Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

Centrul Vascular Venus Oradea vă oferă o nouă tehnică minim invazivă pentru tratamentul obezității

Echipa de gastroenterologi din cadrul Clinicii CENTRUL VASCULAR VENUS, formată din dr. Seica Gabriela și dr. Popșa Lia, in colaborare cu dl. Pascal Paganon, CEO al Helioscope Medical Device for BetterLife-Franta, oferă persoanelor care se confruntă cu probleme privind obezitatea șansa de a reveni la o viață normală prin implantarea balonului intragastric HELIOSPHERE.

CE ESTE BALONUL INTRAGASTRIC HELIOSPHERE

Balonul intragastricHeliosphere este un dispozitiv medical pentru tratamentul nonchirurgical al obezităţii. Principiul este simplu: balonul ocupă volum în stomac pentru a ajuta pacientul să obţină mai rapid o senzaţie de saţietate. Astfel, prezenţa balonului ajută pacientul să mănânce mai puţin şi să slăbească.

Heliosphere  este un concept unic de balon umflat complet cu aer pentru a limita sau evita greața și efectele secundare cunoscute la un balon umplut cu lichid. Greutatea balonului umflat cu aer este mai mică de 15 grame, ceea ce îi permite să se miște liber în stomac, fără a aplica presiune asupra mucoasei gastrice în perioada de implantare. Garantează un confort mai bun pentru pacient și reduce considerabil greața și vărsăturile post-implantare. Astfel, calitatea vieții pacientului este menținută zilnic, permițându-i în același timp să își gestioneze mai bine dieta.

AVANTAJE

Total inovator prin design, balonul intragastric Heliosphere este o alternativă pentru persoanele care doresc să ia măsuri pentru sănătatea lor (se angajează într-un program, un proces de slăbire). Este un ajutor eficient atât în ​​prevenirea obezității severe și a riscurilor acesteia, cât și în tratamentul obezității consacrate. Heliosphere este o soluție pentru cei care nu doresc sau nu pot beneficia de operația pentru obezitate.

INTERVENȚIA

Este necesară o evaluare iniţială efectuată de către  medicul specialist gastroenterolog, nutriționist şi psiholog. Implantarea balonului intragastric se realizează de către un medic gastroenterolog. Balonul pliat este introdus în stomac prin cavitatea bucală, sub anestezie ușoară şi control endoscopic, fiind apoi umflat cu aer de către medic. Procedura se efectuează în ambulatoriu și nu necesită spitalizare.

Utilizarea balonului este limitată la 6 luni de implantarea în stomac. Dispozitivul va fi apoi îndepărtat în aceleași condiții ca şi în timpul implantării. Balonul intragastric este un dispozitiv rezervat adulților.

Procedura are efecte benefice și asupra constantelor biologice. Se constată o scădere a valorilor colesterolului, echilibrarea nivelului glicemiei, îmbunătățirea funcțiilor hepatice. Cu alte cuvinte, recuperare metabolică asociată scăderii în greutate. Mai mult, scade tensiunea arterială, se îmbunătățește sindromul de apnee in somn, scade disconfortul articular, scad simptomele asociate refluxului gastro-esofagian, crește substanțial stima de sine.

Beneficiile obținute se mențin în timp, mai ales atunci când, după extragerea balonului, bunele obiceiuri alimentare dobândite se păstrează. Există și studii care arată că o scădere în greutate cu 15% din masa corporală, în decurs de 6 luni, cât este intervalul recomandat pentru a menține balonul gastric, a dus la rezultate sustenabile pe termen lung  al statusului metabolic al pacienților. Menținerea greutății ideale scade  riscul de accidente vasculare, cancer și o paletă întreagă de alte afecțiuni care sunt generate sau agravate de excesul ponderal.

Balonul singur nu poate face minuni, dar susține eforturile pacientului, face mai ușor de respectat rigoarea unei diete cu mai puține calorii, iar atunci când apar rezultate este încurajator și generează dorința de a continua, pentru că atunci când reduci 15-20% sau chiar mai mult din masa corporală, în mod categoric, te simți mai bine.

SUCCESUL TĂU CU BALONUL HELIOSPHERE: O ABORDARE VOLUNTARĂ ȘI PLINĂ DE SATISFACȚII!

Pentru consultații și informații suplimentare vă așteptăm la sediul clinicii noastre, Calea Clujului nr. 68, Oradea.

Pentru programări ne puteți contacta la numerele de telefon: 0359416666/ 0359416777.