Legnagyobb eredményed a Földön az hogy el tudod néha találni a budi lyukát. Attól hogy még arrogáns vagy az még semmit sem jelent. Csak annyit hogy még a levegőt is hiába használod. Az ilyeneknek mint te Coica tökéletes polgármester.

      • comentator Răspunde

        …. és képzeld el nem voltam párttag. Elutasítottam. Volt is miatta bajom. Szép regényt írtak rólam a kékszemű fiúk anno. Úgyhogy nyugodj le míg nem kapsz infarktust elélvezés közben.

        • @komcsi Răspunde

          “…nem voltam párttag…”
          Egy röfögéssel korábban: “…RMDSZ-s tanácsos voltam….”
          Na spuli gyorsan a Cavintonért még a végén elfelejtesz levegőt venni.

          Extanácsoskám :))) biztos azért tettek lapátra mert ilyen nagypofájú oktondi vén szar voltál már akkor is…. csórikám…savanyú a szőlő mi? …. elestél a csecstől….kitúrtak a MIK-esek :))))) …. nem kellett már a vén kakas a szemétddombra…:)))
          Áruld már el milyen román-magyar fordítóprogramot használsz, mert egy magyar ember nem lehett ekkora gennyláda 😉
          Na legyen szep vasárnapod

          • comentator

            Egészségügyi okokból. Tudod fiacskám nem vagyunk örökké fiatalok és úgy 75-80 táján azt mondja az ember na most már tényleg elég. Jöjjenek a fiatalabbak, hátha …. De nem…… Ami meg a gennyládát illeti annak te vagy a tökéletes példája. Az én időmben még elvárták hogy mint felnőtt gondolkodj és ne mások gondolkodjanak helyetted. Mert hodd el hosszútávon nem éri meg. Majd te is rájössz erre amikor majd palira vesznek, kihasználnak azután meg köszönik szépen. Sőt még lehet hoyg miattuk ingyen belépőt yersz audienciára a DNA-hoz, ingyen és bérmentve. Én nem, de voltak akik igen. Teljesen ártatlanul. Kiváncsi vagyok szerinted ezt milyen fordító programmal írtam. Jó tanács, ne legyél úgy elszállva magadtól mert a földet érés annál fájdalmasabb lesz.
            U.i. A tanácsos a közösséget kell szolgálja és nem mindenféle érdekeket. Tessék ezt felírni a kéménybe korommal. Mert ugyi Illyés Gyuszinak sem volt elég egyszer hogy megjárja, meg kellett hogy ismételje ugyanazt a performanszt hogy biztos legyen. Hogy is hívják ezt nálad? Na most kiszakadt a gennyzacskó nálad. Legyél fiam okosabb és ne hagyd hogy mások befolyásoljanak amíg nem késő.

          • comentator

            … és nem estem el semmitől. Az egyetlen dolog ami különbözik hogy most nem kell menjenek a fináncokhoz a tanácsosi üléspénz miatt külön – ugye külön jövedelem ami után deklarálni kell és adózni. Mert te is tudod az a pénz hova kerül tulajdonképpen. Ha meg nem tudod akkor ne karad itt a xart. Kedden frakcióülés, szerdán bizottsági ülés, szerdán helyi tanács gyűlés. Mindegyik tart amíg fokhagyma szagú nem lesz a terem, hosszú órákat. És a végén kiderül hogy csak nem úgy kellene ám szavazni mert közbejött valami. Az embernek van családja is. A pénzek nem a tanácsosok körében forognak. Meghagyom neked a 10 pontos kérdést hogy vajon hol. Na tört a fejed csórikám. Azt kívánom annyi pénzed legyen mint nekem. Mert akkor most nem fájna a fejed hogy miket írjál itt hogy még kapjál valamit uradtól-parancsolódtól. Na ezt te be egy fordító micsodába!

  11. Spitalul 9 Răspunde

    Dumneata @komcsi așa este că comentezi aici pe site de undeva din Ungaria????? Că aș avea ceva idei să-ți spun unde să-ți bagi elucubrațiile. Știu că pricepi ce am scris. Probabil ești ceva prost plecat de aici cu 4 clase și acuma se găsește să comenteze și să iște ceartă. ia du-te tu în m@-ta prostul și plimbă ursul acolo unde ești! Dacă nu ți-a fost bine aici dispari și taci! Nu avem nevoie de tine. Și vezi să nu încerci să negi că nu comentezi din Ungaria că textul scris de tine te-a trădat în repetate rânduri. Așa că nu împărți cu deșteptăciunea ta aici dacă nu trăiești aici. Du-te și pupă-l în fund pe Viktoraș al tău. Acuma că a venit de la Moscova probabil a primit și ceva vodkă cadou. Fugi la el.

  12. Nha Răspunde

    Ce se poate vedea deocamsata este mult beton. E trist ca se acopera si bruma de verdeata ce mai era cu betoane, puteau face alei simple din piatra decorativa daca tot voiau sa cheltuie niste bani.

  13. cyan3 Răspunde

    Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos!!! — https://use.my/arctrum

  14. Mihaita Piticu' Răspunde

    Fain fain dar strandul termal pe cand? Pocaitii aia de Beny iara baga bete in roate…..Jegurile

  15. Mihaita Piticu' Răspunde

    Lup Vasile cand mai lanseaza o carte :)))) Hahahahahhahahha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.