Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Mediev Art Fest 2024 deschide ”Poarta dintre lumi”. Weekend cu cavaleri și domnițe în Cetatea Ardud

Cavalerii și domnițele se întorc la Cetatea din Ardud. La sfârșitul acestei săptămâni începe o nouă ediție a festivalului Mediev Art Fest, iar organizatorii îi invită pe sătmăreni și nu numai să descopere ”Poarta dintre lumi” și să aibă astfel parte de o călătorie spectaculoasă și plină de evenimente fascinante.

Primăria și Consiliul Local Ardud, Casa de Cultură “Dr. Augustin Mircea”, în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare și prin programul european de finanțare pentru Cetățeni, Drepturi, Egalitate și Valori (CERV), Orașe Înfrățite (CERV – Town Twinning), vă invită și anul acesta într-o călătorie originală, dominată de dansuri medievale, piese de teatru, animații medievale, ateliere alchimice, științifice și tabere meșteșugărești, cavaleri, domnițe, războinici, trubaduri și menestreli, toți parte din povestea atemporală din Cetatea Ardud.

,,Portaluri către alte lumi, călătoria în timp și existența universurilor paralele au fascinat dintotdeauna gândirea umană, dovadă fiind reprezentările simbolice din miturile tuturor popoarelor, dar și preocuparea din ce în ce mai susținută a științei contemporane de a găsi răspunsuri raționale la această provocare.

MedievArtFest 2024 deschide Poarta dintre lumi în Cetatea Ardud, acolo unde, în perioada 19-21 iulie, barierele dintre trecut și viitor dispar, iar în fața publicului apar, complementar, misticul și cavalerescul versus știință și rațiune. Pășiți cu încredere prin porțile timpului străjuite și anul acesta de către regizorul artistic Liviu Pancu și veți fi captivați de ineditul tematicii MedievArtFest Ardud”, este mesajul transmis de organizatorii evenimentului.

Date proiect:

Titlul proiectului: “MedievArtFest Ardud”

Acronim proiect: “MedievArtFest”

Programul pentru cetățeni, egalitate, drepturi și valori (CERV)

Apel: CERV-2023-CITIZENS-TOWN-TT

Tipul acțiunii: CERV-LS

Actiunea Orașe Infratite

Numar proiect: 101157863

Bugetul proiectului: 50 745 euro

Parteneri:

  1. Primaria Oras Ardud
  2. NAGYECSED VAROS ONKORMANYZATA
  3. Gmina Jaslo

Data implementarii: 19-21.07.2024

Locatia implementarii: ARDUD

Scurta descriere a proiectului:

În perioada 19-21.07.2024, orașul Ardud, România, împreună cu orașele înfrățite Nagyecsed, Ungaria, și Jaslo, Polonia, vor implementa proiectul MedievArtFest Ardud. Scopul proiectului este de a consolida legăturile dintre cetățenii orașelor înfrățite din trei țări ale UE prin promovarea dialogului intercultural, solidaritatea și egalitatea de gen, oferindu-le în același timp experiență practică a bogăției și diversității moștenirii medievale comune a UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.