Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Centura municipiului Satu Mare: Au fost alocate fonduri suplimentare pentru exproprieri

Proiectul centurii ocolitoare a municipiului Satu Mare a ajuns în atenția Guvernului, iar astfel au fost alocate fonduri suplimentare pentru exproprieri.

Guvernul Ciolacu a aprobat, ieri, suplimentarea pe anul 2024 a sumei prevăzute ca justă despăgubire aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1115/2021 privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare”, cu suma totală de 24,01 mii lei, care se alocă de bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în conformitate cu Legea nr. 421/2023 a bugetului de stat pe anul 2024. Deși centura este deja finalizată și funcțională, pentru încheierea completă a proiectului, Guvernul României alocă fonduri suplimentare destinate despăgubirilor proprietarilor afectați de traseul acestei lucrări de utilitate publică.

Suma aprobată se utilizează în scopul acordării justelor despăgubiri, asigurând astfel respectarea drepturilor proprietarilor de terenuri din zonă.

„În calitate de președinte al Organizației Județene PSD Satu Mare, am susținut în permanență demersurile pentru sprijinirea proprietarilor imobilelor ce fac parte din coridorul de expropriere. Decizia Guvernului, sub conducerea premierului Marcel Ciolacu de a aloca fonduri suplimentare pentru exproprieri, este un pas esențial pentru a încheia în mod corect și legal acest proces. Centura ocolitoare este deja funcțională și aduce numeroase beneficii, iar acum ne asigurăm că toate aspectele legale sunt rezolvate pentru binele comunității”, a declarat Mircea Govor, președintele PSD Satu Mare.

Finalizarea exproprierilor necesare asigură încheierea în totalitate a acestui proiect de interes național, având un impact pozitiv asupra economiei locale și calității vieții cetățenilor, mai precizează reprezentanții PSD Satu Mare.

 

Un comentariu

  1. Sâcă Răspunde

    Mulțumim domnului Cozma !!! …sau n-am băgat eu de seamă..???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.