Ultima actualizare: azi, 21:35

Locale

Radu Panait: Alegerile din SUA vor avea impact în toată lumea!

Alegerile din Statele Unite  ale Americii vor avea impact în toată lumea, spune deputatul USR de Satu Mare, Radu Panait. El a declarat că ,,alegerea unui lider echilibrat și hotărât ar fi un semnal clar că valorile democratice rămân la baza societății americane”.

Redăm, mai jos, declarația deputatului Radu Panait:

,,Într-un context internațional tensionat, Statele Unite ale Americii se confruntă cu o provocare crucială pentru viitorul democrației. Președintele Joe Biden și-a anunțat retragerea din cursa electorală, o decizie care, în pofida surprinderii inițiale, ar putea fi benefică pentru țară. În ultimele luni, președintele a părut adesea lipsit de energia și viziunea necesare unui lider, lăsând impresia unei figuri slabe. Un președinte trebuie să fie un simbol al forței și al determinării, iar această imagine nu corespunde cu cea a unui lider copleșit de responsabilități.

Îngrijorările legate de ascensiunea extremismului politic nu sunt lipsite de fundament. Posibilitatea unei reveniri a fostului președinte Donald Trump pe scena politică americană stârnește temeri nu doar pe teritoriul american, ci și la nivel global. Trump a fost, și rămâne, o figură polarizantă, iar o victorie a sa ar putea avea repercusiuni majore, inclusiv o amplificare a tensiunilor internaționale și o redefinire a normelor democratice. Această perspectivă subliniază necesitatea ca democrații să prezinte un candidat capabil să contracareze aceste tendințe și să ofere o alternativă viabilă.

Partidul Democrat se află acum într-o poziție delicată, fiind nevoit să găsească rapid un lider care să întruchipeze energia, viziunea și tăria de caracter necesare pentru a concura cu forța electorală a lui Trump. Alegerea unui candidat potrivit este esențială pentru menținerea echilibrului și pentru prevenirea unui eventual derapaj către extremism. Un astfel de lider ar trebui să poată capta atât sprijinul bazei democrate, cât și pe cel al independenților, pentru a asigura o victorie decisivă în alegerile viitoare.

Privind către viitor, comunitatea internațională privește cu speranță către America, dorindu-și să vadă o respingere fermă a extremismului. Alegerea unui lider echilibrat și hotărât ar fi un semnal clar că valorile democratice rămân la baza societății americane. Este imperativ ca cetățenii americani să conștientizeze importanța votului lor și să aleagă un viitor care promovează dialogul și respectul reciproc. În acest moment critic, înțelepciunea colectivă a națiunii americane este mai necesară ca niciodată.”

Opinia parlamentarului sătmărean poate fi văzută și accesând: https://vm.tiktok.com/ZGeWW5kvB/

6 comentarii

  1. desmaplan Răspunde

    Panait,,,,mai exista????

  2. Vulpea bi-polara Răspunde

    Dada…ca alegerile il impacteaza grav. Am inteles ca bosimanii le urmaresc cu atentie si ingrijorare

  3. c-block Răspunde

    Tată, nu te mai bagă nimeni în seamă. Mai ales pe seama analizei privind alegerile din SUA care nu știu unde prin ce accident ai dobândit cunoștințe de politică externă pentru analiză. Ceva de pe sfântul wiki sau ceva goagăl????? lasă tu că nimeni nu mai e atent la tine decât ăia puțini din jurul tău progresiști. Dar nu mai bine ne mai pictezi ceva propuneri create cu IA???? ca să ne mai delectăm puțin. Ceva rampă de lansare sateliți la Sătmărel, safari cu urși sau lei prin pădurea Noroieni???

  4. ana Răspunde

    Nu inteleg ..de ce un om care vrea binele oamenilor , nu vrea razboi ,nu vrea sa toace banii pe UCRAINA..e considerat extremist? Uitati in ce hal am ajuns cu UE, in ce datorii ne-au bagat, cum isi bat joc de noi..cu pandemia, cu pesta porcina si alte rahaturi, doar sa ne aduca la sapa de lemn.Ne distrug culturile si aerul cu tot felul de substante aruncate din avioane. Invatamantul si sanatatea sunt la pamant Nu mai stii cu cine vorbesti..daca-i baiat sau fata !!Ce mai vreti de la asa zisi progresisti?! Sa ne inchideti iar in case vreti sau sa ne bagati intr-un razboi care nu-i al nostru! Lasati-ne pe noi cu DUMNEZEU iar voi inchinati-va la idolii vostri..Ursula si restul globalistilor!

    • ana , ce ai consumat? Răspunde

      sa nu mai consumi, ca nu iti face bine, incepi sa vezi extraterestrii aterizand pe deal la Terebești.

  5. sătmărean nedumerit Răspunde

    Eu totuși sunt curios cât a costat această așa-zisă știre în care s-a băgat supozitorul nr. 2 al județului??? Că miroase de la o poștă că e comandată. Mai ales că și poza la așa-zisul articol la știrea asta inexistentă a fost aleasă cu foarte mare grijă. Chiar aici s-a coborât cu nivelul??????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.