Ultima actualizare: ieri, 21:38

Locale

FOTOGALERIE. Vin la castel în județul Satu Mare. Record de vizitatori la ediția 2024

Asociația pentru Dezvoltare Rurală Sătmăreană a organizat a treia ediție a evenimentului Vin la Castel – Castel vinum, care a avut loc în grădina Castelului Károlyi din Carei. La eveniment au participat la ediția din acest an 15 crame din Bazinul Carpatic, dar și doi dintre producătorii de brânzeturi, produse care merg foarte bine cu vinurile.

Evenimentul a atras foarte mulți vizitatori, atât sâmbăta, cât și duminică, înregistrându-se un record pentru cele trei ediții care au avut loc până acum. Mónika Giurgiu Kovács, viitorul primar al orașului, a numit evenimentul Castel Vinum un eveniment important și i-a asigurat pe organizatori de sprijinul ei. Președintele Consiliului Județean Csaba Pataki a amintit că la stabilirea șvabilor, vinul a salvat vieți în zona Careiului.

Lóránd Magyar, deputat și coordonator al Rețelei Fermierilor din Partium, a numit parcul Castelului Károlyi drept locul perfect pentru a primi vinificatorii din Bazinul Carpaților. La deschidere a participat ministrul Agriculturii din Ungaria, István Nagy, care a evidențiat faptul că vinul creează comunități.

Evenimentul de anul acesta nu a constat doar în degustare de vinuri: sâmbătă, trupa Pesti Party a creat o atmosferă de petrecere, iar duminică, muzica acustică și jazz-ulau încântat auditorul prin trupa Acoustic Station.

În prima zi, Fanfara Jandarmilor din Ungaria a cântat și imnul național al României, iar Fanfara Jandarmeriei Române a surprins publicul cu imnul național al Ungariei, iar împreună au interpretat imnul Europei!

Pentru prima dată, a avut loc un curs de master, unde expertul în vin Imre Szakács a învățat participanții elementele de bază ale degustării de vinuri și caracteristicile celor mai importante tipuri de vin. Cursul a fost un mare succes, în jur de optzeci de persoane au „învățat” despre vinuri, iar unii dintre ei și-au pus în practică noile cunoștințe în timpul maratonului de vinuri de duminică, în cadrul căruia au putut degusta câte un vin la fiecare cramă – și apoi să-l identifice pe baza despre gust, miros și culoare.

„Suntem foarte bucuroși că evenimentul nostru a decurs bine, datorită fermierilor, care au muncit mult la pregătire și organizare. Promite că vom continua organizarea acestui eveniment minunat și anii viitori”, a spus Szabolcs Kovács, din partea Asociația pentru Dezvoltare Rurală Sătmăreană.

 

2 comentarii

  1. V.D.Toth Răspunde

    A fost o sărbătoare a ungurilor. Și ca o dovadă că suntem opincarii și mămăligari catalogați de unguri, fanfara jandarmeriei Române a cântat Imnul Ungariei. La Ziua Imnului Național al României la Carei nu a participat nici un oficial de etnie maghiară. Oare de ce ?

  2. Robert Răspunde

    Alt eveniment care este anunțat in PORTAL atunci cînd se termină.Poate si români din SM ar fi vrut să participe la o degustate de vin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.