Ultima actualizare: azi, 19:54

Locale

Tranzacție majoră pe piața din Satu Mare. Companie agricolă cumpărată de elvețieni

Ameropa Group, business deţinut de investitori elveţieni, a cumpărat prin compania Promat Comimpex, aflată în portofoliul din România, pachetul majoritar de acţiuni în Agrotex, trader de materiale agricole şi cereale din județul Satu Mare, care avea capital autohton şi rulează afaceri de peste 150 de milioane de euro, informează Ziarul Financiar.

„Această investiţie reprezintă un pas firesc în dorinţa noastră comună de a explora noi oportunităţi de dezvoltare şi extindere a pieţei şi, în general, de a asigura o creştere durabilă pe termen lung în sectorul agricol local. Un element important pentru noi este echipa de management dedicată şi profesionistă a Agrotex, cu care vom continua să lucrăm după finalizarea achiziţiei. De fapt, atât ceilalţi reprezentanţi ai Promat, cât şi eu vom face parte din structura viitorului Consiliu de Administraţie al Agrotex”, a spus Cristian Moldovan, director general al Promat Comimpex.

Reprezentanţii grupului elveţian spun că această achiziţie este strategică, dorindu-şi să optimizeze operaţiunile şi să stimuleze creşterea şi dezvoltareaîntr-una dintre regiunile agricole cheie ale României, nord-vest. Ţinta grupului Ameropa este de a construi unul din cele mai importante grupuri de agrobusiness din regiune. Astfel, integrarea Agrotex este un pas vital în contribuirea la dezvoltarea sectorului agricol local.

Tranzacţia este supusă documentaţiei finale, formalităţilor legale şi aprobării Consiliului Concurenţei. Reprezentanţii celor două entităţi nu au oferit valoarea tranzaţiei.


Sursa: Ziarul Financiar

8 comentarii

  1. No comment Răspunde

    Nimeni nimic? Daca era cumparat de Hungary deja era plin de comentarii :-))

  2. Darwin Răspunde

    Voi chiar sunteți tâmpiți? Prezentați tranzacția asta ca și succes când se vinde o compania românească (una dintre puținele care au mai rămas) către afaceriști vestici. Apoi ne trezim peste puțin timp că își trage obloanele. Că lor nu compania le trebuie ci doar piața de desfacere! Apoi vom cumpăra toate de la ei la prețul dictat de ei. Ce succes mai e și asta?????

    • maria Răspunde

      ai dreptate dar și când ne batem cu pumni în piept ca am cumpărat ceva ca și fabrica de zahar .și dacă te uiti pe pachetul de zahar scrie uk de ce oare

  3. Luci Răspunde

    Monopol . Se anunță vremuri grele pentru fermieri atunci când nu mai există concurență între cei care achiziționează cereale

  4. Untold Răspunde

    In sfarsit o veste buna.
    Baietii destepti, afaceristii de carton de dupa 90, care au privatizat tara, au adormit la tranzactia asta ?

  5. Costi Răspunde

    Pe urma se va vinde chinezilor. Si oricum o invartim, noi tot in pierdere iesim. Hai sa sarbatorim.

  6. carcotas Răspunde

    Ce fain era daca era achizitionata de Fondul Special al Pensionarilor cu pensii speciale! Ca precis ei isi iubesc patria si nu vor s-o vanda ca sa aiba de unde suge si nepotii lor pensii babane.

  7. vadimT Răspunde

    bravo! Mai avem ce vinde? incet se vinde Areaulul, nu fabrica de pateu, ci stiti voi…
    Cosma nimic de comentat? Ma-ta sughite cand fac plinu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.