Ultima actualizare: azi, 08:38

Locale

FOTOGALERIE. Alertă în Satu Mare. Incendiu la un apartament de pe drumul Botizului

ACTUALIZARE. Incendiul de la apartamentul de pe Botizului a pornit de la o tigaie uitată pe foc. Un adult și trei copii au fost evacuați de pompieri.

Ce spune ISU Satu Mare:

Astăzi, la ora 18:10, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru lichidarea unui incendiu, izbucnit la un apartament, pe strada Botizului.

La fata locului s-au deplasat 11 cadre militare cu doua autospeciale de stingere cu apă și spumă și două ambulanțe SMURD cu echipaj de prim ajutor și de terapie intensiva mobilă. O persoană adultă și trei copii au fost evacuați de către pompieri și au fost evaluați la fața locului. Nicio persoană nu a necesitat transportul la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare.

În urma incendiului a ars bucătăria din interiorul apartamentului. Potrivit ISU Satu Mare, cauza probabilă de producere a incendiului este o tigaie uitată pe foc.

Pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, pompierii vă recomandă următoarele:

  • să nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată;
  • după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul, aragazul și butelia;
  • curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor;
  • nu lăsaţi copiii singuri în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor.

Dacă ia foc uleiul sau conținutul dintr-o tigaie:

  • opriţi alimentarea cu gaz/energie electrică a aragazului/maşinii de gătit pe care este tigaia (dacă puteţi să o faceţi în siguranţă) şi lăsaţi-o să se răcească;
  • nu aruncaţi tigaia pe jos sau pe mobilierul de bucătărie şi nu turnaţi apă peste aceasta;
  • stingeţi tigăile care sunt în flăcări acoperindu-le cu un capac sau punând un prosop ud peste acestea.

Știrea inițială:

Alertă în municipiul Satu Mare, după ce un incendiu a izbucnit la un apartament de pe drumul Botizului.

Totul s-a petrecut vineri după-masa, când pompierii au fost alertați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament situat într-un bloc de pe drumul Botizului. La fața locului au intervenit echipe ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Satu Mare, dar și echipaje de poliție.

,,Detașamentul de Pompieri Satu Mare intervine pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament de pe strada Botizului, municipiul Satu Mare. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj de prim ajutor și terapia intensivă mobilă. Din primele informații, incendiul a fost localizat, se lucrează pentru ventilarea spațiului inundat cu fum”, informează ISU Satu Mare.

Din imaginile surprinse de reporterii PortalSM se vede cum dintr-un apartament iese fum.

Vom reveni cu detalii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.