Ultima actualizare: azi, 21:37

Locale

Marea devine tot mai scumpă. Cât costă distracția pe litoralul românesc

Marea devine tot mai scumpă. Luni, 1 iulie 2024, a venit primul val al scumpirilor pe litoralul românesc. Cresc toate prețurile de la cazare și șezlong, la băutură și mâncare.

În Mamaia, prețul pe noapte la o cazare de două stele va ajunge la 240 de lei, în timp ce pentru patru stele, turiștii vor scoate din buzunar 367 de lei pentru un sejur cu mic dejun inclus. În Eforie Nord, prețurile încep de la 158 de lei la cazările de două stele și urcă până la 670 de lei pentru cazările de patru stele. Iar în Costinești, prețurile pentru o noapte încep de la 183 de lei.

În Mamaia, închirierea unui șezlong pentru toată ziua va ajunge să coste și peste 80 de lei, în timp ce pentru o bere la doză sau la pahar va trebui să scoateți din buzunare între 12 și 17 lei. Pentru o apă plată veți plăti chiar și 10 lei, iar pentru un cocktail de la 20 de lei în sus. Un meniu la autoservire pornește de la 30 de lei și depinde de mâncarea aleasă.

În ultima zi de iunie, pe malul mării s-au relaxat peste 180.000 de turiști.

7 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Directia Turcia. Doar cu “Buletinul”!

    • Mda Răspunde

      Mda. Și ne mai mirăm? Aici la noi toți vor să se îmbogățască într-un an și nu vor să priceapă că în turism asta nu prea funcționează. Pentru că totul se bazează pe servicii de calitate, amabilitate și de atragerea de noi clienți. Adică clienți mulțumiți care când se duc acasă îți fac reclamă. În 2011 când am fost în Antalya m-am întâlnit cu o familie din Timișoara. Erau maniaci cu vacanța la mare. Altceva nici nu concepeau. Dar când au văzut diferența dintre ce se oferă la noi și la turci au zis că never nu se mai duc jumate zi până la Marea Neagră când în două ore și ceva pot fi în Antalya sau Bodrum sau Kușadasî. Iar partea de calitate oferită nici nu se compară. Ce nu pricep eu este că dacă și vecinii noștri bulgari au înțeles asta și au investit, drept urmare au destui clienți români (adică ne fură pe ai noștri și românii cheltuie bani la ei și nu acasă) ai noștri din turism la ce așteaptă??? Că trenul de Mangalia astă noapte iar s-a împotmolit undeva pe la Deda cu orele.

      • Y-man Răspunde

        Asa se intampla in societati polarizate puternic la venituri. Cei ce iau banii usor tin piata sus ca sa faca turismul de weekend aproape.

        • Mda Răspunde

          Culmea este că la noi e și scump și nici calitatea nu este ceva bun. Adică lasă mult de dorit. Că ce e prin cluburile de fițe sau în restaurantele de fițe de pe Litoral nu mă interesează. La spanioli când am fost pe Costa Blanca în 2013 un flacon de 1,5 l de apă plată scoasă de la rece era mai ieftină decât la noi în oraș la Barta de exemplu (era 0,61 euro). Și atenție asta la un bar situat la 50 de metri de mare, efectiv pe nisip! La noi e și scump dar e și prost. Dar așa e cum zici, weekend de weekend vin haimanalele în puhoaie de 50-80000 de persoane să facă gălăgie la mare. În weekend ăștia își scot pârleala, fac profit iar între își permit să se odihnească sau să funcționeze la relanti. Dar asta nu se cheamă turism. Eu de felul meu până nu văd că se schimbă ceva nu o să mai merg la Marea Neagră de la noi. Dacă tot dau banii măcar am pretenția să primesc calitate.

  2. io Răspunde

    aca.de ce ne formalizăm?
    păi…..in rumunistanu nost,
    mereu e așa….să facem bani cu ghiotura investind minim/deloc
    cu un profit mega in timp foarte scurt.
    nimic nou.

  3. Jeno György Rácz Răspunde

    Lăcomia mioritica, tipic românesc….luni a dat jos opinca , joi încalță Versace. 😀

  4. gelu Răspunde

    Stati acasa si spargeti seminte din bulgaria ca s mai ieftine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.