Ultima actualizare: ieri, 21:29

Locale

Controale în județul Satu Mare. DSVSA verifică cantinele școlare, unitățile tip catering și chioșcurile

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare va demara o serie de controale oficiale tematice, cu privire la respectarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în cantinele preșcolare și școlare, în unități tip catering care asigură mese calde în școli, cămine sau grădinițe, în chioșcurile de incintă.

În cazul în care, în urma controalelor efectuate, vor fi identificate produse alimentare fără respectarea condițiilor de igienă, sau alimente care nu se încadrează în parametrii de calitate și siguranță a alimentelor, prevăzuți de legislația în vigoare, inspectorii vor dispune, în regim de urgentă, măsuri de retragere din consum a acestora, precum și aplicarea de sancțiuni contravenționale, conform legislației în vigoare

Odată cu reinstalarea temperaturilor caniculare, DSVSA Satu Mare recomandă tuturor consumatorilor să nu cumpere carne, produse din carne, pește, lapte și produse lactate, din surse necunoscute, necontrolate, neavizate, neautorizate/neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, deoarece se expun unor pericole de îmbolnăvire.

2 comentarii

  1. David Răspunde

    Dsvsa nu a făcut nimic ,,în vecii vecilor amin de când există! Sunt niște păcălici care dau des prefecți și politruci . Spuneți,da repede, o epidemie,pandemie,boala vacii,oii,capri,unde au avut vreo contribuție,realizare, măsură luată,cu excepția amenzilor și închiderii târgurilor,, ? Aștept răspuns,scris,,. .și oral ,, !

  2. no big deal. Răspunde

    ai dreptate!
    sine……CURIȘTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.