Ultima actualizare: azi, 16:05

Locale

Nicolae Ciucă: Elementul-surpriză este o componentă a oricărui război

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, arată că elementul-surpriză este o componentă a oricărui război, referindu-se la noile evoluţii din conflictul din vecini.
Redăm în continuare postarea lui Nicolae Ciucă:
Recenta incursiune a trupelor ucrainene în regiunea rusă Kursk ne arată că surprizele pot să schimbe percepția publicului asupra evoluției unui conflict armat. În prezent, nu știm care sunt obiectivele strategice vizate de inițiatorii unei asemenea acțiuni tactice neașteptate și nu mă voi hazarda în a face speculații pe această temă. Dar indiferent de ceea ce speră conducerea armatei ucrainene să obțină prin această ofensivă, ultimele zile ne-au arătat trei lucruri importante:
1. Armata lui Vladimir Putin nu are capacitatea de a proteja teritoriul, iar președintele are probleme de conducere a țării. Forțele ucrainene avansează în interiorul teritoriului rusesc, iar armata rusă, dincolo de slăbiciunile dovedite, nu poate da o replică pe măsură. Acest lucru în sine este o lovitură aplicată imaginii Rusiei, dar mai ales moralului armatei și încrederii populației în actuala conducere.
2. Structurile de planificare militară ucrainene și serviciile secrete au reușit o performanță deosebită în aceste timpuri: să proiecteze și să pună în practică o asemenea acțiune ofensivă, fără ca vreo informație sau intenție să fie devoalate.
3. Echipamentele militare occidentale chiar fac o mare diferență în teren și permit ucrainenilor să aplice soluții la care nimeni nu s-ar fi putut aștepta vreodată.
În ansamblu, mesajul pentru președintele Putin este unul limpede și clar: cine începe un război peste hotare, să nu se mire dacă războiul o să ajungă la un moment dat și la el acasă.
Din păcate, singurul limbaj pe care dictatorii îl înțeleg este demonstrația de forță.

10 comentarii

  1. Don Quijote de Satu Mare Răspunde

    Elementul supriză ar fi că s-a trezit ex ministrul apărării, ex prim-ministrul țării că el de fapt ar fi general și după doi ani și ceva de conflict a zis că hai să zică și el ceva. Băi tată dacă la tine asta este viteza de reacție atunci e bai mare!

  2. Mircea Marghitas Răspunde

    Ciolacu presedinte!

  3. wow Răspunde

    Dute n vartindute unfilatu pu..li canva noua pwulimi ne era interzis sa fim membri de partid nesatulule mars la cacat ….am uitat dul si pe kozmalaul pwuli

  4. Wwww Răspunde

    Si Hitler a vrut o ofenziva puternica la Kursk. Stim rezultatul.

  5. Calin Culcean Răspunde

    Oare de ce președintele Ciucă a fost în Maramureș și Cluj,dar a ocolit Satu Mare? Adrian Cozma se laudă că e mare lider PNL, dar nimeni nu-l bagă în seamă

    • c-block Răspunde

      Se cheamă ultimele minute de domnie. Să vedem ce va fi până la congres că va trebui apele limpezite. Dar nu cred că i se mai permite să dea chix iar și iar.

  6. Plagiator ordinar! Răspunde

    Plagiatorilor le dam mooie, nu respect!
    Rușine!! Ne faci de rușine toată armata, hoț ordinar!!
    Dacă n-ai nimic de ascuns și te știi nevinovat, desectetizeaza lucrarea pwlii și demonstrează că ai coloană!
    Altfel, ești un hoț ordinar!
    💩💩💩💩💩 Ciuciucă!

  7. Doar atât Răspunde

    Ești glumeț. Cine? Generalul de cazarmament? Mă faci să râd cu lacrimi. Părerea mea strict personală este că sunt câteva meserii pe care ori le faci, ori nu le faci. Aici intră și armata dar și meseria de medic. Că dacă ești politician tu ca medic sigur nu mai operezi. Atât. Valabil și la militari și ar mai fi câteva meserii.

  8. Marius Groza Răspunde

    Ciucă s-a intalnit cu Cozma la Seini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.