Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

FOTO&VIDEO. A fost dezvelit Monumentul Limbii Române la Satu Mare!

În această dimineață, în Piața Libertății din Satu Mare, s-a desfășurat într-un cadru festiv ceremonia de dezvelire a Monumentului Limbii Române, cu prilejul Zilei Limbii Române. La eveniment au participat preoți, numeroși locuitori ai orașului, reprezentanți ai mai multor partide politice, precum și autorități ale județului și municipiului Satu Mare.

Ceremonia a fost marcată de momente artistice, evidențiind importanța identității naționale. Monumentul Limbii Române, creat de sculptorul Radu Ciobanu, a fost mutat din curtea Muzeului de Artă în Piața Libertății, un spațiu central și reprezentativ pentru comunitatea sătmăreană.

„Este o zi importantă pentru comunitatea sătmăreană. […] Este de datoria noastră să transmitem copiilor și nepoților noștri graiul românesc și să nu lăsăm vreodată ca aceasta să se piardă sau, Doamne ferește, să piară. Gândul meu pentru toți sătmărenii, pentru toți cei care astăzi sărbătorim Ziua Limbii Române, este unul de unitate și respect, bunăvoință și modestie, onoare și prețuire pentru tot ceea ce înseamnă acum român și românește. Pentru limbă, tradiție, credință”, a declarat Ioan Tibil, prefectul județului Satu Mare. 

Monumentul este al doilea ca mărime din Satu Mare, după statuia lui Vasile Lucaciu, și simbolizează respectul și prețuirea pentru limba română.

10 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Numai reclamele vezi, adică pe politicieni si popi.
    O poza normala nu vezi despre monumentul dezvelit 🙂

    • Mihai Mos Răspunde

      Corect! Mai mult decat jenant!!!

    • Mirces Răspunde

      Cum dracu un patron de bar de striptease să conducă PSD Satu Mare? PSD, un partid de iobagi condus la Satu Mare de un iobag clasa întâi. Nimeni din partidul asta de rahat nu are sânge în instalații că să îl schimbe pe panglicarul de la Satu Mare, om fără școală și fara scrupule, fostul patron de bar de striptease. Mai merge și la biserică să facă poze cu episcopul. Cât o să mai fie pupat in dos de cretinii de la PSD?

  2. H&R Răspunde

    N-am vazut nicaieri scris numele lui Pataki sau a lui Kereskenyi in articol.
    Oare acum de ce? Daca nu puteti face un conflict interetnic, atunci mai bine nu scrieti numele lor?

  3. Datcu Rabu Răspunde

    A cerut cineva scuze reparatorii sculptorului autor, Radu Ciobanu? A fost invitat la vernisaj?

    • ????? Răspunde

      ????????. La momentul initial comisia de la minister a zis ca nu e buna de a fi amplasata in parc. Nu primarul a decis asta. De aia a stat in curte in muzeu. Ca ce s-a petrecut intre timp naiba mai stie. Dar nici nu conteaza de fapt. Statuile se tot muta de colo incolo. In curand sugerez primariei sa gaseasca loc pentru bustul lui Taras Sevcenko. Ca daca vine ukazul de sus trebuie executat. Sculptorul a fost platit pentru treaba. Si mare satmarean nascut prin alte parti si-a mutat fizicul cu tot cu acte in Maramu’. Deci atunci despre ce vorbesti?????

  4. Urmasu Răspunde

    Na amu dorm linistit.

  5. Varu Răspunde

    Săraca limbă română, dacă cei care din imagini se laudă cu limba română atunci îi mare bai fraților.

    • gozaminator Răspunde

      Stai sa-l auzi pe pitzi rozaliu, marele polgar cum se exprimă în particuler.
      Gover e profesor 👍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.