Au fost publicate rezultatele de la concursul de Titularizare 2024, iar județul Satu Mare nu se poate lăuda cu vreo performanță notabilă. Nu a fost obținută nicio notă de 10 în Satu Mare, în schimb ne numărăm printre județele care au înregistrat o contraperformanță.
O persoană din Satu Mare care s-a înscris la concursul de Titularizare s-a visat profesor, însă a obținut nota 1 la examen. De altfel, în toată țara au fost înregistrate doar cinci note de 1, în județele Satu Mare, Arad, Dâmbovița, Dolj și Iași. De asemenea, în județul nostru nu a fost înregistrată nicio notă de 10.
Pentru a obține statutul de titular (angajare pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota 5.
La examen au fost prezenți 31.237 de candidați, dar 2.669 dintre aceștia s-au retras, iar 49 au fost eliminați din examen. De asemenea, lucrările a 51 de candidați au fost anulate.
Harta mediilor de 10 la Titularizare 2024, concursul de angajare a profesorilor în școli:
Un articol jenant.
Este un articol tendențios și manipulator. Se pare că autorul acestei critici nu a avut măcar curiozitatea să examineze subiectele pe care candidații au trebuit să le abordeze (nu mai vorbim despre etica profesională). Subiectele pentru învățători și educatori au fost create fără a ține cont de programa școlară și de curriculumul pe care aceștia îl urmează la clasă, fiind concepute ca și cum ar pregăti elevi pentru Bacalaureat. Cei care au corectat lucrările au fost învățători, mulți dintre ei poate fără studii superioare, dar li s-a cerut să se ridice la nivelul profesorilor universitari (având de analizat metodologie, pedagogie, etc.). Cel sau cea care a scris o asemenea absurditate, fiind părtinitor, neinformat și lipsit de etică profesională ar trebuii să-și scufunde capul adânc în cupa rușinii din punctul meu de vedere.
Felicitări tuturor celor care au participat la acest simulacru de examen, care nu reflectă deloc ceea ce au învățat la facultate. Pentru cei care nu au reușit în această sesiune, mult succes pe viitor și să rămână încrezători!
Poate este ceva dreptate si in ce a scris dar, cum te prezinti la examen daca nu poti aduna cel putin nota 7 ? Ce si cum vei preda elevilor daca tu nu esti capadila sa treci un examen de titularizare? Mie mi se pare mai degraba rusinos prezenta candidatilor. Dar traim in romania ,merge si asa.
@Eu, metodologia de la didactică predată la Timișoara aici nu e bună e musai să fie cuvânt cu cuvânt cea de la București. Află asta de la mine. Dacă nu e scris cum vor ei ei zero. În altă ordine de idei află de la mine că cei care dau pe un post de claselel I-VIII au subiecte la nivel le liceu. Tot timpul așa a fost. Fiecrae are impresia că profii care iau note mici nu au învățat. Drept vorbind sunt și din ăia că totuși 1 este prea de tot. Dar de ai vedea tu cât trebuie și ce trebuie să știi și la ce nivel ca să iei 7 ai rămâne foarte surprins. De ce trebuie tratate problemelel și tot la nivel aproape universitar? Problema cea mare este că la final candidații iau în primire câte un post dar partea de pedagogie este praf și pulbere. Ca să nu mai vorbim de colaborarea cu colectivul deja existent. Până se va face centralizat toate astea și școala sau primarul din localitate nu are un cuvânt de spus această situație se va perpetua la infinit. Că toți care pictează subiectele știi cum au ajuns acolo, nu? Acest examen nu reflectă pregătirea ca și profesor al candidatului de nici un fel. Este ca și evaluarea națională sau bac-ul. Bine că este și am trecut. La anul urmează iar. Iar cine nu a reușit să dea din coate să capete ceva post de suplinitor până atunci. Sau să caute job în alte parte. Sau să plece din țară.
@Peda Gogu Repeten. Eu inteleg frustrarea acelor candidati dar daca tac atunci ei sunt de vina .Fiindca acepta acest mod de examinare! Probabil nu este usor sa opti o nota de sapte dar nici sa scrii de 1 ,care pe vremea mea se dadea din oficiu,dor pentru prezenta.
Să zicem că acel candidat ar fi luat nota 1 de ce oamenii de știință din învățământ nu știu cum să calculeze media notei de la titularizare doar există o formulă de calcul a notei la titularizare ,de ce se mai cere inspecție pentru probă practică,de ce au creat un program de scanare a lucrărilor, cică să poată să fie corectate lucrările digitalizat sau în stil informatizat ,ce fel de stil oare când lucrările nu au fost secretizate ,la fel s-a procedat și la evaluarea națională,la fel și la bacalaureat să poată mai ușor să vadă numele favoriților lor ,pentru ce mai ții titularizare când 90l la sută din
La engleza subiectul II. a., are baremul greșit!!!!
Nu corespunde baremul de corectare cu cerință exercițiului.
Credeți că blonda de la ISJ ar lua mai mult de nota 1 la un examen la care nu ar ajuta-o Adrian Cozma ?
@Eu.
Unu la mână 1 se dă din oficiu.
Doi la mână. Te rog foarte frumos să te mai apleci asupra subiectului și să comentezi pentru că te depășește. Eu înțeleg că tu nu înțelegi pentru că nu ai cu ce. Faci niște greșeli monstruoase de exprimare că se pare cam degeaba ai umblat pe la școală. Deci nu dă cu părerea că nu e domeniul tău nu e dimensiunea ta. Și ca să afli aici nu e vorba de acceptare sau neacceptare. Dacă nu îți convine nota poți contesta și atât. Dar că ce se cere este câteodată ……
@Peda Gogu Repetent ,se pare cai ai probleme serioase de a intelege ce am scris. Ma voi stradui doar pentru tine sa scriu ca pentru nivelul tau de percepere.
Drept rezultat nu ai scris nimic concret. Auzi tu! Nu vorbi despre ceva când nu știi cum se derulează acest examen, bine? Am doi profesori în familie și hai să nu-ți povestesc cum e cu titularizarea, cum e cu scoaterea posturilor la concurs sau de grade și de inspecții la școală să nici nu mai pomenim! Adică relația cu comisia. E o mare 💩💩💩💩💩💩. Dar ce vrei de la ei că și ei așa au ajuns acolo unde sunt acum! Rezumă-te la comentat la domenii la care ai cunoștințe și informații din interior. Cât timp se menține acest sistem așa cum este cu numiri, promovări și restul nimic nu se va schimba. Iar cel care a predat foaia goală drept urmare a fost notat cu 1 să-i fie rușine. Mai bine nici nu se prezenta. Sau poate a făcut pariu? Dar de aici până la a generaliza e cale lungă.
Când 90 la sută din candidați lucrează în sistem și se duc la distribuire de posturi doar să-și semneze condica de continuitate și dacă se poate să-și mai ia ore cu plată de ce în sistem au atâtea cadre didactice care încasează și pensii și salarii de la bugetul de stat,de ce primarii sunt și directori de școli și inspectori școlari, și doctori etc ei sunt polivalenți au atâtea meserii încât ei fac legea în România de aceea avem un sistem plin de analfabeți să le fie rușine politrucilor de la putere că datorită lor e țara în situația asta
@Dl Goe, sistemul așa cum este nu poate decât să se autoperpetueze. Nu se poate face reformă de nici un fel maximum de formă. Sunt o grămadă de nefericiți care își pierd anii numai să se facă vechime și grad dar nu au nici în clin nici în mânecă cu ce înseamnă educație. Ăștia predau la copiii, nu toți dar ajunge câți. Apoi dacă unii dintre ei mai și ajung decidenți îți dai seama ce rezultă. Cum era fostul portar-fochist de la protecția copilului uns în era pedelistă director tot acolo.