Ultima actualizare: azi, 14:19

Locale

VIDEO. Noua modă în Țara Oașului: Sticle de pălincă îmbrăcate după rochia miresei!

În Negrești Oaș, tradiția și originalitatea se întâlnesc într-o formă unică, grație inventivității Anicăi Mare, cunoscută și sub numele de „mama păpușilor.” Cu ani în urmă, aceasta a creat o modă inedită: îmbrăcarea sticlelor de închinat în costume de mire și mireasă. 

Prezentă la Târgul Produs de Oaș

În perioada 1-10 august, curioșii și iubitorii de tradiții o pot întâlni pe Anica Mare la târgul Produs de Oaș din Negrești Oaș. Aici, vizitatorii vor avea ocazia să discute cu ea despre pasiunea sa și să achiziționeze aceste produse unice, pline de farmec tradițional.

O moștenire a tradiției

Anica Mare a moștenit dragostea pentru arta tradițională și pentru obiceiurile locului, continuând să creeze păpuși îmbrăcate, pălării și porturi populare. Printre clienții săi celebri se numără familia Obama, Bianca Drăgușanu, Nadia Comăneci și Gigi Becali, fiecare bucurându-se de aceste creații personalizate și autentice.

„Încercăm să ducem tradiția cât mai departe,” declară Anica Mare, reflectând asupra schimbărilor din prezent: „Tradiția noastră oșenească s-a degradat, nu mai vezi un costum popular adevărat, toate sunt numai cu Swarovski…”

Un efort de păstrare a tradiției

Prin această modă, Anica Mare nu doar că aduce o notă de originalitate în peisajul local, dar și luptă pentru păstrarea și promovarea tradițiilor oșenești. Sticlele îmbrăcate în mire și mireasă nu sunt doar simple obiecte decorative, ci simboluri ale unei culturi bogate și pline de istorie.

Vizitați târgul Produs de Oaș pentru a descoperi aceste creații deosebite și pentru a susține eforturile Anicăi Mare de a păstra vii tradițiile locale.

Citește și:

3 comentarii

  1. io Răspunde

    portul oșenesc de azi e o parodie.
    un ghiveci. nu se mai pastrează nimic din ce-a fost.

  2. Gheorghe Răspunde

    Păstrați tradiția,datina strabună nu va lăsați nicidecum că asta ne mai ține,(ne)credinta cea dreapta și strabuna(adică superstitia) , băgatul la maț a tot felul de mortaciuni(cu cât mai uns cu atât mai bine) și băutul de alcool în neștire pana la comă(adică sesu,drojdeala).Si te miri ca am ajuns unde suntem cu aceste obiceiuri străvechi.De aici vin si bolile asociate.Dar nu, de vina este oculta mondială,covid,vaxx-ul,soros și alți răi care ne vor distruși,nicidecum incultura și prostia!!!

    https://evz.ro/romanii-cei-mai-mari-bautori-alcool-lume.html

  3. comentator Răspunde

    Iar ai apărut? Ce ai fumat tată că e tare marfa? Vezi că vrei să explici asta la oșeni care nu mai știu cum să se dea peste cap să facă meganunți din ce în ce mai …. apoi ce se întâmplă pe acolo rareori mai are legătură cu datinile! Că vine vorba – la mine la UK așa am văzut, la France nu așa se face să vezi acolo cum e, noah așa facem să nu fie ca nunta de ieri etc. Care datini? Și cui? Că nu recent a făcut unul scandal că a dat avans la Adi Minune să-i cânte la nuntă și ăla nu a venit? Asta e datina? Am impresia că mulți dacă ar putea s-ar debarasa de tot de aceste datini obositoare pentru ei.🤔😥

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.