PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

A chefuit cu familia, apoi s-a dus la ștrand cu mașina. S-a ales cu o condamnare

Un bărbat domiciliat în județul Satu Mare a chefuit cu familia, iar a doua zi s-a dus la ștrand cu mașina. Oprit de un echipaj de poliție, sătmăreanul a ”înverzit” etilotestul, iar acum s-a ales cu o condamnare.

Potrivit informațiilor PortalSM, la data de 2 iulie 2023, în jurul orei 09:29, un bărbat din Satu Mare a fost surprins conducând un autoturism marca Opel pe strada Gorunului din municipiu. La testarea cu aparatul etilotest, a fost detectată o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, analizele toxicologice au relevat o alcoolemie de 1,07 g/l alcool pur în sânge la prima probă și 0,81 g/l alcool pur în sânge la cea de-a doua probă. Fiind audiat, sătmăreanul a recunoscut faptele și a colaborat cu autoritățile, arătând că a consumat alcool cu o seară înainte de incident.

La termenul de judecată din 27 iunie 2024, bărbatul a solicitat ca judecata să aibă loc potrivit procedurii simplificate, recunoscându-și vinovăția. Instanța a stabilit o pedeapsă de 10 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. Cu toate acestea, aplicarea pedepsei a fost amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere, bărbatul va trebui să respecte mai multe măsuri, inclusiv prezentarea periodică la Serviciul de Probațiune și anunțarea oricăror schimbări de locuință sau deplasări mai lungi de 5 zile.

De asemenea, el a fost obligat să plătească cheltuieli judiciare în valoare de 1.000 lei, din care 347 lei aferente urmăririi penale. În cazul nerespectării măsurilor de supraveghere sau săvârșirii unor noi infracțiuni, amânarea aplicării pedepsei poate fi revocată, iar pedeapsa de 10 luni de închisoare ar putea fi executată în regim de detenție.

Exit mobile version