Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

FOTO. Traficanți săltați de DIICOT. Indivizii vindeau droguri și în județul Satu Mare

La datele de  19 și 20.08.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus, în două cauze penale, reținerea a trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. În sarcina unuia dintre aceștia s-a reținut și comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Actele de urmărire penală au relevat că, pe parcursul anului 2024, inculpații au procurat, deținut, manipulat și vândut substanțe cu efect psihoactiv ( 2-CMC și 2MMC) către consumatori de pe raza județelor Bihor și Satu Mare. Unul dintre aceștia a fost prins în flagrant în timp ce comercializa cantitatea de peste 200 de grame substanță psihoactivă 2MMC.

În aceeași perioadă, un alt inculpat a deținut și comercializat diferite cantități de cocaină, drog de mare risc. Au fost puse in aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă. Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a doi dintre inculpații reținuți, conform propunerii formulate de către procurori DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea.

Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Sursa: Comunicat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.