Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

Închis 12 ani pentru viol, un bărbat eliberat recent din Penitenciarul Satu Mare a violat o femeie

Un bărbat de 52 de ani din comuna Batăr a fost arestat preventiv după ce a comis un viol. Individul, identificat ca Mester Z., a fost eliberat recent din Penitenciarul Satu Mare, unde se afla după ce a fost condamnat pentru un alt viol.

Individul a pătruns prin efracție în casa unei femei de 68 de ani din Salonta, unde a agresat-o fizic și a amenințat-o cu moartea pentru a o constrânge să întrețină relații sexuale cu el. Incidentul a fost anunțat la 112 în jurul orei 8.00 dimineața de către soțul victimei, care a revenit acasă. Femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Bărbatul a fost identificat și reținut de polițiști în urma percheziției domiciliare efectuate la locuința sa din Batăr, unde au fost găsite probe care îl incriminează. El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru viol, violare de domiciliu și lipsire de libertate în mod ilegal.

Acuzații similare și antecedente penale

Investigațiile continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta. Se pare că acesta a acționat cu un mod de operare similar și în decembrie 2023, când a intrat forțat în casa unei femei din Arpășel, a agresat-o și a violat-o. Victima din acel caz și-a retras ulterior acuzațiile, iar procesul penal împotriva lui Mester a fost încetat în martie 2024.

De asemenea, se relevă că bărbatul are un cazier bogat, cu condamnări pentru tâlhărie, furturi și un viol comis în Ungaria. A petrecut în total peste 12 ani în detenție, fiind eliberat din Penitenciarul Satu Mare pe 7 noiembrie 2023.

Reacții și îngrijorări

Acest caz a stârnit indignare și îngrijorare în rândul comunității locale, mai ales având în vedere antecedentele penale ale lui Mester și faptul că a fost eliberat recent din penitenciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.