Ultima actualizare: azi, 18:11

Locale

Kamala Harris lansează “Planul Simion” de sprijin financiar pentru achiziţia de case

Vicepreședintele Kamala Harris a anunțat ieri un set cuprinzător de propuneri economice menite să reducă impozitele și să scadă costul alimentelor, al locuințelor și al altor bunuri esențiale pentru mulți americani, potrivit inpolitics.ro. La loc de cinste, sprijin de la stat de 25.000 de dolari pentru americanii care vor să-și cumpere case, un plan aproape identic cu ”planul Simion”, prin care candidatul AUR promite subvenții de la stat pentru a face achiziția de locuințe mai lesnicioasă pentru români.

În timpul unui discurs ținut în statul Carolina de Nord, unde se duc lupte electorale, Harris a declarat, conform AP News, că „întărirea clasei de mijloc va fi un obiectiv definitoriu al președinției mele”, promovându-și planul de interzicere la nivel federal a prețurilor exagerate practicate de producătorii de alimente și de magazinele alimentare. Ea a propus, de asemenea, un ajutor de 25.000 de dolari pentru plata avansului pentru anumiți cumpărători de locuințe pentru prima dată și stimulente fiscale pentru constructorii de locuințe pentru începători.

„În fiecare zi, în întreaga noastră națiune, familiile vorbesc despre planurile lor de viitor, despre ambițiile, aspirațiile lor pentru ele însele, pentru copiii lor. Și vorbesc despre cum vor putea să le realizeze din punct de vedere financiar, pentru că, uite, facturile se adună”, a spus Harris. „Mâncarea, chiria, benzina, hainele pentru școală, medicamentele prescrise. După toate astea, pentru multe familii, nu rămâne prea mult la sfârșitul lunii.”

Ea a subliniat scutirile fiscale pentru familii, precum și pentru persoanele cu venituri medii și mici, promițând să extindă creditul fiscal pentru copii până la 3 600 de dolari – și 6 000 de dolari pentru copiii aflați în primul an de viață. Vicepreședintele dorește, de asemenea, să extindă creditul fiscal pentru venitul din muncă pentru a acoperi persoanele cu venituri mici fără copii – ceea ce, conform estimărilor campaniei, ar reduce rata efectivă a impozitului cu 1.500 de dolari – și să reducă primele de asigurare de sănătate prin intermediul Affordable Care Act.

3 comentarii

  1. @Norick Răspunde

    MAIMUȚA IMITĂ!!!

  2. Cetateanul Răspunde

    25.000 de dolari sunt bani marunti raportati la preturile imobiliarelor, ma uitam ieri, apartamente la 1 milion de dolari … adica pentru oameni obisnuiti …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.