Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Tot mai mulți oameni dau foc la vegetație. IGSU anunță pagube majore și face apel la cetățeni: Să rețineți asta!

În ultimele 24 de ore, în țară s-au înregistrat aproximativ 140 de incendii de vegetație, iar peste 300 de hectare de teren au fost mistuite, fiind necesară intervenția a sute de pompieri pentru a stinge flăcările, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Arderile de vegetație sunt interzise, iar nerespectarea se sancționează cu amenzi de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 lei la 100.000 lei.

,,Trebuie să rețineți că au fost situații când, în urma unor astfel de incendii, din cauza propagării focului sub acțiunea vântului și pe fondul temperaturilor ridicate, s-au înregistrat victime omenești și importante pagube materiale. Totodată, nu trebuie omis faptul că aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, și ele soldate cu victime, ca urmare a scăderii vizibilității pe drumurile publice”, este apelul IGSU.

6 comentarii

  1. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Nu apeluri faceți ci dați-le amenzi și ISU, și mediu și dați hârtie la APIA să-i lase fără subvenție.

    • Pistike Răspunde

      Vrei să iasă fermierii să blocheze centura?
      N-avem noi așa autorități competente!

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Eu doar vreau să se respecte legea. Nu strict dar în cazurile flagrante, mari trebuie sancționați. Că dacă din cauza fumului să zicem sau din cauza unui foc pus lângă un drum național va rezulta un accident cu morți tu așa pe persoană fizică îți asumi răspunderea????? Auzi tu acolo blocare! Păi să blocheze. Ziua următoare APIA și DNA să fie pe ei și să le verifice pe ce au cheltuit subvențiile. Să vezi tu că dacă se face asta nu vei vedea țipenie de protestatar. I-auzi acolo. Adică până când vom închide ochii la inconștiența ucigașă a unora???? Recent au trebuit să oprească circulația pe autostrada Soarelui tot din cauza unora care se joacă de-a piromanul.

        • Gheorghe Răspunde

          Ca bine zici tu,dna si apia sa verifice.Pai sa verifice dar nu prea adanc pentru ca sigur ajung unde nu trebuie sa ajunga adica la sifonarea banului,la manariile care le desfasoara autoritatile care umbla cu banii de subventii si nu numai.Cum s-ar zice,,pune lupu paznic la stana”sa grijeasca lupu de oite si de mielusei.Apia si dna este ca si coiu,participa da nu se baga…..pricepusi?

          • De aici înțelege fiecare ce vrea

            Ești pățit? Dacă se întâmplă ceva porcărie mare fii sigur că nimeni nu are curajul să facă ce zici tu. Pentru că inclusiv la noi toate au o limită. La un moment dat și mahărul de Sebi Ghiță a fost invitat să-și facă viză de flotant la Belgrad. La un moment dat nu mai ține.

  2. kazakov Răspunde

    Băieți, există un medicament care vă permite să vă prelungiți tinerețea. După o săptămână de administrare: erecția este super, energia este de 2 ori mai mare, a început să slăbească și, în general, se simte tânără. Îi sfătuiesc pe toți să încerce, pentru că viața este una— https://use.my/rowirex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.