Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

FOTO. Ea este Sorina, eroina în uniformă de polițist. A salvat viața unei sătmărence

La data de 19 august, în jurul orei 13.30, polițiștii din cadrul Poliției Negrești-Oaș au fost sesizați despre un scandal între mai multe persoane, în centrul orașului Negrești-Oaș. La fața locului s-a deplasat echipajul format din agent de poliție Stan Sorina și agent de poliție Burta Sandrino, iar persoanele implicate au fost conduse la sediul poliției.

La un moment dat, în sediul poliției, uneia dintre persoane, o femeie de 39 de ani, i s-a făcut rău, devenind inconștientă. De îndată, agent de poliție Stan Sorina, care are cunoștințe pentru acordarea primului-ajutor, a verificat starea victimei, constatând că nu mai avea puls și nu mai respira, motiv pentru care i-a efectuat compresii toracice.

Până la sosirea echipajului medical, femeia a început, treptat, să își revină, fiind preluată apoi de către echipajul medical solicitat și transportată la spital.

,,O felicităm pe colega noastră, Sorina, pentru prezența de spirit și modul în care a acționat și îi dorim să aibă cât mai multe intervenții reușite. Agent de poliție Stan Sorina este încadrată la Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare din luna noiembrie a anului 2023 și a participat la sesiunea de pregătire în acordarea primului-ajutor de bază, organizat de Biroul de Pregătire Profesională Satu Mare, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare”, transmite Poliția Satu Mare.


Sursa: IPJ Satu Mare

 

17 comentarii

  1. Anuta Răspunde

    Bravo, Sorina!

  2. Anca Răspunde

    Felicitari ! Ar trebui sa ia exemplu de la ea si colegii ei..sa fie mai implicati..nu doar sa se plimbe brambura cu masinile..ba mai mult trebuie sa te tragi din calea lor asa circula pe linie continua..ca ..na..suntem politisti si avem prioritate..Niste mucosi cu nasul pe sus ..ca au uniforma..in rest nimic.. Bravo fata !!!!!

  3. Dodo 🤓 Răspunde

    Wooowww, cineva si-a gacut datoria. 🙄
    Azi-maine o sa apara ca brutarul afacut painea si ne-a salvat de la moarte sau ca angajatii florisal au iesit pe strada si au adunat mizeria..
    OAMENI BUNI, ASTA LI DATORIA, NU? CE ASA DE MARE MINUNE?!?!? 🤔

    • Pistike Răspunde

      Ești un frustrat (asta ca să mă exprim frumos)!
      Nu asta “LI” datoria polițiștilor, ci de a impune legea!
      Faptul că fata are cunoștințe de acordare de prim ajutor este de lăudat!
      Cu atât mai mult că vorbim despre salvarea unei persoane recalcitrante, pe care majoritatea ar fi lăsat-o să moară! Eventual o filmau agonisind și o postau pe diferitele “rețele sociale” pentru a aduna aprecieri!

      • Pistike Răspunde

        Agonizând, nu agonisind, bineînțeles, doar că telefonul meu face pe dășteptul!

  4. Varu Răspunde

    MAI,trebuia să o lăsați să crape ,macar nu mai urla toată ziua în fața blocului până la ora 24

  5. S Răspunde

    Totuși, noi care nu suntem cu litera P ( polițiste, pompiere, prost situate) categoria de prosti care nu ieșim la pensie la 45 de ani, ne așteptăm că pe banii noștrii sa fie in stare să facă ceva , fara sa fie glorificate

    • Pistike Răspunde

      Doamne dă, ca pe banii tăi, când vei avea mai mare nevoie să vină unul pe care-l meriți, de-ăsta de i-ai enumerat mai sus, cu litera “P”, și să te lase să te zbați!

  6. 🦁 Răspunde

    DOAR ȘI-A FĂCUT DATORIA !!! E plătită pentru asta !!!! Slaveeeee vai de mine !!!! Pensia cat de repede

    • Pistike Răspunde

      Nu sunt toți la fel, mai găsești și oameni de treabă printre ei!
      Fata chiar merită aprecierea primită, indiferent de situație, a salvat viața unui om, lucru pe care nu poți să-l spui despre oricine, și, cu siguranță, tu nu te poți lăuda cu așa ceva!!

  7. wow Răspunde

    @Pistike, nu tot te ambala. Că tare o iei pe persoană fizică comentariile. Da, e lăudabil ce a făcut fata dar din păcate exemplele negative din rândul vostru strică tot. Și asta nu este vina omului de rând. Toți ăștia specialii la un moment dat vi se urcă ceva la cap. Vezi și medicii de la Pantelimon. Că hai că am un vecin vizavi polițist (bineînțeles tata a fost tot polițist) dar când pleacă de dimineață în uniformă pe la 10 deja e pe acasă și face ce îi dorește suflețelul pe acasă. Și asta în mod regulat. Și când a fost pandemia umbla fără mască dar amenda de zori trecătorii că nu poartă mască. În rest doar atât că nu-mi dau seama cum trece de proba fizică că e mult rău băiatul. Și face teren deci nu birou. Așa că mai ușor. În țara asta am ajuns ca normalitatea să fie breking news și asta este trist. Repet, ce a făcut fata este foarte lăudabil. Dar o rândunică ….. Știi tu…….

    • Pistike Răspunde

      Adevărat ai grăit, doar că io nu-s polițist sau altă categorie de bugetar, sunt un (biet) inginer de la una din multinaționalele din județ, cu (probabil) mai multă educație decât majoritatea postacilor de pe-aici!
      Nu ridic pe nimeni în slăvi, dar nici nu sar cu toporul!
      Recunosc meritele altora și laud ce este de lăudat, nimic mai mult!

      • wow Răspunde

        Din păcate ce s-a petrecut este doar ceva normal într-o țară normală, nimic extraordinar. La noi în schimb am reușit să ne balcanizăm, manelizăm. Când citesc asemenea știri zic în mine că totuși este speranță în țara asta. Apoi iar apare o știre cu ceva boss de la poliție săltat pentru matrapazlâcuri. Ultima dată la Baia Mare. Asta este ce mă nedumerește iar și iar. Dar să sperăm….. Pentru că societatea are nevoie tocmai de astfel de cadre.

      • Vulpea bi-polara Răspunde

        Astept o postare cu faptele de vitejie ale eroinei de la urmatoarea descindere la Stana, sau pe Ostrovului. Sau stai…ea e pe post de imagine doar, la scos pe sticla, sa nu se ajunga sa mai apara public cazuri ca militzista aceea din Cj care si-a spreiat colegu.

  8. Freud Răspunde

    E mult mai usor sa critici pe cineva decat sa-l feliciti.

  9. Varu Răspunde

    Și eu vreau să fiu salvat,de urgență 🥰

  10. Irony Răspunde

    In sfarsit vad si comentarii negative-critici la adresa dansei. M-am linistit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.