Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

Crucea Roșie Satu Mare adună alimente pentru sinistrații din țară. Mii de gospodării au fost inundate

Crucea Roșie Română a lansat o campanie de ajutorare a persoanelor care au de suferit de pe urma inundațiilor puternice din țară provocate de ploile abundente. Cele mai afectate județe sunt Galați și Vaslui, unde mii de gospodării au fost afectate și sute de persoane au fost evacuate. În acest sens, Crucea Roșie Filiala Satu Mare adună bani și alimente pentru cei care nu mai au nimic în prag de iarnă. 

De sâmbătă dimineață, oameni din toată țara s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe sinistrați, iar în ajutorarea celor afectați de inundații vine și Crucea Roșie Satu Mare. E nevoie de alimente neperisabile, apă, produse de igienă personală și haine groase.

,,În acest moment există un număr extraordinar de mare de sinistrați. Crucea Roșie a acționat din primele momente, au dus apă, alimente și sunt alături de taberele de sinistrați de acolo. Totuși, având în vedere numărul foarte, foarte mare de sinistrați avem nevoie de resurse. Există un apel umanitar cu un cod QR care se poate foarte ușor activa și se poate selecta suma pe care doriți să o donați. Totodată, la supermarketul Carrefour se pot dona alimente și produse neperisabile care vor fi ridicate și vor fi trimise la Galați, la colegii noștri de acolo care distribuie către sinistrați”, a declarat, pentru PortalSM, directorul filialei Satu Mare a Crucii Roșii, Rodica Borlan.

Persoanele fizice, organizațiile comunitare și companiile din România se pot alătura apelului lansat de Crucea Roșie Română pentru ajutorarea persoanelor care au rămas fără adăpost. Ajutorul poate consta în:

  • 𝐃𝐨𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 pe pagina oficială a Crucii Roșii Române (cod QR)
  • 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐛𝐚𝐧𝐜𝐚𝐫 𝐢̂𝐧 𝐋𝐄𝐈 deschis de Crucea Roșie Română pentru cauze urgente: RO44BRDE410SV20462054100

Resursele colectate vor fi folosite pentru a sprijini activitățile de ajutorare și reconstrucție pentru oamenii din zonele afectate de viituri și vor fi gestionate în mod transparent și eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.