Ultima actualizare: ieri, 21:10
Locale

FOTO&VIDEO. Se lucrează la construcția celui mai mare parc din municipiul Satu Mare!

Lucrările pentru cel mai mare parc din municipiul Satu Mare și unul dintre cele mai mari din România au început oficial. Este vorba despre fosta groapă de gunoi de pe strada Odoreului, care se va transforma într-o zonă verde.

Consiliul Județean Satu Mare a semnat contractul pentru ecologizarea acestei zone la începutul acestui an, anunțând o investiție de peste 43 de milioane de lei.

Proiectul a presupus, în primă fază, excavarea și transportul deșeurilor, iar acum se lucrează la montarea membranei de etanșare la baza viitorului parc. Sistemele de colectare a levigatului, a gazului de depozit și a apelor pluviale vor fi, de asemenea, instalate pentru a asigura un mediu curat și sigur.

Investiția a fost apreciată și de Primăria municipiului Satu Mare.

“Se ecologizează fosta groapă de gunoi de pe strada Odoreului din municipiul Satu Mare! În curând va începe excavarea și transportul deșeurilor, realizarea sistemului de etanșare, precum și a sistemelor de colectare a levigatului, a gazului de depozit și a apelor pluviale. Investiția este realizată de Consiliul Județean Satu Mare”, au declarat autoritățile locale.

Valoarea contractului este de 43.233.711 lei, iar durata de execuție este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Proiectul va transforma fosta groapă de gunoi într-un parc modern, aducând beneficii semnificative comunității și mediului înconjurător.

 

 

13 comentarii

  1. Mae Răspunde

    Este o eroare ce se face acolo !!!!! Rugam garda de mediu sa intervină !!!! Este o bombă ecologică !!!!!

    • Vasy Răspunde

      Mda… Daca se face ceva atunci de ce se face? De ce acolo? De ce asa? De ce cu aia? De ce acum?

      • Nha Răspunde

        Incearca sa comentezi la subiecte daca te duce capul si ai o opinie proprie, nu sa “analizezi” care ce-a zis! Toti oot sa-si dea cu parerea, de bine sau rau ca nu suntem in Rusia!

        • Vasy Răspunde

          @Nha – Cate comentarii din astea cu “specialisti” care critica am citit cand sa construit pietonala sau cand sa moderinzat centrul… adica ce mai! Tot ce sa facut, nu e bine! Nici macar asfaltarea din jurul pietei…. nimic nu e bine! Asa ca nu ma mir nici acuma. Trebuie sa fie un Gica Contra tot timpul

  2. Ionică Răspunde

    Da așa este am auzit vociferand prin primăria satu mare că nu este ok acolo ……!!!! Casele sunt foarte aproape ,studiu de impact ar fi trucat și așa mai departe …. dar se forțează ptr ca este foarte aproape de oraș și energia ajunge mai repede la sursă !!!! Tarr ,Gabor implicați )!!! Dar e de apreciat ca Dn Pataki a zis ca nu se bagă )!. Autoritățile dorm ca de obicei .

    • Gica Contra Răspunde

      @Ionică – Daca e parc atunci unde ar trebui sa fie facut? Cat mai departe de case ca sa nu mearga nici dreaq in parc? Dic asta Gica Contra!

    • Mircea Govor(gropar) Adrian Cosma(papagal) Răspunde

      Se face parc ăla cu copaci multă iarbă și bănci ce beton visezi?

    • Magdalena majer str botizului bloc 67 ap 2o Satu Mare Maiermagdalena Răspunde

      Unde?

      • ecologist Răspunde

        Pe fosta groapă de gunoi. Cred că știi unde a fost. Că văd că știi să scrii comentarii dar să citești articolul nu mai merge la tine. Că uite cum sună propoziția a doua: “Este vorba despre fosta groapă de gunoi de pe strada Odoreului, care se va transforma într-o zonă verde.”
        Iar pentru miștocarii de genul @Vasy sau @Gica Contra atâta le transmit să șadă blând pe ouțele lor că vorbesc în necunoștință de cauză. Am văzut în peisaj aceleași personaje de la Castrum Corporation care au făcut lucrări de ecologizare prin alte părți, inclusiv la închideri de mine și unde peste tot au fost probleme serioase pe calitatea lucrării. Pe lucrarea de la Valea Vinului – Bistrița a fost scandal monstru. Nu cred că inginerul care a condus lucrările între timp s-a schimbat și acum face mai bine. Așa-i Marius P.??? Nici nu aș zice nimic dacă nu ar fi treaba cu captarea gazului de depozit sau a levigatului. În Franța pe un teren din asta s-au construit case în anii 60. Gazul nu a fost captat corect iar când careva a aprins lumina totul a sărit în aer. Așa că aplaudați în continuare. Că până nu era depozitul acoperit și se aerisea nu exista acest pericol. Râmâneți la oițele voastre.

        • Vasy Răspunde

          @ecologist – Tu compari anii 60 cu acuma tehnologia de acuma…. sau o greseala care sa produs atunci o iei exemplu si musai sa se repete. Tu veizi ca e rea vointa? Nu veizi! No lasa, bine-i si asa, vorba aia “cainii latra si ursul trece”

          • ecologist

            @Vasy, eu vorbesc de o firmă, de niște persoane care au comis-o acum 15 ani. Că nici acum nu sunt recepționate lucrările. Ave,m și la noi în județ o treabă urâtă făcută pe jumate. Ce a fost în anii 60 da e un lucru. Gazul de depozit a fost identificat la noi pe groapă chiar și în stadiul neacoperit. Și află de la mine că acel gaz se produce anaerob. Adică se accelerează dacă se acoperă. Deci dacă nu captezi gazul ….. Înțelegi? Nu e de glumit.Pur și simplu nu am încredeere în omul respectiv pentru că pot enumera 7-8 lucrări unde peste tot au fost probleme serioase și de aceeași natură. Știi cum se zice când greșești odată, nu? Dar când se repetă sistematic???? Ca să nu mai povestim că materialele sunt enorm de scumpe (geotextilul era acum 20 de ani 7-8 euro metrul pătrat). Odată băgat no ia dovedește că chiar este acolo! Că acum nu poți merge că nah e șantier. Dar tu ai încredere că actele de recepții sunt corect făcute? Că știi că trăim în Românica și asta ne ocupă tot timpul. Că dacă e până acolo firma dă faliment (rețeta clasică) și ia-l de unde nu-i! Nu fii atât de naiv. Și astea află de la mine că sunt bani din PNRR.

          • @Vasy

            @Vasy. Hai să-ți prezint o posibilă situație foarte reală. Parcul este terminat și predat în folosință dar nu este captat gazul de depozit așa cum trebuie. Ajunge o eroare de 10%. Vine o familie, se așează pe bancă și ca tot românul aprinde o țigară. Aici nu e vorba de cârcotit. Noi stăm foarte prost la faza cu implementarea și cu respectarea calității lucrării.

  3. Kb Răspunde

    Titlul articolului ar putea fi corect abia peste 5-10 ani, deocamdată acolo este un proiect de închidere a unui depozit de deșeuri, atât și nimic mai mult. Faptul că, în final, suprafața depozitului va fi acoperită cu iarbă nu înseamnă că se construiește un parc. Mai mult dezinformează decât informează autorul articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.