Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

Moldovean prins fără permis la Satu Mare. Avea permisul suspendat din vara anului 2022

Un cetățean moldovean a fost trimis în judecată după ce a fost prins conducând un autoturism în județul Satu Mare, deși avea permisul de conducere suspendat. Incidentul s-a petrecut pe 27 noiembrie 2022, în localitatea Băbășești, județul Satu Mare. Bărbatul a fost surprins circulând cu o viteză de 89 km/h într-o zonă cu limită de 50 km/h, motiv pentru care a fost oprit de poliție.

În urma verificărilor, autoritățile au constatat că permisul său de conducere a fost suspendat încă din 15 august 2022, după ce a fost depistat conducând cu o concentrație alcoolică de 0,10 mg/l în aerul expirat. Suspendarea dreptului de a conduce era valabilă pentru o perioadă de 90 de zile, dar bărbatul a continuat să conducă, încălcând astfel legislația rutieră.

În timpul investigațiilor, bărbatul a recunoscut că a condus autoturismul în ziua respectivă, dar a declarat că nu era conștient de data exactă a încheierii perioadei de suspendare a permisului.

Probele strânse, inclusiv declarațiile inculpatului și documentele care atestă suspendarea permisului, au fost analizate de instanță. Judecătorul a constatat că toate procedurile legale au fost respectate și a dispus începerea procesului penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul cu permisul suspendat, faptă pedepsită conform Codului Penal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.