Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Primăria vrea să modernizeze și malul Someșului din Micro 17

Municipiul Satu Mare își propune să depună spre finanțare un proiect ambițios pentru reconversia și refuncționalizarea terenurilor degradate și neutilizate de pe malurile Someșului – mal stâng, în zona cartierului Micro 17. Proiectul vizează transformarea a 151.540 mp de teren extravilan în intravilan, destinând această suprafață pentru amenajarea unei zone de agrement.

Proiectul este considerat necesar și oportun, urmând a fi supus aprobării Consiliului Local Satu Mare. Odată finalizat, va schimba fața orașului Satu Mare.

Municipiul Satu Mare consideră acest proiect crucial pentru dezvoltarea locală și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor, invitând Consiliul Local să aprobe acest demers esențial.

Citește și:

17 comentarii

  1. Nha Răspunde

    Rezolvati mai intai zona de agrement numita strand si partea respectiva de dig, ca-i dezastru. V-ati stabilit prioritatile in functie de interesul Aquaparkului care n-are nevoie de concurenta? 🙂
    Poate faceti si-o “igienizare” pe mal drept langa podul 3 pe care azi maine il inaugurati,ca-i plin de “chiriasi’ pe langa el si in albia inundabila si inafara! “Mandria” Satmarului, ce sa zic! 🙂 Succesuri!!!

    • Vasy Răspunde

      No dute amu si bea o palinca sa iti treaca supararea. Numai si numai baiuri veizi, esti de groaza!

    • Mircea Marghitas Răspunde

      Problema ștrandului o vor rezolva in curând domnii Adrian Cozma și Samuel Țânțaș

  2. Gaia Răspunde

    Dati-i niste betoane la spatiul care acum e de fapt utilizat si verde. Satu Mare oras beton.

  3. east17 Răspunde

    Despre ce îmbunătățire a vieții vorbește? Este frumos, verdeață, liniste, aer proaspăt pe dig în 17. Ne putem lipsi de betonare sincer.

  4. desma Răspunde

    fara betoane, pietre pavate si interese personale/grup restrans !!!

  5. Tarrget Răspunde

    “Proiectul vizează transformarea a 151.540 mp de teren extravilan în intravilan”

    Cu alte cuvinte, alta manarie de sifonare de bani din taxele platite de noi in buzuare private prin acolitii gabor and co. Iar amenajarea se va face de nimeni altcineva decat firma de casa – tarr

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Păi 15 hectare de teren care brusc devine construibil nu-i de lepădat. Îți dai seama ce de betoane pot băga acolo dezvoltatorii agreați???? Este de-a dreptul “înduioșător” cum cineva cum s-a văzut pentru următorii 4 ani cu sacii în căruță brusc uită să răspundă prompt pe rețelele sociale la întrebările justificate ale alegătorilor. Că și eu i-am adresat două întrebări legate de care este termenul actual agreat pentru podul 3 (asta dacă tot afirmă că suntem în grafic) și referitor la stropirea avio – adică să ne informeze cu ce se stropește. Că legea prevede și asta. Deocamdată nici un răspuns și au trecut 2 zile. Nu-i bai, nu mă doare mâna și depun cerere pe legea 544.

    • oooo Răspunde

      iarasi iti sifoneaza creieru. iarasi clisee, iarasi taxe si impozit… bla bla… din banii nostrii….gabor cu tar….
      Cum in p### calului sa betonezi 150mii mp. Cum va puteti gandi la asa ceva?
      Nu pot sa cred ca suntem la nivelu asta, nu cred.

  6. Satmarean turmentat Răspunde

    Nenorociti toate malurile, dati cu betoane peste tot. Sa nu mai ramana pic de verde. In state civilizate se incurajeaza crearea de gradini urbane care pot deservi comunitatea locala in mica masura. Noi mai avem pana acolo. Noi facem invers si distrugem si ce s-a format organic. Bagati alei din beton si acelasi mobilier urban rasuflat care se putea pune oriunde altundeva. Vai de noi cu tot felul de ‘imbunatatiri’ facute fara cap. Da, bine ca se face, cum e zicala pe la noi.

  7. Nasole Răspunde

    Eu zic sa schimbam denumirea orasului in ‘Beton Mare’ sau ‘Beton Mult’ eventual

  8. gelu Răspunde

    Observ o suparare mare pentru arendasii de ocazie din zona! Acel teren este al tuturor satmarenilor nu doar al celor cu tupeu…Am vazut destule maghernite improvizate si garduri pe asa zise proprietati…destul…sa faca spatii verzi pentru toata lumea nu sa te muste cainii ai asazisilor proprietari cand treci prin zona!

    • Smile Răspunde

      Corect, la ora actuală, ca un simplu cetăţean, nu poţi să mergi în aceea zonă, că aşa-zişi chiriaşii şi-au îngrădit terenurile, în micro 16, după dig, acolo toată lumea are acces liber, este întreţinută zona, aici, ăştia se cred pe proprietatea lor, oricum, terenurile sunt în proprietatea primăriei, măcar să realizeze ceva de care să se bucure şi alţii cetăţenii ai municipiului.

    • Noname Răspunde

      Exact!ar trebui sa avem toți acces la terenul respectiv.Ar fi bine câteva grătare.un teren de fotbal.pe vremea lui nenea Nicu nu erau baracile alea pe acolo. Ar trebui un proiect de care sa ne bucuram toți.

  9. Ion Răspunde

    Baraci si caini vagabonzi for fi acolo si dupa interventie, n-aveti griji.

  10. Sandy Răspunde

    Niște cuptoare pentru grătar și o pista de biciclete ce pune și asa e inundabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.