Ultima actualizare: azi, 21:35

Locale

Diana Creț, mesaj pentru părinții din Satu Mare: ,,Nu este responsabilitatea noastră, a părinților, să dotăm unitățile de învățământ”

Diana Creț, președintele filialei municipale USR Satu Mare și consilier local, a transmis un mesaj părinților din Satu Mare înainte de începerea noului an școlar. Ea a ținut să sublinieze că școlile și grădinițele din Satu Mare au primit finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar ,,primăria trebuie să își facă treaba”: ,,Nu este responsabilitatea noastră, a părinților, să dotăm unitățile de învățământ”, spune Diana Creț.

Redăm, mai jos, mesajul transmis de președintele filialei municipale USR Satu Mare:

,,Dragi părinți, dacă aveți un copil la școală sau la grădiniță nu vă cheltuiți banii pe mobilier, laptopuri, imprimante sau altele asemenea. PNRR a fost creat de USR când a fost la guvernare. Acesta este un program prin care și Primăria Satu Mare a accesat 55 de milioane de lei pentru dotarea tuturor școlilor și grădinițelor din oraș. Așteptați ca echipamentele să ajungă în școala sau grădinița unde învață copilul dumneavoastră. Cereți directorului sau directoarei să se intereseze când vor ajunge aceste echipamente. Nu este responsabilitatea noastră, a părinților, să dotăm unitățile de învățământ, ci a celor pe care i-am ales. Dați-le ocazia să-și facă treaba”, a declarat Diana Creț.

12 comentarii

  1. Satmarean 1 Răspunde

    Da. PNRR a fost creat de USR. Asumati-va si porcariile scrise acolo: zero investitii agricultura(irigatii), plafon 9,4 pt pensii, introducerea pensiilor militare ca fiind speciale etc Va doresc sa urmati drumul PNTCD!

    • Mircea Govor(gropar) Adrian Cosma(papagal) Răspunde

      Îți aduci oare aminte cine a fost consultant pentru PNRR? Și câți bani a costat? Doamnă vreau și ea un post de 4 ani în parlament doar Panait a dus-o bine.

  2. scolar Răspunde

    Bai desteapto, sunt scoli si scoli. Nu poti sa compari moisil, blaga, brancoveanu, cu satmarel sau alte scoli vai mama lor, unde le dati buget in functie de nr. de elevi. Cumpara invatatoarele cartuse si markere pe banii lor de nici nu sti. Mai ales in comune si sate, unde mai au tabla cu creta si exista o imprimanta de 2 lei la 4,5 invatatoare.

  3. unul Răspunde

    Aloo, Clotilde de Satu Mare(si seamana ale draq), prin pnrr-ul Satu Mare(de municipiu stiu) s-au cumparat toate materialele la preturi duble sau triple, fata de pretul de magazin.

    • 🤮 Răspunde

      ….. și multe-multe porcării. Că a venit lista cu cele achiziționate de la inspectorat și alege de aici. Citez – asta este, de aici alegi. Nu contează că nu asta s-a cerut. Nu la mobilier mă refer ci la materialele pedagogice, auxiliare. Dar nu e voie să se zică. Mulțumim penerere, mulțumim usere. 🤮

      • unul Răspunde

        Sati sa vezi la primarie, tabla de 4000 luata cu 18000, laptop de cca 2000 la altex- 6000 si cate si mai cate. Jaf la drumul mare

        • altul Răspunde

          nu te contrazic… așa o fi, DAR: câtă vreme doar pe la colțuri spunem anumite lucruri, CHIAR DACA SUNT ADEVARATE, NIMIC NU SE VA SCHIMBA ; DACA STII CA CELE SUSTINUTE DE TINE SUNT REALE, SI DACA VREI SA SE SCHIMBE CEVA, ASUMA-TI SI SESIZEAZA AUTORITATILE COMPETENTE SA FACA ANCHETA; DA’DE, DA’DE SE VOR URNI PUTIN LUCRURILE ; PANA CAND NU AVEM CURAJUL SA VORBIM DECAT IN SOAPTA DESPRE TOATE MIZERIILE CARE SE PETREC SUB OCHII NOSTRI, VOR CONTINUA NESTINGHERITI…

          • 🤔😲😱

            Adică să se autocerceteze? Tu auzi ce spui? Ai uitat că au fost în stare ca după Colectiv dosarul deschis pe numele responsabililor care au favorizat crearea situației de fapt (miniștri și alții) să se prescrie???? Nu vezi că în cazul clar ca lacrima de la 2 Mai nu a început încă procesul după un an și bag seamă că făptuitorul va ajunge la ceva psihiatrie că săracul e stresat? Că asta a cerut cel mai nou? Să-ți aduc aminte de cazul Crevedia când cei care trebuiau să vegheze la integritate localității s-au făcut că plouă iar primarul nu știu cum a fost reales? Să-ți aduc aminte de cazul Popasul Dacilor? Să-ți aduc aminte de cazul Iorgulescu jr.? Și vezi că toate sunt cazuri relativ recente! Tu nu știi că dacă reclami ceva sus sesizarea ajunge înapoi jos în teritoriu pentru cercetare, adică la județ? Tu în ce țară trăiești, fratello? Dar să știi că sunt de acord cu tine. Numai că toate astea sunt valabile într-o altă dimensiune că noi …. încă suntem în zona crepusculară. Și așa ne furăm căciula singuri.
            PS. La achiziții (asta ca să știi) unitățile școlare au fost chemate să ia din materialul deja achiziționat venit via capitală. Că ei au făcut achiziția. Și degeaba ziceai că nu de asta aveai nevoie că ți se spune doar asta e, din asta alegi. Așa că ce și cui să mai zici?????

  4. no big deal. Răspunde

    Nu vă faceți griji în privința dotărilor.
    Totul e sub cel mai strict control și totul e în grafic.
    România educată.
    uraaaaaaaa!

  5. Satmareanul Răspunde

    Doamna Panait … voi ati facut PNRR … de cacat si fara rost pentru Romania. Asumativa prostiile si nu mai candidati ca ne-ati facut tara Zob … daca tot aveti si un senator pe acest numa.
    Inafara de d-na Panait sunteti si d-na Zob?

  6. Vasile Ciorba Răspunde

    Zob macar s-a batut pentru Tara Oasului, Panait nu a făcut nimic pentru Satu Mare

    • 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Răspunde

      Zob cel adormit????? Du-te ma! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Ambii parlamentari de la usere au consumat banul public 4 ani degeaba. Plus Cristescu de la PSD. Restul de rusine au mai miscat in front dar de Zob asta nu auzi nimic de cel putin 2 ani!!!!! Dar absolut nimic. Si asta ca si Cozma, raportez ca am ridicat mana si am votat cum a zis partidul. Decat cu ei mai bine fara ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.