Ultima actualizare: azi, 10:20

Locale

Adormirea Maicii Domnului, sărbătorită la Mânăstirea din Bixad! Pelerinii au pornit pe jos de dimineață

Mănăstirea Bixad din județul Satu Mare invită credincioșii să participe la un eveniment religios de mare însemnătate, dedicat sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Cu acest prilej, pelerini din mai multe biserici din județ au pornit deja pe jos, într-un gest de devoțiune profundă, pentru a ajunge la mănăstire și a se ruga în fața Icoanei miraculoase a Sfintei Fecioare Maria.

Această icoană, considerată făcătoare de minuni, este un dar spiritual prețuit de generații întregi și reprezintă centrul spiritual al Mănăstirii Bixad. Tradiția spune că mulți pelerini au simțit mângâierea și protecția Fecioarei Maria în momentele de încercare, motiv pentru care, de secole, aceștia continuă să vină la mănăstire, mai ales cu ocazia marii sărbători a Adormirii Maicii Domnului.

Icoana miraculoasă a Sfintei Fecioare Maria cu Pruncul Isus în brațe, aflată în Mănăstirea Bixad, este venerată pentru darurile spirituale pe care le oferă celor care se roagă cu credință. De-a lungul anilor, mulți credincioși au mărturisit că au simțit binecuvântarea și protecția Sfintei Fecioare, iar icoana a fost un simbol al speranței și al iubirii divine.

Invitația lansată de reprezentanții Mânăstirii Bixad:

„Cu adâncă bucurie duhovnicească, Sfânta Mănăstire Ortodoxă – Bixad își cheamă fiii de pretutindenea spre a prăznui împreună, Adormirea Maicii Domnului în perioada 14-15 august, după următorul program:

– 14 August
* ora 18:00 – Slujba Vecerniei cu Litie și Acatistul Adormirii Maicii Domnului;
* ora 20:30 – Utrenia și Prohodul Maicii Domnului, urmate de Dezlegările Sfântului Vasile cel Mare.
– 15 AUGUST
* ora 00:30 – Paraclisul Maicii Domnului;
* ora 02:00 – Sfânta Liturghie de noapte;
* ora 07:00 – Sfințirea apei;
* ora 08:00 – Taina Sfântului Maslu;
* ora 09:30 – Liturghia Sf Ioan Gură de Aur, va fi săvârșită în altarul de vară al Mănăstirii, avându-l în mijlocul nostru pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Dr. Casian Filip – vicar eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, împreună cu Preacucernicul Părinte Protopop de Negrești-Oaș Malanca Marcel și un sobor de preoți
Vă așteptăm cu drag să fim împreună, pentru a prăznui cu bucurie duhovnicească, în cântări sfinte și rugăciuni smerite pe Împărăteasa Cerului și Maica noastră a tuturor!
Protos. Emanuel Scarlat dimpreună cu obștea Mănăstirii Bixad – ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și ,,Adormirea Maicii Domnului”
Vă așteptăm cu drag!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.