Ultima actualizare: azi, 13:29
Locale

VIDEO. Nou record minim pe Someș. Râul scade în fiecare an

Nou record minim pe Someș. Râul Someș înregistrează scăderi constante pe durata verii, iar cotele sale devin tot mai joase de la an la an. Pe 26 august, s-a înregistrat un nou minim record, cu nivelul râului Someș la stația hidrometrică din Satu Mare ajungând la -132 cm, ceea ce înseamnă o scădere de peste un metru sub nivelul zero.

Potrivit Administrației Naționale Apele Române, cota de -132 cm reprezintă un record istoric, depășind valorile anterioare, inclusiv cele din începutul lunii august, și a anului 2020, când nivelul râului Someș a atins -110 cm, și din 2019, când cota era de -108 cm.

Acest nivel extrem de scăzut al Someșului a dezvăluit pilonii fostului pod situat lângă podul Decebal. În unele zone, râul poate fi traversat fără mari dificultăți, însă acest lucru este nerecomandat din cauza riscului de înec.

7 comentarii

  1. Lali Răspunde

    Ar fi un moment bun pentru a se curata zona dintre poduri

  2. Lucia Diaconescu Răspunde

    De ce nu se incearca macar partial curatarea albiei raului daca tot e asa de scazut nivelul apei?

    • Dorin Răspunde

      Fiindca lucrarea ar fi SIFONARE DE BANI PUBLICI. intelegi SiiiiFOOONAAAREEE, cu accent pe sifon.

  3. Satmarean1 Răspunde

    Deci daca banuim ca ….ar fi sifonare,mai bine sa nu se faca. Ce gandire bolnava!!! Da. Ar trebui facute lucrari urgente de curatire si amenajare a malurilor si albiei raului.

  4. wow Răspunde

    somesul este plin de bombe..da BOMBE neexplodate asa ca catingan,fara budo.dragline,,cupe..si cu pirotechnisti l fata locului o sa ramaneti masca,,sa vedticei in mal……succes

    • Sâcă Răspunde

      Măcar cioatele alea nu se pot face fără *dragline și sifonare*

      • un cunoscător Răspunde

        Cioatele alea-s cele mai greu de scos. S-a încercat și înainte. Plus că la o adică au și rol de rupere a gheții. Numai pentru asta trebuie și ceva îngheț strașnic în zonă nu cum sunt iernile acuma. Cioatele alea sunt foarte bine băgate că nu degeaba rezistă de pe puțin de 80 de ani. Iar ca să vii și să le scoți câte una nu văd cum. Că-s băgați acolo metri buni în albie. Și de fapt nu înțeleg ce te deranjează. Mai degrabă pilonii de beton de la podul vechi. Alea ar trebui scoase. Dar și alea e greu că nu s-a făcut economie la material pe vremuri. În 90 s-a încercat cu explozibil și s-a reușit demolarea corpului podului. S-a estimat că se poate scoate și restul dar atâta explozibil trebuie că demolează tot în zonă cu suflul așa că mai bine nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.