Ultima actualizare: ieri, 21:29

Locale

Amenzi de 300.000 de lei date de polițiști în minivacanță. Zeci de șoferi au rămas fără permis

În perioada 15-18 august, peste 140 de polițiști au acționat, în medie, zilnic, pe întreaga rază a județului Satu Mare, astfel încât minivacanța prilejuită să fie sărbătorită în siguranță. Aceștia au intervenit la 214 evenimente, dintre care 192 au fost sesizate prin apelul de urgență 112.

Ce spune poliția:

Prin prezența activă a polițiștilor din cadrul tuturor structurilor inspectoratului, precum și prin adoptarea măsurilor specifice, nu au fost înregistrate evenimente deosebite sau cu un puternic impact mediatic. Acest lucru relevă faptul că scopul principal a fost atins, anume siguranța cetățeanului, care va reprezenta întotdeauna prioritatea oricărui polițist.

Fie că discutăm despre structurile de poliție rutieră, care au fost prezente pe principalele artere ce tranzitează județul nostru și care converg către zonele de agrement, fie că facem referire la polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică și investigații criminale, care au prevenit fenomenele antisociale, prin prezența constantă și activă în localuri sau alte zone de interes public, cu toții au desfășurat activități de combatere a oricăror evenimente care pot aduce atingere siguranței publice și care pot perturba, prin natura lor, liniștea cetățeanului.

În această perioadă, mobilizarea excepțională a polițiștilor sătmăreni, prin adoptarea unei reacții prompte și eficiente în soluționarea oricăror evenimente, au contribuit la asigurarea și menținerea unui climat de siguranță publică, benefic pentru cetățenii județului.

Finele acestei minivacanțe relevă faptul că polițiștii au aplicat peste 800 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 300.000 de lei. Totodată, a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice în cazul a 59 de conducători auto și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 50 de infracțiuni, din care 16 în flagrant, 9 dintre acestea fiind săvârșite la regimul rutier.

Pe această cale, polițiștii doresc să mulțumească tuturor cetățenilor care au înțeles și perceput mesajul transmis de către Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare și, totodată, pentru contribuția pe care au adus-o liniștii sociale în perioada acestei minivacanțe.

Dorim ca fiecare locuitor al județului Satu Mare să adopte și în viitor, un comportament benefic atât pentru sine, cât și pentru cei din jur, astfel încât conviețuirea să fie una plăcută și sigură pentru fiecare dintre noi.


Sursa: IPJ Satu Mare

Un comentariu

  1. Pistike Răspunde

    Slab! Foarte slab!
    Dacă într-o zi normală raportați 150.000, acum pe toate cele 4 zile, s-au adunat în medie 75.000, adică fix jumătate din suma normală!
    Rezultatul este cel care îl poate vedea orice conducător auto din țară: trafic haotic, de toată jena, unde bolovanii tupeiști cu mașini puternice fac legea, nu poliția!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.