Ultima actualizare: azi, 16:05

Locale

FOTOGALERIE. A 23-a ediție a Zilelor Culturale Partium: A fost o petrecere grozavă!

Duminică s-a încheiat cea de-a 23-a ediție a Zilelor Culturale Partium , care, pe lângă vremea fabuloasă, a oferit vizitatorilor o adevărată suită de evenimente.

Ziua de închidere a celei de-a 23-a ediții a Zilelor Culturale Partium a rezervat și ea o mulțime de surprize, programe permanente, activități pentru copii, vinuri și tării delicioase, produse locale de calitate superioară și, desigur, concerte extraordinare. Ziua a început cu activități sportive și de petrecere a timpului liber, Asociația Inițiativa Tineretului Maghiar organizând pentru a treia oară cursa de alergare. În acest timp, târgul producătorilor și artizanilor locali i-a așteptat pe vizitatori în Grădina Romei.

Dimineața, copiii au fost invitați la spectacolul muzical, amuzant și interactiv „Mai măgar decât măgarul” al Teatrului de Păpuși Aranyszamár din Budapesta. Spectacolul susținut la scena Tarr&Tarr din Curtea Vinului a fost urmat, tot acolo, de atelierul de meșteșuguri organizat de Asociația Borókagyökér ..

La începutul după-amiezii, a avut loc masa rotundă cu edili locali, anume Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Kereskényi Gábor, primarul municipiului Satu Mare, Maskulik Csaba, City Manager, Kovács Máté, prefectul județului Satu Mare, și membrii grupului parlamentar: deputații Magyar Lóránd, Nagy Szabolcs, și senatorul Turos Lóránd și subprefectul Altfatter Tamás . Politicienii au evaluat pe scurt evenimentele și realizările din ultima perioadă, apoi, la un pahar de șpriț, au răspuns la întrebările și sugestiile publicului.

Bineînțeles, iubitorii concertelor nu au fost neglijați nici în ultima seară. Trupa folk-pop Kacaj din Pécs, a susținut în Curtea Vinului un concert plin de energie, după care iubitorii muzicii ușoare s-au îndreptat spre scena Ardealul, unde trupa nou formată regina rock and roll-ului din Ungaria, a încins atmosfera.

Dolly, una dintre cele mai recunoscute cântărețe de muzică ușoară maghiară, și-a câștigat pe merit titlul de „regina rock & roll-ului maghiar”. Cu o carieră muzicală de peste 4 decenii, 40 de albume și sute de melodii de succes ea a fost și este cea mai cunoscută interpretă maghiară a genului.

Ultimul interpret al celei de-a 23-a ediții a Zilelor Culturale Partium a fost formația Gypo Circus. Muzica lor, născută din îmbinarea genurilor etno balcanic, țigănesc și punk, și spectacolul lor exploziv și energic a încheiat pe măsură ediția din acest an a evenimentului.

Organizatori

UDMR și Fundația Identitas

ONG-uri coorganizatoare:

Clubul Pensionarilor Prietenia, Asociația Inițiativa Tineretului Maghiar, Organizația de Femei UDMR, Teatrul de Nord Satu Mare, Filarmonica de Stat Dinu Lipatti, Muzeul Județean Satu Mare, Asociația Carpatină Transilvană, Asociația Borókagyökér, Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană, Cercul Szent István, Serviciul de Ajutor Maltez, Freelife, Mathias Corvinus Collegium, Doxity Cochet Home Decor

Instituții partenere:

Consiliul Local Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare, Fondul Cultural Național Ungaria, Fondul pentru Cooperare Națională Ungaria, Fundația Communitas, Fundația Bethlen Gábor, Ministerul Agriculturii, Cabinetul Primului Ministru – Secretariatul de Stat pentru Politica Națională Ungaria, Fundația MOL-Új Európa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.